Žena crvene duge kose
Styling kose | Frizure 50-ih

Rockabilly frizure

Ovim frizurama unesite u svoj svijet malo glamura iz 50-ih! Obruči, kokotice i sanjivi uvojci pomažu vam da naglasite rockabilly stil svoje odjeće. Pokazujemo vam kako možete danas oblikovati te retro frizure.

 

Slušajte, moderne Betty! Frizure iz 50-ih su ženstvene, individualne i s njima ćete izgledati kao da živite svoj život iz snova. Stoga ne čudi što slavne osobe poput Dite Von Teese i Pink vole ovaj izgled. Dopustite nam da vam predstavimo najljepše rockabilly frizure koje sami možete oblikovati.

Rockabilly frizure za žene: kokotica

Kokotica je najpoznatija rockabilly frizura koja zrači iznimnim glamurom. Megazvijezda i pjevačica Alicia Keys nosila ju je na crvenom tepihu. Sve što trebate za modernu kokoticu jest pjena za kosu, puder za volumen, super snažan gel za kosu i lak za kosu koji će sve učvrstiti.

 

Za oblikovanje kokotice, nanesite pjenu na ručnikom prosušenu kosu i posušite pramen po pramen okruglom četkom. Uvijek počnite blizu korijena kako biste oblikovali najveći mogući volumen. Kad je kosa suha, gelom možete zagladiti vlasi koje strše ako ih ima. Počnite s pletenjem repa. Krenite od potiljka i pletite prema gore, izostavljajući vrhove. Zatim uvijte vrhove prema gore, prema čelu, tako da ih možete ututkati ispod kose sprijeda i pričvrstiti za oblikovanje kokotice. Obilno poprskajte frizuru lakom za kosu.
 

Rockabilly frizure za žene: veliki glamurozni uvojci

Druga sanjiva retro frizura jesu super nježni, XXL uvojci. Prisjetite se Dite Von Teese. Tu frizuru možete lako oblikovati vrlo debelim nastavkom uređaja za kovrčanje kose, uređajem za ravnanje kose ili – za one koji žele klasiku – uvijačima.

 

Za besprijekorne glamurozne uvojke, kosa treba snažno sjati i izgledati njegovano. Dobri hidratantni proizvodi za njegu i balzam protiv kuštravosti obavezan su dio njege. Izgledajte autentično s dubokim razdjeljkom na stranu, stavite tuš na oči i usne namažite crvenim ružem.
 

Rockabilly frizure za žene: „pobjedničke rolice“

Pobjedničke rolice izgledaju složenije nego što jesu. Ova frizura dobila je naziv po manevru borbenog zrakoplova koji se izvodio u čast pobjede Saveznika u II. svjetskom ratu. Uz nekoliko trikova, i vi ćete lako svladati oblikovanje ove frizure!

 

Prvo oblikujte razdjeljak na stranu – gdje god želite, nema pravila! Sad odvojite širok pramen s obje strane razdjeljka i labavo ih pričvrstite da vam ne smetaju. Zatim uvijte ostalu kosu na pozadini glave – recimo u velike, nježne kovrče. Kad su se ohladile, možete ih počešljati četkom s prirodnim dlakama kako bi bile meke i valovite. Pričvrstite valovitu kosu nježno na pozadini glave da vam ne smeta dok oblikujete svoje „pobjedničke rolice“. Prvo uvijte i počešljajte ta dva pramena, a zatim ih jako natapirajte. Time ćete dobiti volumen i postojanost koje trebate za rolice. Zatim svaki pramen uvijajte oko svoja dva prsta prema razdjeljku. Kad ste ih uvili u rolice, pričvrstite ih uz glavu ukosnicama. Raspustite kosu na pozadini glave i učvrstite frizuru lakom za kosu.

Rockabilly frizure za žene: rubac

Punđe s rupcima – nošenima kao šal – unose retro stil u vašu frizuru. Najbolje od svega: ova punđa može izgledati malo neobuzdano i ležerno. Razbarušena punđa savršen je temelj za ovu retro frizuru koju vole i nose Beyoncé i Rihanna.

 

Sve što trebate za oblikovanje jest moderan rubac i nekoliko ukosnica. Prvo, nakovrčajte kosu uređajem za kovrčanje ili ravnanje kose, zatim je podignite i uvijte kako želite te je učvrstite ukosnicama. Zatim omotajte rubac oko glave, počevši od potiljka i vrhove rupca zavežite sprijeda. Svežite čvor bliže jednoj strani glave za autentičan rockabilly izgled. Fora dodatak: pustite da nekoliko pramenova kose bude ispod marame kako bi frizura izgledala ležerno i prirodno.
 

Otkrijte: Frizure