Skip to Content

Frizure kroz desetljeća – 1960.

Spoj izvijenog boba i hipi kose.
© Schwarzkopf
Spoj izvijenog boba i hipi kose.

Schwarzkopf je stručnjak za njegu kose već 120 godina, pa kako bismo to proslavili, odlučili smo se vratiti u prošlost i prisjetiti se najpopularnijih frizura prošlih desetljeća našom serijom članaka Frizure kroz desetljeća. Sad je vrijeme za 1960.

Natapirana kosa, pompaduri i frizure pudla koje su krakteristične frizure iz 1940-ih i 1950-ih, postepeno su zamjenjivale naglašenije, smionije frizure. Kosa je počela predstavljati društvenu promjenu jer su žene počele naginjati kraćim frizurama, a muškarci puštati svoju kosu, nešto što dotad nije dolazilo u obzir.

Frizure koje su vladale u 1960-ima uključivale su turban-frizuru, izvijeni bob à la Jackie Kennedy, hipi kosu i punđe s kratkim šiškama! U 1960-ima je sve popularnija bivala i afro-frizura. A nju su, među ostalima, nosili Jimi Hendrix i James Brown.

Mnoge filmske zvijezde utjecale su na frizure 1960-ih. Brigitte Bardot postala je međunarodna zvijezda, uz svoj zaštitni znak frizuru sa zastor šiškama te Jane Fonda i Raquel Welsh koje su popularizirale natapiranu kosu.

Nakon što su puf-frizure postale popularne, za njima su došle dramatično kratke frizure frizera Vidala Sassoona – vjerojatno najpoznatijeg stilista 60-ih. Sassoon je stvarao svježe, ikonske frizure i u kratku kosu unio geometrijske i asimetrične elemente, pravi preokret u ženskim frizurama.

Kad smo kod kratkih frizura, ne možemo zaboraviti model Twiggy, koja je kratku kosu učinila iznimno modernom. G. 1966., Twiggy je odlučila promijeniti svoju frizuru i ošišala je kosu na kratko s razdjeljkom na stranu i dugim šiškama, ta je frizura prozvana „Twiggy“ frizurom.

Dodaci za kosu također su bili popularni u ovom desetljeću. Mnogi su kupovali set za šivanje kako bi sami sašili svoje mašne, a šalovi su se nosili na moderniji način, katkad usklađeni s modernim sunčanim naočalama koje su dodatno ukrašavale frizuru.

 • Taft
  Puder za volumen
  ...

Moderan obrat klasika iz 1960-ih

Želite li isprobati frizuru iz 1960-ih kojom bi se ponosila i sama Brigitte Bardot? Stilist slavnih Armin Morbach osmislio je frizuru nadahnutu šezdesetima koju možete ponosno nositi u 21. stoljeću. Pogledajte kako se oblikuje.

You need to accept cookies to play this video

Kako oblikovati ovu frizuru iz 1960-ih

„Zastor“ šiške sprijeda i puno volumena straga – vrlo 60-e!
© Schwarzkopf
„Zastor“ šiške sprijeda i puno volumena straga – vrlo 60-e!

Ova frizura sa „zastor“ šiškama i natapiranim vrhom glave ima baš pravu količinu seksipila, ali savršeno pristaje uz druge moderne frizure.

 • Korak 1: nanestite Taft Casual Chich sprej za oblikovanje u korijen i zatim spustite glavu da kosa visi i posušite je sušilom.
 • Korak 2: nanesite malo Taft volume pudera na vrh glave.
 • Korak 3: nježno natapirajte kosu na vrhu glave i zatim je prekrijte kosom sprijeda.
 • Korak 4: uvijte nekoliko pramenova kose na veliki nastavak uređaja za kovrčanje, zatim ih nježno počešljajte.

I evo je – razbarušena kosa iz 60-ih. Voluminozna kosa Brigitte Bardot bila je super trendi u 60-ima, ali tko kaže da tu frizuru, uz moderno oblikovanje, ne možete nositi u 21. stoljeću? Sjajna ležerna frizura za kupovinu, obavljanje raznih obaveza ili ručak s prijateljicama, a potrebno je samo nekoliko minuta da se oblikuje!

Povezani članci
 • Novi izgled Taft gelova za još snažnije frizure

  Izdvojeno

  Novi izgled Taft gelova za još snažnije frizure
  ...

  Donosimo vam pregled Taft proizvoda za oblikovanje kose za muškarce, uz poboljšanu formulu i novi izgled.

  ...
 • Kosa kroz destljeća

  Izdvojeno

  Kosa kroz destljeća
  ...

  Frizure se uvijek razvijaju i mijenjaju, katkad čak toliko brzo da „trepneš i nje više nema“. Popularne frizure dolaze i odlaze tijekom godina i neke su čak imale tu sreću da su se zadržale desetljećima.

  ...
 • Schwarzkopf – ispred svog vremena

  Izdvojeno

  Schwarzkopf – ispred svog vremena
  ...

  Ravno šišanje, prirodne kovrče i romantični valovi naglašavaju pravu ljepotu i savršen su hommage kreativnim ljudima Berlina, mjestu rođenja Schwarzkopfa.

  ...
 • Frizure kroz desetljeća – 1990.

  Izdvojeno

  Frizure kroz desetljeća – 1990.
  ...

  Schwarzkopf je stručan u njezi kose već stotinu godina. U našoj seriji članaka Frizure kroz desetljeća, prisjetili smo se najboljih frizura iz 1990-ih.

  ...
 • Kako koristiti styling proizvode za muškarce

  Izdvojeno

  Kako koristiti styling proizvode za muškarce
  ...

  Uz toliko mnogo različitih proizvoda za muškarce na tržištu, oprošteno vam je ako ne znate čemu služi styling puder ili kako se ispravno nanosi vosak za kosu.

  ...
 • Mercedes-Benz Fashion Week: Što očekivati ove godine

  Izdvojeno

  Mercedes-Benz Fashion Week: Što očekivati ove godine
  ...

  Schwarzkopf is the official sponsor of Fashion Week 2020. We take a look behind the scenes.

  ...
 • Stručnjak za obnovu kose u novom ruhu!

  Izdvojeno

  Stručnjak za obnovu kose u novom ruhu!
  ...

  Stručnjak za obnovu kosu Gliss pruža učinkovite i inovativne proizvode koji su razvijeni za zahtjevne potrebe kose.

  ...
 • Schwarzkopf boje za kosu za još ljepši, održivi svijet

  Izdvojeno

  Schwarzkopf boje za kosu za još ljepši, održivi svijet
  ...

  Sve više ljudi odabire održivi razvoj kao način života i svjesni su da njihova djela utječu na okoliš.

  ...
 • Schwarzkopf: 120 godina inovacija

  120. godišnjica Schwarzkopfa

  Schwarzkopf: 120 godina inovacija
  ...

  Prvi šampon, prvi lak za kosu, globalno poznate boje za kosu i nova definicija ljepote: priča o Schwarzkopfu oblikovana je inovacijom.

  ...
 • Frizure kroz desetljeća – 1980.

  Izdvojeno

  Frizure kroz desetljeća – 1980.
  ...

  Schwarzkopf postoji od 1898. i vidio je mnoge frizure. Kako bi pokazao svoju stručnost, vratit ćemo se u prošlost i pogledati najpopularnije frizure iz različitih desetljeća.

  ...
 • Blistava kosa i čista savjest uz Brillance

  Izdvojeno

  Blistava kosa i čista savjest uz Brillance
  ...

  Kao snažna žena već zračite samopouzdanjem, ali boje za kosu Brillance mogu još više pojačati taj osjećaj osnaženosti svojim blistavim i raskošnim bojama.

  ...
 • Frizure kroz desetljeća – 1940.

  Izdvojeno

  Frizure kroz desetljeća – 1940.
  ...

  Schwarzkopf, stručnjak za njegu kose već 120 godina, objavljuje seriju članaka "Frizure kroz desetljeća" o popularnim frizurama u različitim razdobljima.

  ...