Skip to Content

Frizure kroz desetljeća – 1980.

Ova nježna, ženstvena frizura bila je vrlo popularna u 1980-ima.
© Schwarzkopf
Ova nježna, ženstvena frizura bila je vrlo popularna u 1980-ima.

Schwarzkopf postoji od 1898. i vidio je mnoge frizure. Kako bi pokazao svoju stručnost, vratit ćemo se u prošlost i pogledati najpopularnije frizure iz različitih desetljeća. U ovom dijelu naše serije članaka Frizure kroz desetljeća, usredotočit ćemo se na neobične osamdesete.

Ženske frizure u 1980-ima bile su razuzdane kao i samo desetljeće. Nova generacija mladih snažno je naglašavala individualnost, materijalizam i konzumerizam, i sve se to odražavalo u popularnoj modi i frizurama tog doba.

„Što veće, to bolje“ bio je moto 1980-ih. Ako ste mislili da su frizure iz 60-ih bile voluminozne, nisu bile ništa u usporedbi s ovima iz 80-ih! Kosa je bila jako natapirana i puna golemog volumena – samo pitajte Madonnu! Voluminozna kosa mogla se nositi ravna ili kovrčava, kao što je pokazivala Sarah Jessica Parker sa svojim kovrčama u filmu Footloose. Whitney Houston također je poznata po svojoj kovrčavoj kosi i šiškama koje su uokvirivale njezino lice. Može se reći da se za frizuru u 80-ima znao potrošiti cijeli spremnik.

Farrah Fawcett učinila je popularnim lepršavu ženstvenu frizuru u filmu Charliejevi anđeli, koja je vrlo brzo postala najpopularnija frizura tog desetljeća. Ta popularna frizura posebno je dobro izgledala u srednje dugoj i dugoj kosi. Kosa se češljala prema natrag i izvijala sa strane, stvarajući iluziju ptičjeg perja.

Šiške u obliku visokog vala, trajne ondulacije, razdjeljak na stranu – i tko može zaboraviti neslavnu „fudbalerku“? Tu frizuru „sprijeda strogo, iza razbarušeno“ nosili su svi – rokeri, punkeri, bajkeri, frajeri pa čak i Cher!

Osamdesete su definitivno bile desetljeće pretjerivanja. Moda se sastojala od velikih ramena, metalnih ukrasa, sjajila i šarenih hlača, nije ni čudo da je toliko mnogo ludih frizura iz 80-ih osmisljeno kako bi pristajale uz te otkačene modne trendove.

Moderan obrat klasika iz 1980-ih

Tužni ste što su osamdesete davno iza vas i niste imali priliku isprobati jednu od tih vrckavih frizura? Srećom, niste propustili ništa! Stilist slavnih Armin Morbach osmislio je modernu varijantu svih frizura 80-ih u jednoj.

You need to accept cookies to play this video

Kako oblikovati tu frizuru iz 1980-ih

Ova nježna, valovita frizura savršena je za micanje kose s lica i naglašavanje crta lica.
© Schwarzkopf
Ova nježna, valovita frizura savršena je za micanje kose s lica i naglašavanje crta lica.

Ova valovita frizura ima primjesu glamura iz 80-ih uz postepene valove koji se kotrljaju od lica i stvaraju iluziju „zastor“ šiški, koje je popularizirala Farrah Fawcett.

 • Korak 1: oblikujte razdjeljak po sredini, zatim obložite kosu got2b Guardian Angel sprejem za zaštitu od topline.
 • Korak 2: razdvojite kosu u pramenove širine 4-5 cm i posušite na okruglu četku, ali pričekajte da se ohladi pa onda izvucite četku.
 • Korak 3: prednje pramenove od lica uvijte velikim nastavkom uređaja za kovrčanje kose.
 • Korak 4: učvrstite frizuru Taft Casual Chic laganim lakom za kosu.

Čak i da nemate postepeno ošišanu kosu, ova frizura iz 1980-ih dat će iluziju postepene frizure à la Farrah Fawcett. Nježna, ženstvena valovita kosa lako se oblikuje i prekrasno izgleda za ležerni trenutak u danu kao i za večer u gradu na plesu. Volumen je možda bio obavezan element u 1980-ima, ali mi smo ga malo smanjili za ovu prekrasnu modernu varijantu.

Povezani članci
 • Frizure kroz desetljeća – 1960.

  Izdvojeno

  Frizure kroz desetljeća – 1960.
  ...

  Schwarzkopf slavi 120 godina stručnosti u njezi kose i odlučili smo se prisjetiti najpopularnijih frizura 60-ih u našoj seriji Frizure kroz desetljeća.

  ...
 • Novi izgled Taft gelova za još snažnije frizure

  Izdvojeno

  Novi izgled Taft gelova za još snažnije frizure
  ...

  Donosimo vam pregled Taft proizvoda za oblikovanje kose za muškarce, uz poboljšanu formulu i novi izgled.

  ...
 • Kosa kroz destljeća

  Izdvojeno

  Kosa kroz destljeća
  ...

  Frizure se uvijek razvijaju i mijenjaju, katkad čak toliko brzo da „trepneš i nje više nema“. Popularne frizure dolaze i odlaze tijekom godina i neke su čak imale tu sreću da su se zadržale desetljećima.

  ...
 • Schwarzkopf – ispred svog vremena

  Izdvojeno

  Schwarzkopf – ispred svog vremena
  ...

  Ravno šišanje, prirodne kovrče i romantični valovi naglašavaju pravu ljepotu i savršen su hommage kreativnim ljudima Berlina, mjestu rođenja Schwarzkopfa.

  ...
 • Frizure kroz desetljeća – 1990.

  Izdvojeno

  Frizure kroz desetljeća – 1990.
  ...

  Schwarzkopf je stručan u njezi kose već stotinu godina. U našoj seriji članaka Frizure kroz desetljeća, prisjetili smo se najboljih frizura iz 1990-ih.

  ...
 • Kako koristiti styling proizvode za muškarce

  Izdvojeno

  Kako koristiti styling proizvode za muškarce
  ...

  Uz toliko mnogo različitih proizvoda za muškarce na tržištu, oprošteno vam je ako ne znate čemu služi styling puder ili kako se ispravno nanosi vosak za kosu.

  ...
 • Mercedes-Benz Fashion Week: Što očekivati ove godine

  Izdvojeno

  Mercedes-Benz Fashion Week: Što očekivati ove godine
  ...

  Schwarzkopf is the official sponsor of Fashion Week 2020. We take a look behind the scenes.

  ...
 • Stručnjak za obnovu kose u novom ruhu!

  Izdvojeno

  Stručnjak za obnovu kose u novom ruhu!
  ...

  Stručnjak za obnovu kosu Gliss pruža učinkovite i inovativne proizvode koji su razvijeni za zahtjevne potrebe kose.

  ...
 • Schwarzkopf boje za kosu za još ljepši, održivi svijet

  Izdvojeno

  Schwarzkopf boje za kosu za još ljepši, održivi svijet
  ...

  Sve više ljudi odabire održivi razvoj kao način života i svjesni su da njihova djela utječu na okoliš.

  ...
 • Schwarzkopf: 120 godina inovacija

  120. godišnjica Schwarzkopfa

  Schwarzkopf: 120 godina inovacija
  ...

  Prvi šampon, prvi lak za kosu, globalno poznate boje za kosu i nova definicija ljepote: priča o Schwarzkopfu oblikovana je inovacijom.

  ...
 • Blistava kosa i čista savjest uz Brillance

  Izdvojeno

  Blistava kosa i čista savjest uz Brillance
  ...

  Kao snažna žena već zračite samopouzdanjem, ali boje za kosu Brillance mogu još više pojačati taj osjećaj osnaženosti svojim blistavim i raskošnim bojama.

  ...
 • Frizure kroz desetljeća – 1940.

  Izdvojeno

  Frizure kroz desetljeća – 1940.
  ...

  Schwarzkopf, stručnjak za njegu kose već 120 godina, objavljuje seriju članaka "Frizure kroz desetljeća" o popularnim frizurama u različitim razdobljima.

  ...