Žena s ravnom, plavom kosom, crvenim ukrasom u kosi i kariranom bluzom
Styling kose | Festivalske frizure

Najnovije dirndl frizure tako su jednostavne

Od tradicionalnog pletenog vijenca do opuštene punđe ukrašene cvjetnim vijencem: pročitajte naše jednostavne detaljne upute i oblikujte dirndl frizuru o kojoj sanjate!

Bilo da volite sjediti na klupi za stolom ili se voziti vlakom smrti ili samo šetati, kad ste na festivalu, morate tako i izgledati. Kad u proljeće počne sezona narodnih festivala, vrijeme je da izvadite iz ormara svoju dirndl haljinu. No trebate ćete frizuru koja će pristajati uz nju, a na izbor imate: od klasičnog pletenog vijenca do raspuštene kose s cvjetnim vijencem. Dopustite da vas uvučemo u to raspoloženje najtraženijim dirndl frizurama za srednje dugu do kraću kosu!

Dirndl frizura: pleteni vijenac

Žena s plavom kosom ispletenom u vijenac, u ružičastoj dirndl haljini

Pleteni vijenac je moderan i tradicionalan.

U Njemačkoj, narodni festivali imaju dugu, povijesnu tradiciju. Pivo i limena glazba dio su te tradicije baš kao i klasične pletene frizure. Jedna osobito lijepa frizura jest pleteni vijenac. Tu lijepu dirndl frizuru možete oblikovati u srednje dugoj i dugoj kosi u samo nekoliko koraka.

Upute:

 • Za podatnost, na kosu nanesite malu količinu pjene ili pudera za volumen. 
 • Počnite plesti kosu od razine uha u dvije duge pletenice.
 
 • Omotajte te dvije pletenice oko glave i učvrstite ih ukosnicama. Čak i žene s kraćom kosom mogu oblikovati tu frizuru, samo neka počnu plesti kosu odmah od korijena.

Dirndl frizura: polupodignuta kosa s uvijenim frčkama

Zgodna alternativa pletenom vijencu je polupodignuta frizura s dva uvijena elementa, pričvršćena svilenom mašnom. Ova je frizura elegantna, romantična i vrlo se lako oblikuje.

Upute:

 • Oblikujte razdjeljak po sredini glave i odvojite širok pramen kose s desne i lijeve strane čela.
 • Uvijajte ta dva pramena prema natrag kod razine ušiju i spojite ih na pozadini glave.
 • Svežite ih tankom gumicom i zatim preko nje svilenom vrpcom oblikujte dražesnu mašnu. Lijep detalj: neka boja mašne bude u boji vaše dirndl haljine!
 • Dodatni savjet: poprskajte kosu s malo losiona protiv kuštranja kako bi frizura cijelo vrijeme bila zaglađena!

Dirndl frizura: pletenice uz glavu

Pletenice uz glavu vrlo su moderna, no klasična dirndl frizura koja se može oblikovati u srednje dugoj kosi. Za njih je potrebno malo više spretnosti, ali vrijedne su tog truda!

Upute:

 • Oblikujte razdjeljak po sredini glave i podijelite kosu na dva dijela.
 • Uzmite jedan od ta dva dijela i podijelite ga na tri pramena kod čela.
 • Pletite običnu pletenicu, samo umjesto dva vanjska pramenova preko srednjeg, umećite ih ispod srednjeg. Pletenjem dodavajte kosu u pramenove.
 • Pletite blizu korijena i preko vrha glave prema vratu.
 • Ispletite kosu sve do vrhova i tankom gumicom svežite kraj pletenice.
 • Isto ponovite s druge strane glave.

Dirndl frizura: pletenica na stranu

Brineta s pletenicom na stranu u zelenoj dirndl haljini

Super ženstvena: pletenica na stranu preko ramena.

Sviđaju vam se sanjive, romantične frizure? Tada je pletenica na stranu savršena za vas! Ta klasična dirndl frizura može se oblikovati u srednje dugoj i dužoj kosi. Možete isplesti samo dužinu kose ili početi plesti od korijena.

Upute:

 • Prvo skupite svu kosu s jedne strane i podijelite je na tri jednaka pramena.
 • Najdalji pramen upletite ispod, između dva druga pramena.
 • Za čvrstu pletenicu, nastavite upletati najdalji pramen ispod dva druga, čvrsto ga povlačeći. Nastavite plesti dok ne dođete do željene dužine pletenice.
 • Savjet: umjesto gumice, pletenicu svežite lijepom satenskom vrpcom.

Dirndl frizura: jednostavna punđa

Od svih varijanti punđa, jednostavna punđa najbolje pristaje uz pivski šator.

Upute:

 • Skupite svu kosu u rep na pozadini glave i uvijte ga u punđu na vrhu glave. Učvrstite je ukosnicama.
 • Unesite modernost u punđu: prvo oblikujte pleteni rep, zatim ga uvijte u punđu na vrhu glave i učvrstite ukosnicama.
 • Za dugotrajnu postojanost, poprskajte frizuru lakom za kosu – time ćete frizuri dati dodatnu čvrstinu za najduže dane pune zabave.

Dirndl frizura: pletenice za kraću kosu

Pletenice u kraćoj kosi? Da, i to se može! Bilo da imate pixie frizuru ili undercut, dok god imate malo dužu kosu na vrhu glave, možete oblikovati očaravajuće dirndl pletenice! Vaše tajno oružje: vosak za kosu i ukosnice.

Upute:

 • Prije nego što počnete, nanesite malo styling voska na kosu kako biste razdvojili pramenove. Zatim upletite te pramenove kao da pletete pletenicu.
 • Učvrstite vrhove s nekoliko ukosnica (u boji vaše kose).
 
 • Pletite labavo, skupljajući kosu u pramenove.
 
 • Završite frizuru lakom za kosu i očarajte svojim izgledom na festivalu!

Dirndl frizura: pletene šiške

Dvije žene u drindl haljinama s raspuštenom tamnoplavom kosom i pletenim šiškama

Ukrasite raspuštenu kosu ispletenim šiškama

Ispletene šiške su prekrasne! Ako imate dovoljno dugu kosu, možete uplesti i cvijeće kako biste još više razigrali ovu frizuru. S kraćim šiškama, vrhovi koji strše dat će prirodan, nezaglađen izgled. Savjet: poprskajte završenu frizuru lakom za kosu za postojanost.

Dirndl frizura: cvjetni vijenac

Žena s raspuštenom valovitom kosom i cvjetnim vijencem u bijeloj bluzi

Tako romantično: cvjetni vijenac ukrašava nezaglađenu kosu

Cvijeće u kosi savršeno će upotpuniti vaš tradicionalni dirndl izgled! Bilo da ga nosite u labavo skupljenoj punđi ili u valovitoj, nezaglađenoj kosi – cvjetni vijenac može okruniti svaku frizuru! Cvjetni vijenac danas se nosi odmaknut od čela, više prema pozadini glave, i time ukrašava (ispletenu) punđu. Ukrasite tu punđu cvjetnim obručem ili gumicom ukrašenom cvjetovima.

Dirndl frizura: raspuštena, valovita kosa

Ako ste više prirodan tip koji ne voli složene frizure, tada dajte svojoj kosi maksimalnu slobodu i ostavite je raspuštenom! Imate prirodno valovitu ili kovrčavu kosu? Savršeno! S malo styling kreme ili kreme za kovrče, vaše kovrče mogu izgledati predivno. Žena s ravnom kosom može nakovrčati kosu tankim uvijačima ili uređajem za kovrčanje. Savjet: uvijte vlažnu kosu na uvijače i ostavite da se posuši. Okrunite svoju frizuru šarenim cvjetnim vijencem.

Dirndl frizura za kratku kosu: pixie s dodacima

Pixie frizura s ukrasima savršena je dirndl frizura! Upotrijebite prekrasne kopče ukrašene cvijećem ii šik ukosnice te njima pričvrstite šiške sa strane glave. Ostalu kosu definirajte s malo voska za kosu.

Otkrijte: Pletena kosa