Skip to Content

Frizure za zaliske: Najbolji savjeti i trikovi

© Shutterstock

Gubitak kose, prorijeđena kosa, zalisci… I muškarci imaju svojih muka oko kose. U očaju, mnogi pribjegavaju lijekovima iz ljekarni, lakovima za kosu u boji ili razmatraju mogućnost transplantacije kose. No postoji mnogo prirodniji način rješavanja tog problema: uz odgovarajuću frizuru! Imamo pravu frizuru za svakog muškarca.

Mnogi ljudi ne znaju razlog mjestimičnog gubitka kose koji može pogoditi čak i mladiće. Muški spolni hormon DHT kriv je za taj jad. On nastaje od testosterona – i upravo je na taj hormon kosa superosjetljiva. Ako ga ima previše, kosa brže opada, što dovodi do ćelavljenja i nastanka zalizaka. Kosa opet naraste, ali je vrlo tanja, sve dok ne ostane samo par kuštravih dlaka – ili čak nijedna. Gubitak kose većinom se zbiva u području oko sljepoočica i iznad čela, gdje je cirkulacija krvi slabija u usporedbi s drugim dijelovima glave.

Ne morate odustati od svoje kose samo zašto što vam se pojavljuju zalisci. Uz odgovarajuću frizuru, možete moderno oblikovati kosu oko svojih zalizaka!

Frizura za zaliske: Gotovo obrijana kosa

Najlakši način za oblikovanje modernog izgleda sa zaliscima jest nositi svu kosu vrlo kratkom ili čak da obrijete svu kosu. Vrlo kratka frizura posljednji je spas za vrlo velike zaliske. Ova moderna i popularna frizura gotovo je savršena kad je u pitanju vizualno smanjivanje ćelavih područja. Prijelaz od kratke kose do obrijane glave na nekoliko centimetara je jednostavan, jer je ta frizura super kratka pa se kroz kosu vidi vlasište. Drugi plus: nisu vam potrebni proizvodi za oblikovanje frizure. Kako bi frizura zadržala oblik, kosu morate redovito šišati na nekoliko milimetara. To možete kod kuće, ali bolje je dati se u ruke profesionalcima koji znaju vješto ošišati kosu i prikriti svaku neravninu na glavi.

Frizura za zaliske: Kratka i slatka

Drugi način za dobivanje samopouzdanja oko zalizaka: odgovarajuća frizura. Je li vam kosa duža od par milimetara? Tada kosu sa strane ošišajte kraće, a kosu na vrhu ostavite dužom. Ova frizura pruža različite mogućnosti oblikovanja kako biste bili zapaženi. Jedna mogućnost: oblikujte svoju kosu voskom ili gelom za stršeće vrhove, kao profesionalni nogometaš David Beckham. Promijenite frizuru spuštanjem šišaka ili prednjeg dijela kose na čelo. Neka kosa bude razbarušena kako ne bi izgledalo kao da nešto pokušavate skriti. Ponosite se svojim zaliscima!

Ako još imate relativno gustu kosu na vrhu glave, možete je pustiti da naraste malo duža i da vam frizer ošiša moderne šiške. Muškarci s ravnom kosom mogu nositi popularne „britpop“ šiške oblikovane ležerno preko lica. Muškarci s kovrčavom kosom mogu isprobati umjereni undercut s glatkim prijelazom od kratke do duže kose oko lica. Najbolje je što možete šiške ošišati da su kraće prema sredini – taj oblik idealan je za muškarce s visokim ćelom i zaliscima. Kod oblikovanja, jednostavno prstima oblikujte šiške prema čelu. Puder za kosu pomaže u oblikovanju dodatnog volumena, čineći kosu punijom, a matirani vosak daje kosi teksturu. S druge strane, proizvodi s visokim sjajem učinit će da vaša kosa izgleda tanje i rjeđe.

Frizura za zaliske: Duga i zanimljiva

Muškarci koji se ne žele rastati od svoje duge kose i dalje mogu izgledati vrlo muževno, unatoč malom gubitku kose. Jedna mogućnost jest pustiti kosu da pada preko sljepoočica, mudro skrivajući zaliske. Druga mogućnost je muška punđa. U muškoj punđi kosa je skupljena u čvrsti, presavijeni rep. Iako ona ne skriva zaliske, ova frizura privlači svu pozornost na vaše oči. Dodajte tome punu bradu i nitko neće ni zapaziti zaliske kod vašeg čela! Kako bi muška punđa izgledala privlačno, vaša bi kosa trebala biti gusta i bujna.

Savjet za oblikovanje: iskusni muškarci koji sami oblikuju ovu frizuru mogu dodati kreme za oblikovanje za više volumena na vrhu glave. To stvara moderna izgled koji će prikriti područja prorijeđene kose. Čak i puder za volumen može izgledati kao čudotvoran lijek koji čini srednje dugu kosu punijom i ležernijom tako da posve skrene pozornost sa zalizaka.

Povezani članci
 • Što ste oduvijek htjeli znati o minivalu

  Trajne kovrče

  Što ste oduvijek htjeli znati o minivalu
  ...

  U redovitim intervalima, najmodernije frizure iz 80-ih danas uživaju svoj povratak.

  ...
 • Najbolja odjeća i frizure iz 70-ih

  Frizure 70-ih

  Najbolja odjeća i frizure iz 70-ih
  ...

  Sedamdesete se pamte po disko glazbi, hipicima i glam-rocku! Originalno, šareno i uvijek malo pretjerano – to je definiralo stil sedamdesetih.

  ...
 • Frizure iz 80-ih: Fudbalerka, trajna ili cik-cak uzorak?

  Frizure 80-ih

  Frizure iz 80-ih: Fudbalerka, trajna ili cik-cak uzorak?
  ...

  Volite šaren, napadan stil? Tada su frizure iz osamdesetih savršene za vas! Imajte već danas cik-cak kosu, kovrče i baršunaste gumice u kosi!

  ...
 • Volimo kovrčavo: Povratak minivala

  Trajne kovrče

  Volimo kovrčavo: Povratak minivala
  ...

  Minival trenutačno slavi svoj veliki povratak. Ostanite s nama. Želimo vam reći važne i zanimljive činjenice o tim privlačnim trajnim kovrčama.

  ...
 • Ovo su trendovi brada za 2019.

  Brada

  Ovo su trendovi brada za 2019.
  ...

  Brade su u modi i u 2019. Ovdje doznajte što je ove godine popularno, koja vam brada pristaje i kako je njegovati.

  ...
 • Kako održavati i oblikovati svoju bradu

  Brada

  Kako održavati i oblikovati svoju bradu
  ...

  Ovdje otkrije sve što trebate znati o trenutačnim trendovima brade i ispravnoj njezi. Brada daje licu karakter, privlačna je i suštinski muževna.

  ...
 • Frizure za tanku kosu: Savjeti za snagu i volumen

  Rijetka kosa

  Frizure za tanku kosu: Savjeti za snagu i volumen
  ...

  Želite više volumena u svojoj kosi? To je lako: uz odgovarajuću frizuru i oblikovanje, svoju tanku kosu možete pretvoriti u bujnu grivu.

  ...
 • Cvijeće u vašoj kosi: Cvjetni dodaci za posebne prilike ili svaki dan

  Ljeto

  Cvijeće u vašoj kosi: Cvjetni dodaci za posebne prilike ili svaki dan
  ...

  Cvijeće u kosi istaknuti je element frizure. Nije samo sjajan detalj za frizure mladenki, nego i za moderne frizure na glazbenim festivalima i ljetnim zabavama svih vrsta.

  ...
 • Detaljne upute za morske kovrče: Oblikujte ih brzo i lako

  Ljeto

  Detaljne upute za morske kovrče: Oblikujte ih brzo i lako
  ...

  Oblikovane suncem i morem: morske kovrče očaravaju svojim ležernim izgledom. Uz naše upute, ta vam je frizura zajamčena!

  ...
 • Kako oblikovati kovrče bez uređaja

  Kovrče

  Kako oblikovati kovrče bez uređaja
  ...

  Želite kovrčavu kosu? Uređaji mogu oštetiti vašu kosu pa zašto ne biste isprobali alternativu i oblikovali kovrče bez uređaja? Donosimo vam tri različita načina!

  ...
 • Oblikovanje prekrasnih kovrča štapom za uvijanje kose

  Kovrče

  Oblikovanje prekrasnih kovrča štapom za uvijanje kose
  ...

  Za besprijekorne kovrče i valove ima smisla uložiti u štap za uvijanje kose. Dajemo savjete kako koristiti taj uređaj i koje sve kovrče možete oblikovati.

  ...
 • Volumen je ponovno u modi! Evo kako ga oblikovati

  Savjeti i trikovi

  Volumen je ponovno u modi! Evo kako ga oblikovati
  ...

  Jeste li uvijek htjeli imati raskošnu, voluminoznu frizuru, no sila teža to nije dopuštala? Je li vaša kosa iscrpljena od tapiranja? Srećom, postoje načini da se volumen unese u kosu i da ondje ostane.

  ...