Skip to Content

Supertrend: vrlo kratka kosa

Dosadila vam je vaša frizura? Želite posve novi izgled? Ako ste spremni skratiti svu kosu, imamo frizuru za vas. Vrlo kratka kosa: doznajte sve o toj frizuri i kome pristaje.

Tko se usudi obično doživi uspjeh – i gotovo uvijek kad je u pitanju frizura. Istina je, morate imati hrabrosti za vrlo kratku kosu. No ova moderna frizura više je od trenda: ona je poruka, izražavanje stava koji kaže: „Hej, gledaj me, znam što želim!“ I još jedan plus: u usporedbi s drugim kratkim frizurama poput boba, vrlo kratka kosa ne treba jutarnje oblikovanje. Nakon pranja, nanesite mrvicu gela za teksturu ili malo pjene na kosu za jež frizuru. Zatim posušite kosu. Gotovo.

Bi li mi pristajala kratka kosa?

Naravno, većina se žena to pita prije nego što se odluče za tu radikalnu promjenu. Kratka kosa uokviruje lice i ističe ga te naglašava konture lica. Zato vrlo kratka kosa osobito pristaje ženama s nježnim, delikatnim crtama lica. Ova je frizura posebna po zanimljivom kontrastu dječačke frizure i ženstvenog lica.

Ekstremna frizura osobito pristaje ženama s ovalnim licima. Nemojte se šišati na jako kratko ako je vaše lice kvadratno jer će naglasiti taj oblik. Isto se odnosi i na visoko čelo – isprobajte umjesto toga dugi bob sa šiškama da sakrijete čelo.

Malo blaža alternativa

Ako želite nešto drukčije, ali ova vrlo kratko ošišana kosa vas obeshrabruje, što kažete na jako kratku varijantu pixie frizure? U toj frizuri kosa na vrhu glave ostaje prilično duga, a samo je kosa sa strane kratka. Upamtite: što je pixie frizura dulja, to je duže potrebno da ju se oblikuje, tako da je zahtjevnija za održavanje od vrlo kratke kose.

Profesionalni Schwarzkopf frizer može vam pomoći da napravite taj smion korak! Naši stručnjaci savjetovat će vas pristaje li vam ta iznimno kratka frizura.

Povezani članci
 • Što ste oduvijek htjeli znati o minivalu

  Trajne kovrče

  Što ste oduvijek htjeli znati o minivalu
  ...

  U redovitim intervalima, najmodernije frizure iz 80-ih danas uživaju svoj povratak.

  ...
 • Frizure za zaliske: Najbolji savjeti i trikovi

  Muškarci

  Frizure za zaliske: Najbolji savjeti i trikovi
  ...

  Želite prikriti svoje zaliske? Postoje savršene frizure za odvlačenje pozornosti od tih ćelavih područja na glavi.

  ...
 • Najbolja odjeća i frizure iz 70-ih

  Frizure 70-ih

  Najbolja odjeća i frizure iz 70-ih
  ...

  Sedamdesete se pamte po disko glazbi, hipicima i glam-rocku! Originalno, šareno i uvijek malo pretjerano – to je definiralo stil sedamdesetih.

  ...
 • Frizure iz 80-ih: Fudbalerka, trajna ili cik-cak uzorak?

  Frizure 80-ih

  Frizure iz 80-ih: Fudbalerka, trajna ili cik-cak uzorak?
  ...

  Volite šaren, napadan stil? Tada su frizure iz osamdesetih savršene za vas! Imajte već danas cik-cak kosu, kovrče i baršunaste gumice u kosi!

  ...
 • Volimo kovrčavo: Povratak minivala

  Trajne kovrče

  Volimo kovrčavo: Povratak minivala
  ...

  Minival trenutačno slavi svoj veliki povratak. Ostanite s nama. Želimo vam reći važne i zanimljive činjenice o tim privlačnim trajnim kovrčama.

  ...
 • Ovo su trendovi brada za 2019.

  Brada

  Ovo su trendovi brada za 2019.
  ...

  Brade su u modi i u 2019. Ovdje doznajte što je ove godine popularno, koja vam brada pristaje i kako je njegovati.

  ...
 • Kako održavati i oblikovati svoju bradu

  Brada

  Kako održavati i oblikovati svoju bradu
  ...

  Ovdje otkrije sve što trebate znati o trenutačnim trendovima brade i ispravnoj njezi. Brada daje licu karakter, privlačna je i suštinski muževna.

  ...
 • Frizure za tanku kosu: Savjeti za snagu i volumen

  Rijetka kosa

  Frizure za tanku kosu: Savjeti za snagu i volumen
  ...

  Želite više volumena u svojoj kosi? To je lako: uz odgovarajuću frizuru i oblikovanje, svoju tanku kosu možete pretvoriti u bujnu grivu.

  ...
 • Cvijeće u vašoj kosi: Cvjetni dodaci za posebne prilike ili svaki dan

  Ljeto

  Cvijeće u vašoj kosi: Cvjetni dodaci za posebne prilike ili svaki dan
  ...

  Cvijeće u kosi istaknuti je element frizure. Nije samo sjajan detalj za frizure mladenki, nego i za moderne frizure na glazbenim festivalima i ljetnim zabavama svih vrsta.

  ...
 • Detaljne upute za morske kovrče: Oblikujte ih brzo i lako

  Ljeto

  Detaljne upute za morske kovrče: Oblikujte ih brzo i lako
  ...

  Oblikovane suncem i morem: morske kovrče očaravaju svojim ležernim izgledom. Uz naše upute, ta vam je frizura zajamčena!

  ...
 • Kako oblikovati kovrče bez uređaja

  Kovrče

  Kako oblikovati kovrče bez uređaja
  ...

  Želite kovrčavu kosu? Uređaji mogu oštetiti vašu kosu pa zašto ne biste isprobali alternativu i oblikovali kovrče bez uređaja? Donosimo vam tri različita načina!

  ...
 • Oblikovanje prekrasnih kovrča štapom za uvijanje kose

  Kovrče

  Oblikovanje prekrasnih kovrča štapom za uvijanje kose
  ...

  Za besprijekorne kovrče i valove ima smisla uložiti u štap za uvijanje kose. Dajemo savjete kako koristiti taj uređaj i koje sve kovrče možete oblikovati.

  ...