Skip to Content

Što ste oduvijek htjeli znati o minivalu

© Stocksy

U redovitim intervalima, najmodernije frizure iz 80-ih danas uživaju svoj povratak. To je dovoljan razlog da pobliže pogledamo fenomen trajne ondulacije i odgovorimo na vruća pitanja o minivalu.

Nijedan drugi trend nema tako oprečna mišljenja kao trajna ondulacija ili minival. Neki kad čuju za trajnu ondulaciju pomisle na zastrašujuću metlu od kose, a drugima je ona prilika da dođu do čudotvornog volumena u kosi. Jedno je sigurno: žene poput Sare Jessice Parker iz „Seks i grada“, Madonna ili Kylie Minoque dokazale su kako elegantne žene mogu iskoristiti svoje kovrče. Pomišljate na trajnu ondulaciju? Tada pročitajte najvažnije savjete i trikove za uspješan rezultat.

Tko može nositi minival?

Općenito je minival trend koji mogu iskušati žene s dugom kosom (nešto dužom od ramena). Vrlo duga kosa (više od 30 cm) i gusta kosa manje su prikladne za trajnu ondulaciju jer tako duga kosa od težine rastegne kovrče koje zatim izgledaju obješeno i beživotno.

Šteti li trajna ondulacija kosi?

Iskreno: trajna ondulacija – baš kao bojenje i izbjeljivanje – nije njegujući tretman za kosu. Da bi se struktura kose mogla izmijeniti, ona se kemijskim sastojcima otvara, zbog čega izgleda beživotno i suho. Međutim, frizerski proizvodi stalno se razvijaju i više nisu tako štetni za kosu kao prije.

Kakvu njegu treba kosa s minivalom?

Naravno, kosa s minivalom treba ciljanu njegu. Trebali biste koristiti šampone, regeneratore i maske razvijene za oštećenu kosu, jer će vam oni pomoći da sačuvate kovrče, dobijete važne hranjive tvari i potaknete zdrav sjaj kose. Savjet: kosu s trajnom ondulacijom perite svaka tri-četiri dana i koristite suhi šampon. Time ćete spriječiti da kosa ne postane krhka i ne izgubi brzo živost kovrča.

Koliko traje trajna ondulacija?

Nakon otprilike dva tjedna, trajne će se kovrče opustiti, i izgubit će oko 20 posto svoje živosti. Općenito, može se reći da dobro ondulirana kosa može držati kovrče od dva do tri mjeseca.

Kako oblikovati kosu s minivalom i izrastom?

Ravan korijen i kuštravi, krhki vrhovi: minival s izrastom ne izgleda baš prekrasno. Dobar način prikrivanja razlike između ravnog izrasta i vrlo kovrčave kose jest da uvijete kosu na uvijače i pustite da se osuši.

Povezani članci
 • Frizure za zaliske: Najbolji savjeti i trikovi

  Muškarci

  Frizure za zaliske: Najbolji savjeti i trikovi
  ...

  Želite prikriti svoje zaliske? Postoje savršene frizure za odvlačenje pozornosti od tih ćelavih područja na glavi.

  ...
 • Najbolja odjeća i frizure iz 70-ih

  Frizure 70-ih

  Najbolja odjeća i frizure iz 70-ih
  ...

  Sedamdesete se pamte po disko glazbi, hipicima i glam-rocku! Originalno, šareno i uvijek malo pretjerano – to je definiralo stil sedamdesetih.

  ...
 • Frizure iz 80-ih: Fudbalerka, trajna ili cik-cak uzorak?

  Frizure 80-ih

  Frizure iz 80-ih: Fudbalerka, trajna ili cik-cak uzorak?
  ...

  Volite šaren, napadan stil? Tada su frizure iz osamdesetih savršene za vas! Imajte već danas cik-cak kosu, kovrče i baršunaste gumice u kosi!

  ...
 • Volimo kovrčavo: Povratak minivala

  Trajne kovrče

  Volimo kovrčavo: Povratak minivala
  ...

  Minival trenutačno slavi svoj veliki povratak. Ostanite s nama. Želimo vam reći važne i zanimljive činjenice o tim privlačnim trajnim kovrčama.

  ...
 • Ovo su trendovi brada za 2019.

  Brada

  Ovo su trendovi brada za 2019.
  ...

  Brade su u modi i u 2019. Ovdje doznajte što je ove godine popularno, koja vam brada pristaje i kako je njegovati.

  ...
 • Kako održavati i oblikovati svoju bradu

  Brada

  Kako održavati i oblikovati svoju bradu
  ...

  Ovdje otkrije sve što trebate znati o trenutačnim trendovima brade i ispravnoj njezi. Brada daje licu karakter, privlačna je i suštinski muževna.

  ...
 • Frizure za tanku kosu: Savjeti za snagu i volumen

  Rijetka kosa

  Frizure za tanku kosu: Savjeti za snagu i volumen
  ...

  Želite više volumena u svojoj kosi? To je lako: uz odgovarajuću frizuru i oblikovanje, svoju tanku kosu možete pretvoriti u bujnu grivu.

  ...
 • Cvijeće u vašoj kosi: Cvjetni dodaci za posebne prilike ili svaki dan

  Ljeto

  Cvijeće u vašoj kosi: Cvjetni dodaci za posebne prilike ili svaki dan
  ...

  Cvijeće u kosi istaknuti je element frizure. Nije samo sjajan detalj za frizure mladenki, nego i za moderne frizure na glazbenim festivalima i ljetnim zabavama svih vrsta.

  ...
 • Detaljne upute za morske kovrče: Oblikujte ih brzo i lako

  Ljeto

  Detaljne upute za morske kovrče: Oblikujte ih brzo i lako
  ...

  Oblikovane suncem i morem: morske kovrče očaravaju svojim ležernim izgledom. Uz naše upute, ta vam je frizura zajamčena!

  ...
 • Kako oblikovati kovrče bez uređaja

  Kovrče

  Kako oblikovati kovrče bez uređaja
  ...

  Želite kovrčavu kosu? Uređaji mogu oštetiti vašu kosu pa zašto ne biste isprobali alternativu i oblikovali kovrče bez uređaja? Donosimo vam tri različita načina!

  ...
 • Oblikovanje prekrasnih kovrča štapom za uvijanje kose

  Kovrče

  Oblikovanje prekrasnih kovrča štapom za uvijanje kose
  ...

  Za besprijekorne kovrče i valove ima smisla uložiti u štap za uvijanje kose. Dajemo savjete kako koristiti taj uređaj i koje sve kovrče možete oblikovati.

  ...
 • Volumen je ponovno u modi! Evo kako ga oblikovati

  Savjeti i trikovi

  Volumen je ponovno u modi! Evo kako ga oblikovati
  ...

  Jeste li uvijek htjeli imati raskošnu, voluminoznu frizuru, no sila teža to nije dopuštala? Je li vaša kosa iscrpljena od tapiranja? Srećom, postoje načini da se volumen unese u kosu i da ondje ostane.

  ...