Skip to Content

Nadogradnja boba: obrnuti bob

Baš kao i s odjećom, trendovi iz 2000-ih vraćaju se i na našu kosu. Jedna frizura koju obožavamo već drugi put: obrnuti bob. Otkrivamo kome pristaje i kako se oblikuje u 2019.

Bob nam je jedna od omiljenih frizura. Većina nas ga je u nekom trenu nosila. Sjajno u vezi s bobom: iako se smatra klasikom, on se stalno mijenja. Budući da se stalno pojavljuju nove varijante boba, on nam nikad ne može dosaditi!

Jedna od varijanti boba koju najviše volimo: obrnuti ili postepeni bob. On je šik, lako se oblikuje i sjajno izgleda i u ravnoj i u valovitoj kosi. Ako trebate više razloga zašto voljeti obrnuti bob – i kako ga oblikovati – čitajte dalje…

Ovo je obrnuti bob

Koja je glavna karakteristika obrnutog boba? On je kratak kod potiljka i dug kod lica. Što je veća razlika u dužini kose straga i sprijeda, to je bob naglašeniji. No kako bi obrnuti bob zadržao taj svoj oblik, treba ga redovito šišati. Usto, ključan je prijelaz kraće kose prema dužoj. Nekoliko slojeva mogu se napraviti na gornjem dijelu kose kako bi ljepše padala – to posebno lijepo izgleda u valovitoj kosi.

Obrnuti bob nije nikakva novina. On je bio u trendu sredinom 2000-ih – frizura koju je proslavila modna dizajnerica Victoria Beckham. Obrnuti bob tada: pun volumena na pozadini glave. Obrnuti bob sada: asimetrična frizura s malo manje volumena – ali s jednako mnogo stila.

Kako oblikovati obrnuti bob

Nakon šišanja kose u obrnuti bob, ta se frizura može oblikovati u nekoliko brzih koraka. Što je sjajno, jer nitko nema vremena za složene frizure. Evo uputa za oblikovanje frizure nakon što operete kosu:

 • Nakon pranja, na kosu nanesite nježan regenerator koji se ne ispire, usredotočite se posebno na vrhove.
 • Kosu je najbolje posušiti ravno na okruglu četku. Tako će kosa imati više volumena. Zatim uređajem za ravnanje kose izravnajte pojedine pramenove i nježno ih uvijte.
 • Ako imate valovitu kosu, nakon svoje rutine pranja, nanesite malo pjene za volumen na dužinu kose. Tako će kovrče i valovi bolje izgledati kad se osuše. Zatim možete ili posušiti kosu sušilom s difuzorom, ili je pustite da se osuši na zraku za prirodniji izgled.
 • Obrnuti, nezaglađeni bob: styling kremom prođite po suhoj kosi za teksturu. Ugnječite kremu u dužinu kose za ležernu, nesavršenu frizuru.

Obrnuti bob s elegantnom frizurom: voskom za kosu definirajte pramenove oko lica. Poprskajte frizuru lakom za kosu za postojanost. Za elegantnu frizuru: ukrasite je velikom kopčom (trenutačno su vrlo popularne!). Smjestite je ili odmah iznad uha ili zagladite dio sprijeda u razini sljepoočnice i pričvrstite. Predivno!

Kojim tipovima kose pristaje obrnuti bob?

Ovaj asimetrični bob pristaje ravnoj i valovitoj kosi. Samo bi žene s vrlo kovrčavom kosom trebale prvo razgovarati s frizerom o tome što očekuju od frizure. On bi vas mogao savjetovati o dužini obrnutog boba koji bi najbolje pristajao vama i vašoj kosi. Kako bi obrnuti bob dobro izgledao, trebali biste imati kosu dugu barem do brade.

Ljepota boba: čak i s malom razlikom u dužini kose između prednjeg i stražnjeg dijela glave, ova je frizura moderna i elegantna. Isprobajte je. Ako odlučite da nije za vas, možete je lako preobraziti u neki drugi bob!

Povezani članci
 • Što ste oduvijek htjeli znati o minivalu

  Trajne kovrče

  Što ste oduvijek htjeli znati o minivalu
  ...

  U redovitim intervalima, najmodernije frizure iz 80-ih danas uživaju svoj povratak.

  ...
 • Frizure za zaliske: Najbolji savjeti i trikovi

  Muškarci

  Frizure za zaliske: Najbolji savjeti i trikovi
  ...

  Želite prikriti svoje zaliske? Postoje savršene frizure za odvlačenje pozornosti od tih ćelavih područja na glavi.

  ...
 • Najbolja odjeća i frizure iz 70-ih

  Frizure 70-ih

  Najbolja odjeća i frizure iz 70-ih
  ...

  Sedamdesete se pamte po disko glazbi, hipicima i glam-rocku! Originalno, šareno i uvijek malo pretjerano – to je definiralo stil sedamdesetih.

  ...
 • Frizure iz 80-ih: Fudbalerka, trajna ili cik-cak uzorak?

  Frizure 80-ih

  Frizure iz 80-ih: Fudbalerka, trajna ili cik-cak uzorak?
  ...

  Volite šaren, napadan stil? Tada su frizure iz osamdesetih savršene za vas! Imajte već danas cik-cak kosu, kovrče i baršunaste gumice u kosi!

  ...
 • Volimo kovrčavo: Povratak minivala

  Trajne kovrče

  Volimo kovrčavo: Povratak minivala
  ...

  Minival trenutačno slavi svoj veliki povratak. Ostanite s nama. Želimo vam reći važne i zanimljive činjenice o tim privlačnim trajnim kovrčama.

  ...
 • Ovo su trendovi brada za 2019.

  Brada

  Ovo su trendovi brada za 2019.
  ...

  Brade su u modi i u 2019. Ovdje doznajte što je ove godine popularno, koja vam brada pristaje i kako je njegovati.

  ...
 • Kako održavati i oblikovati svoju bradu

  Brada

  Kako održavati i oblikovati svoju bradu
  ...

  Ovdje otkrije sve što trebate znati o trenutačnim trendovima brade i ispravnoj njezi. Brada daje licu karakter, privlačna je i suštinski muževna.

  ...
 • Frizure za tanku kosu: Savjeti za snagu i volumen

  Rijetka kosa

  Frizure za tanku kosu: Savjeti za snagu i volumen
  ...

  Želite više volumena u svojoj kosi? To je lako: uz odgovarajuću frizuru i oblikovanje, svoju tanku kosu možete pretvoriti u bujnu grivu.

  ...
 • Cvijeće u vašoj kosi: Cvjetni dodaci za posebne prilike ili svaki dan

  Ljeto

  Cvijeće u vašoj kosi: Cvjetni dodaci za posebne prilike ili svaki dan
  ...

  Cvijeće u kosi istaknuti je element frizure. Nije samo sjajan detalj za frizure mladenki, nego i za moderne frizure na glazbenim festivalima i ljetnim zabavama svih vrsta.

  ...
 • Detaljne upute za morske kovrče: Oblikujte ih brzo i lako

  Ljeto

  Detaljne upute za morske kovrče: Oblikujte ih brzo i lako
  ...

  Oblikovane suncem i morem: morske kovrče očaravaju svojim ležernim izgledom. Uz naše upute, ta vam je frizura zajamčena!

  ...
 • Kako oblikovati kovrče bez uređaja

  Kovrče

  Kako oblikovati kovrče bez uređaja
  ...

  Želite kovrčavu kosu? Uređaji mogu oštetiti vašu kosu pa zašto ne biste isprobali alternativu i oblikovali kovrče bez uređaja? Donosimo vam tri različita načina!

  ...
 • Oblikovanje prekrasnih kovrča štapom za uvijanje kose

  Kovrče

  Oblikovanje prekrasnih kovrča štapom za uvijanje kose
  ...

  Za besprijekorne kovrče i valove ima smisla uložiti u štap za uvijanje kose. Dajemo savjete kako koristiti taj uređaj i koje sve kovrče možete oblikovati.

  ...