Schwarzkopf boje za kosu za još ljepši, održivi svijet

Žena sa svježe obojenom kosom se smješka kameri

Sve više ljudi odabire održivi razvoj kao način života i svjesni su da njihova djela utječu na okoliš. Takav način života uključuje prilagođavanje potrebama sadašnjosti bez ugrožavanja mogućnosti budućih generacija da se prilagode svojim potrebama. Mi u Schwarzkopfu ozbiljno shvaćamo svoje odgovornosti i zato smo poduzeli mnoge mjere kako bismo osigurali da naši proizvodi za bojenje kose i postupci bojenja budu što bliže održivom razvoju. Samo tako možemo svijet učiniti boljim mjestom. Želimo s vama podijeliti naše planove i postignuća.

Schwarzkopfovo putovanje do boljeg održivog razvoja

Mi u Schwarzkopfu radimo na preoblikovanju naših portfelja boja za kosu, primjerice uporabom recikliranih materijala čime se potiče kružna ekonomija. Neumorno radimo na osmišljavanju novih ideja kako bismo svaki dan bili sve više ekološki prihvatljivi.

Kad idući put u ruke uzmete Schwarzkopf boju za kosu, budite uvjereni da pomažete u podržavanju održivog razvoja jer smo mi na putu da osiguramo da gotovo sve sadržano u tom pakiranju (uključujući i samu ambalažu) bude izrađeno od posve recikliranog materijala ili materijala koji se može reciklirati. Ambalaža je izrađena od 100% papira koji se može reciklirati, upute za uporabu su od recikliranog papira, a bočica za nanošenje boje i rukavice izrađene su od 100% plastike koja se može reciklirati. Ne zaboravimo i tubu kreme za bojenje koja je od 100% recikliranog aluminija, o čemu ćemo više poslije. To su samo neki primjeri koliko je brend Schwarzkopf napredovao u potrazi za održivim razvojem.

Reciklirani aluminij

U kolovozu 2020., prebacili smo se na uporabu 100% recikliranog aluminija za izradu naše tube kreme za bojenje za naš popularni brend Diadem. Zatim smo odlučili proširiti tu našu predanost i na Schwarzkopf proizvode za bojenje kose. Tim ćemo postupkom promijeniti 20 milijuna tuba kreme za bojenje godišnje – 126 tona aluminija. Rezultat će biti smanjenje ugljičnog otiska zbog činjenice da je za reciklirani aluminij potrebno do 95% manje energije u usporedbi s primarnim aluminijem. Druga prednost jest što se aluminijske tube mogu posve reciklirati i obnoviti u već postojećim sustavima gospodarenja otpadom.

Uvjereni smo da će se druge tvrtke u industriji kozmetike i njege za kosu ugledati na nas kad shvate prednosti uporabe recikliranog aluminija i time pridonijeti kružnoj ekonomiji.

Čini dobro, osjećaj se sjajno i izgledaj prekrasno

Schwarzkopf kao globalni brend ima dogovornost utirati put kad su u pitanju društvene odgovornosti i odgovornosti prema okolišu. Jedna od glavnih prednosti održivih proizvoda jest što su manje štetni za okoliš. Promjenom našeg pakiranja u materijale koji su ekološki prihvatljiviji te osiguravanjem da se naše formule izrađuju od što više prirodno dobivenih sastojaka, mi sve više postajemo tvrtka koja podržava održivi razvoj te istodobno držimo svoje obećanje da vi izgledate sjajno i tako se osjećate.

Povezani članci
 • Schwarzkopf: 120 godina inovacija

  120. godišnjica Schwarzkopfa

  Schwarzkopf: 120 godina inovacija
  ...

  Prvi šampon, prvi lak za kosu, globalno poznate boje za kosu i nova definicija ljepote: priča o Schwarzkopfu oblikovana je inovacijom. 120 godina Schwarzkopfa – to je 120 godina strastvene predanosti individualnosti, kreativnosti, modi i duhu vremena.

  ...
 • Frizure kroz desetljeća – 1960.

  Izdvojeno

  Frizure kroz desetljeća – 1960.
  ...
 • Novi izgled Taft gelova za još snažnije frizure

  Izdvojeno

  Novi izgled Taft gelova za još snažnije frizure
  ...
 • Kosa kroz destljeća

  Izdvojeno

  Kosa kroz destljeća
  ...
 • Schwarzkopf – ispred svog vremena

  Izdvojeno

  Schwarzkopf – ispred svog vremena
  ...
 • Frizure kroz desetljeća – 1990.

  Izdvojeno

  Frizure kroz desetljeća – 1990.
  ...
 • Kako koristiti styling proizvode za muškarce

  Izdvojeno

  Kako koristiti styling proizvode za muškarce
  ...
 • Mercedes-Benz Fashion Week: Što očekivati ove godine

  Izdvojeno

  Mercedes-Benz Fashion Week: Što očekivati ove godine
  ...
 • Stručnjak za obnovu kose u novom ruhu!

  Izdvojeno

  Stručnjak za obnovu kose u novom ruhu!
  ...
 • Frizure kroz desetljeća – 1980.

  Izdvojeno

  Frizure kroz desetljeća – 1980.
  ...
 • Blistava kosa i čista savjest uz Brillance

  Izdvojeno

  Blistava kosa i čista savjest uz Brillance
  ...
 • Frizure kroz desetljeća – 1940.

  Izdvojeno

  Frizure kroz desetljeća – 1940.
  ...