Žena s kaligrafski ošišanom kosom koju dodiruje
Styling kose | Trendovi frizura 2018

Kaligrafsko šišanje: Savršena frizura za tanku kosu

Zbogom škare, prednost dajemo kaligrafskom nožu. Taj novi alat revolucionira šišanje kose i izvlači najbolje iz beživotne, tanke kose. Kaligrafsko šišanje daje volumen i zdravu kosu.

Što je „kaligrafsko šišanje“?

Žene, ako imate tanku kosu, čujte i počujte. Postoji novo rješenje za vaše probleme s kosom! Kaligrafsko šišanje: kaligrafija nije samo prekrasan stil pisanja, nego i nova posebna tehnika šišanja u kojem frizer reže vašu kosu nožem, umjesto da škarama. Uporabom tog kaligrafskog noža, kosa se šiša pod kutom od 21 stupanj. Takvo šišanje manje oštećuje kosu, a čini je ljepšom, snažnijom i punom volumena.

Kaligrafski nož stvara puno veću površinu reza, što znači da vlas može upiti više proizvoda. Možete to gledati kao rezanje peteljki svježeg cvijeća – princip je isti. Uvijek se režu pod kutom kako bi cvijet duže ostao svjež. U kaligrafskom šišanju, površina je odrezana vrlo ravno, što znači da vrhovi ne mogu popucati. Uglavnom, kaligrafsko šišanje učvršćuje vlas i štiti je.

Otkud potječe kaligrafsko šišanje?

Kaligrafsko šišanje izumio je njemački frizer Frank Brormann. On je razvio alat i predstavio svoju tehniku šišanja kose na njemačkom reality-showu koji je ekvivalent „Shark Tanka“. I pobijedio je! Otad je ta tehnika revolucionirala šišanje kose. Kaligrafsko šišanje sve se više pojavljuje na popisu usluga u frizerskim salonima diljem svijeta.

Je li kaligrafsko šišanje skuplje od običnog šišanja?

Jest. Skuplje je za oko 100-150 kn od običnog šišanja. Također dulje traje, jer se kosa odvaja u vrlo tanke pramenove tijekom rezanja kako bi rezultat bio savršen. No ima i dobrih vijesti: za žene i one s dužom kosom, kaligrafski ošišana frizura traje dvostruko duže od obično ošišane. Muškarci će uživati u svojoj kaligrafski ošišanoj kosi dva tjedna dulje nego inače.

Za koga je taj najnoviji način šišanja?

To je šišanje idealno za žene i muškarce s tankom, lepršavom i slabom kosom. Kaligrafsko šišanje unosi volumen u kosu. Također se preporučuje za kosu sklonu pucanju vrhova. Čak će i oni s normalnom, zdravom kosom imati koristi od isprobavanja ove tehnike šišanja.

Ove frizure sjajno pristaju uz kaligrafsko šišanje

Kaligrafsko šišanje može se izvesti na najmanjoj dužini od 2,5 centimetra, tako da je prikladno za sve dužine kose. Ove frizure najbolje pristaju uz tu novu tehniku šišanja:

 

 • Bob
  Bob definiraju punoća i volumen kose. No tanka kosa nije mogla iskoristiti svu ljepotu boba jer nije savršeno padala – sve dosad! Kaligrafsko šišanje može oblikovati svakakve vrste savršenih bobova.

 • Velike kovrče i šiške u stilu Brigitte Bardot
  Kad pomislite na tu predivnu Francuskinju, vjerojatno vidite njezinu lijepu, gustu kosu i razigrane šiške. To je frizura s velikim volumenom. To možete postići kaligrafskim šišanjem.
   
 • Zaglađena frizura
  Volumen nije samo obavezan u kovrčavim frizurama. Kaligrafsko šišanje također čini čuda za zaglađenu frizuru kojoj treba vrlo glatka kosa. Ekstra snažna kosa bez ispucanih vrhova izgledat će glatko, sjajno, elegantno i seksi.