Brineta duge ravne kose koja joj prekriva desnu stranu lica
Izdvojeno

Frizure kroz desetljeća – 1990.

Schwarzkopf se ponosi svojim stručnim znanjem o njezi kose od prvoga dana kad je osnovan prije sto godina. Otad se puno toga promijenilo u svijetu kose, pa smo zakoračili unatrag i prisjetili se najboljih frizura u našoj seriji članaka Frizure kroz desetljeća. Pogledajmo frizure iz 1990-ih!

 

Devedesete su imale svoj element iznenađenja. Bilo je dovoljno nadahnuća u ovom desetljeću za cijeli život, od razbarušenih punđa i bezbroj oblika šišaka do vrlo svjetlucavih ukrasa za kosu.

 

Jedna od najpopularnijih frizura – ne samo 90-ih, nego SVIH VREMENA – bila je „Rachel frizura“, nazvana po liku Jennifer Aniston iz serije Prijatelji. Ubrzo su svi frizerski saloni bili zatrpani zahtjevima za tom frizurom koja je pristajala svakom obliku lica.

 

Cik-cak kosa bila je super moderna i sjajan način da se istakne, bez obzira na dužinu. Ta se frizura oblikovala uređajem ili pletenjem kose kad je mokra i čekanje da se osuši preko noći. Mogli ste isplesti svu kosu ili samo dio za zabavu.

Brineta ravne kose u stilu 90-ih nosi crni topić
© Schwarzkopf

Nema sumnje – ravnalice su bile vrlo popularne u 90-ima.

A žene koje nisu htjele cik-cak ili valovitu kosu, mogle su uživati u činjenici da je uređaj za ravnanje kose stekao popularnost u devedesetima zahvaljujući slavnima poput Britney Spears i Christine Aguilere koje su imale vrlo ravnu kosu.

 

Nakit za kosu bio je posvuda, uglavnom u obliku leptira, ali i dragulja pričvršćenih na metalnu kopču. Ne samo da su unosili tajanstvenost u kosu nego su se i koristili kako bi maknuli kosu s očiju ili za stvaranje malog repa ili polupunđe. A kako nijedna dlaka ne bi ispala sa svog mjesta, postojao je cik-cak obruč. Ti plastični rastezljivi obruči bili su poput malih češljeva koji su začešljali kosu od lica. Štoviše, sjajno su pristajali svakoj frizuri, od punđe, repa, pletenice do raspuštenih kovrča.

 

Devedesete su bile pune zanimljivih frizura. Od mini punđa Gwen Stefani do slatkih kečki Emme Bunton, sve je prolazilo i nitko se nije bunio.

Moderan obrat klasika iz 1990-ih

Shvaćamo da ne želite izaći na ulicu s glavom ukrašenom leptirićima, ali što ako bismo vam rekli da možete nositi modernu frizuru nadahnutu 90-ima? Budući da su 90-e ponovno u modi, stilist slavnih Armin Morbach oblikovao je zaglađenu frizuru iz 1990-ih s kojom ćete izgledati sjajno u trgovačkom centru, na poslu ili čak na elegantnoj večeri. Za razliku od valovite kose iz 1980-ih, ova je frizura ravna i zaglađena.

Kako oblikovati tu frizuru iz 1990-ih

Ovu super ravnu frizuru s primjesom 90-ih zaista je lako oblikovati, samo pripremite uređaj za ravnanje kose.

Brineta ravne kose koja koj prekriva desnu stranu lica
© Schwarzkopf

Pokažite sjajnu stranu svoje kose s ovom super ravnom frizurom iz 90-ih.

  • Korak 1: oblikujte duboki razdjeljak na stranu.
  • Korak 2: nanesite got2b Guardian Angel 220C sprej za zaštitu od topline na dužinu kose i zatim je posušite sušilom.
  • Korak 3: uređajem za ravnanje kose izravnajte pramenove širine 2-3 cm.
  • Korak 4: učvrstite frizuru Taft Shine lakom za kosu.

 

I eto je! Super ravna i sjajna frizura iz 1990-ih sigurno će privlačiti poglede – s dobrim razlogom. Dosadila vam je vaša valovita ili kovrčava kosa, pa onda uzmite uređaj za ravnanje kose i promijenite malo frizuru. Zakoračite unatrag nekoliko desetljeća u lude devedesete s ovom trendi ravnom frizurom tako da se ne poželite vratiti u sadašnjost.

Otkrijte: