1500x564_Stocksy_1821159_Alexey_Kuzma_couleur_cheveux
Styling kose | Frizure 50-ih

Kokotica: Podignite svoju kosu


Uniseks izgled s prevelikim jaknama i muškim trapericama danas su dio svakodnevne ženske odjeće. Moderne žene kopiraju i elemente muških frizura, a među njima se našla i kokotica. Znate oblikovati frizuru za posao ili razigranu frizuru za posebnu večer, no dodatkom kokotice za bilo koju prigodu, unijet ćete profinjenost u svoj izgled. Kokotica također ostavlja dojam da ste viši, a lice se čini manjim. 

 

 U 1950-ima kokotica je bila dio stila Jamesa Deana i Elvisa Presleyja. No danas kokotice nisu rezervirane samo za muškarce. Na modnim revijama možete vidjeti mnoge manekenke s kokoticama iz pedesetih.

Alicia Keys pridružila se trendu i oblikovala veliku kokoticu za crveni tepih.

Alati za oblikovanje kokotice

U starim vremenima ljudi su koristili šećernu vodu i pomadu kako bi kokotica bila postojana. Srećom, alati su se otad promijenili. Za frizuru Alicije Keys trebate puder za volumen, ekstra snažan lak za kosu, gel za kosu te češalj za tapiranje i ukosnice. Ako imate tanku kosu, možete pričvrstiti kopče s ekstenzijama kako bi kosa bila bujnija.

Kako oblikovati visoku kokoticu:

  1. Nanesite styling pjenu u količini teniske loptice na ručnikom prosušenu kosu
  2. Osušite kosu izvlačeći je na okruglu četku srednje veličine. Svaki pramen počnite izvlačiti što bliže vlasištu kako biste dobili što više volumena.
  3. Ako je kosa suha, nanesite malo gela. Protrljajte ga među dlanovima. Zatim rukama zagladite kosu sa strane glave da vlasi ne bi letjele.
  4. Ova frizura Alicije Keys počine od potiljka pletenicom riblja kost. Nastavite plesti preko sredine glave sve do vrha.
  5. Kosu ćete najlakše isplesti ako spustite glavu da kosa visi. Počnite je plesti od potiljka pa sve do vrha glave.
  6. Kraj pletenice omotajte gumicom. Ostavite dovoljno kose sprijeda za oblikovanje kokotice.
  7. Posušite kosu na prednjem dijelu glave i izvucite je na veliku okruglu četku kako biste dobili što više volumena. Ako imate malo više vremena, možete te pramenove uviti na velike uvijače.
  8. Češljem za tapiranje jako natapirajte kosu kod vlasišta.
  9. Zatim kraj ispletene kose uvijte u smjeru čela i pričvrstite kokoticu ukosnicama.
  10. Poprskajte kosu ekstra snažnim lakom za kosu koji daje i sjaj kako bi frizura bila postojana, a kosa sjajna.

Kokotice kao dio stila

Ozbiljne frizure poput kokotice privlače pozornost na vaše lice i stoga traže jaču šminku. Strogo uredan izgled frizure treba omekšati ženstvenom šminkom.

Malo svjetlucavog rumenila na obrazima omekšava linije vašeg lica.

 

Naglasite usne ili oči koje će biti središte pozornosti na vašem licu. Ako oči našminkate u stilu Twiggy, dobit ćete savršen kontrast strogoj frizuri. Crvene usne također su vrlo privlačne.

 

Sad kad ste oblikovali urednu strukturu frizure, na lice trebate nanijeti rumenilo kako biste naglasili linije svog lica.

Lijep oblik obrva jako dobro pristaje uz kokoticu. Obavezno ih uredite jer ih ne možete skriti ispod šišaka.

 

Duge neobične naušnice privlačan su detalj kad imate kokoticu. Okrugle naušnice ili naušnice s perjem osobito privlače pozornost.

Kokoticom privlačite pozornost. Neka vam odjeća bude minimalistička, ali ženstvena kako biste izgledali očaravajuće.