Skip to Content

Postepene frizure za svaku dužinu i tip kose

Svejedno je imate li kovrčavu ili ravnu, kratku ili dugu, rijetku ili gustu kosu: postoji postepena frizura za vas! Potražite inspiraciju u našoj galeriji postepenih frizura.

Postepene frizure uvijek su u modi. Tako ošišana kosa s lakoćom leprša, a frizure mogu biti nevjerojatno raznolike. Na izbor imate od blago postepeno ošišane kose do jako stanjene. Odgovarajuće postepeno šišanje može učiniti kovrče lakšima ili unijeti volumen u tanku kosu. Postepeno možete ošišati kosu svake kvalitete, dužine ili teksture. Sve se svodi na individualne pramenove raznih dužina koji tvore jednu sjajnu frizuru. Ovdje otkrijte sve što trebate znati o postepenim frizurama.

Odaberite postepenu frizuru za svoj tip kose

Žene s vrlo tankom kosom trebale bi izbjegavati pretjerano stanjivanje dužina i vrhova kose. Tanka, postepeno ošišana kosa trebala bi biti duga najviše do ramena – ako je duža, vrhovi će izgledati slabašno i krhko. No slobodno postepeno ošišajte kosu na vrhu glave – time ćete dobiti veći volumen. Isprobajte „skrivene slojeve“ koji unose punoću u tanku kosu. Trik je: gornji sloj kose šiša se minimalno, a pramen ispod šiša se kraće te se time unosi volumen u frizuru. Više o toj posebnoj tehnici šišanja doznajte ovdje. Nanesite styling pjene na tanku kosu za dodatnu podatnost.

Kratka i tanka kosa izgleda sjajno kad su najkraći pramenovi na vrhu glave dugi oko pet centimetara, tako da kosa prekrasno pada.

Imate gustu kosu? Postepeno šišanje savršen je način da ublažite težinu svoje kose. Kosa duža od ramena može se postepeno ošišati od razine uha do vrhova. Iscrpljenim kovrčama postepeno šišanje vraća živahnost i fleksibilnost. Važno je da sve dužine pramenova stvaraju skladnu frizuru i da kovrče na vrhu glave nisu prekratke – pazite se da ne završite izgledajući kao pudl!

Žene s gustom kosom trebale bi zatražiti od frizera da ih ošiša „point cut“ tehnikom. Posebnim, grubo nazubljenim škarama, slojevi se šišaju u cijeloj kosi. Time se dobivaju nježnije konture bez oštrina.

Povezani članci
 • Što ste oduvijek htjeli znati o minivalu

  Trajne kovrče

  Što ste oduvijek htjeli znati o minivalu
  ...

  U redovitim intervalima, najmodernije frizure iz 80-ih danas uživaju svoj povratak.

  ...
 • Frizure za zaliske: Najbolji savjeti i trikovi

  Muškarci

  Frizure za zaliske: Najbolji savjeti i trikovi
  ...

  Želite prikriti svoje zaliske? Postoje savršene frizure za odvlačenje pozornosti od tih ćelavih područja na glavi.

  ...
 • Najbolja odjeća i frizure iz 70-ih

  Frizure 70-ih

  Najbolja odjeća i frizure iz 70-ih
  ...

  Sedamdesete se pamte po disko glazbi, hipicima i glam-rocku! Originalno, šareno i uvijek malo pretjerano – to je definiralo stil sedamdesetih.

  ...
 • Frizure iz 80-ih: Fudbalerka, trajna ili cik-cak uzorak?

  Frizure 80-ih

  Frizure iz 80-ih: Fudbalerka, trajna ili cik-cak uzorak?
  ...

  Volite šaren, napadan stil? Tada su frizure iz osamdesetih savršene za vas! Imajte već danas cik-cak kosu, kovrče i baršunaste gumice u kosi!

  ...
 • Volimo kovrčavo: Povratak minivala

  Trajne kovrče

  Volimo kovrčavo: Povratak minivala
  ...

  Minival trenutačno slavi svoj veliki povratak. Ostanite s nama. Želimo vam reći važne i zanimljive činjenice o tim privlačnim trajnim kovrčama.

  ...
 • Ovo su trendovi brada za 2019.

  Brada

  Ovo su trendovi brada za 2019.
  ...

  Brade su u modi i u 2019. Ovdje doznajte što je ove godine popularno, koja vam brada pristaje i kako je njegovati.

  ...
 • Kako održavati i oblikovati svoju bradu

  Brada

  Kako održavati i oblikovati svoju bradu
  ...

  Ovdje otkrije sve što trebate znati o trenutačnim trendovima brade i ispravnoj njezi. Brada daje licu karakter, privlačna je i suštinski muževna.

  ...
 • Frizure za tanku kosu: Savjeti za snagu i volumen

  Rijetka kosa

  Frizure za tanku kosu: Savjeti za snagu i volumen
  ...

  Želite više volumena u svojoj kosi? To je lako: uz odgovarajuću frizuru i oblikovanje, svoju tanku kosu možete pretvoriti u bujnu grivu.

  ...
 • Cvijeće u vašoj kosi: Cvjetni dodaci za posebne prilike ili svaki dan

  Ljeto

  Cvijeće u vašoj kosi: Cvjetni dodaci za posebne prilike ili svaki dan
  ...

  Cvijeće u kosi istaknuti je element frizure. Nije samo sjajan detalj za frizure mladenki, nego i za moderne frizure na glazbenim festivalima i ljetnim zabavama svih vrsta.

  ...
 • Detaljne upute za morske kovrče: Oblikujte ih brzo i lako

  Ljeto

  Detaljne upute za morske kovrče: Oblikujte ih brzo i lako
  ...

  Oblikovane suncem i morem: morske kovrče očaravaju svojim ležernim izgledom. Uz naše upute, ta vam je frizura zajamčena!

  ...
 • Kako oblikovati kovrče bez uređaja

  Kovrče

  Kako oblikovati kovrče bez uređaja
  ...

  Želite kovrčavu kosu? Uređaji mogu oštetiti vašu kosu pa zašto ne biste isprobali alternativu i oblikovali kovrče bez uređaja? Donosimo vam tri različita načina!

  ...
 • Oblikovanje prekrasnih kovrča štapom za uvijanje kose

  Kovrče

  Oblikovanje prekrasnih kovrča štapom za uvijanje kose
  ...

  Za besprijekorne kovrče i valove ima smisla uložiti u štap za uvijanje kose. Dajemo savjete kako koristiti taj uređaj i koje sve kovrče možete oblikovati.

  ...