Skip to Content

Mercedes-Benz Fashion Week: Što očekivati ove godine

13. siječnja 2020. obilježilo se otvaranje još jednog Mercedes-Benz Fashion Weeka. Schwarzkopfov stručnjak za kosu Armin Morbach otkrio je što se može očekivati na tom prestižnom događaju i koji su uzbudljivi trendovi frizura u središtu pozornosti ove godine.

Dizajnerski talenti predstavljaju svoje kolekcije

Najnovija moda za sezonu jesen/zima prikazana je na 15 revija
© Armin Morbach
Najnovija moda za sezonu jesen/zima prikazana je na 15 revija.

Dvaput godišnje Mercedes-Benz Fashion Week (MBFW) poziva njemačke dizajnere da predstave svoje nove kolekcije u očaravajućoj atmosferi. Posljednjih nekoliko modnih tjedana održani su u Krafwerk Berlin – bivšoj elektrani u kojoj se danas održavaju razni događaji i izložbe – te stoga savršeno prikazuje šarm tog industrijskog i urbanog glavnog grada. Više od 30 dizajnera na 15 revija pokazuju nam što nas ove jeseni/zime očekuje u modi i dizajnu.

Za početak, održat će se skupna revija četiri nadolazeća talenta iz Južne Afrike koji će predstaviti svoje dizajne kao dio „Mercedes-Benz Fashion Talents“ programa za mlade dizajnere. Fokus je na suvremenim dizajnima koji spajaju tradiciju i kulturu Južne Afrike na moderan način. Uz njih, modne piste otvorit će poznate marke poput Lene Hoshek i Riani. Vidjet ćete puni spektar, od modernih mladih talenata do vrhunskih i ekskluzivnih marki.

You need to accept cookies to play this video

Sveobuhvatan pristup modi

Schwarzkopfov stručnjak za kosu, Armin Morbach, počinje s izlaganjem svojih odabranih djela.
© Armin Morbach
Schwarzkopfov stručnjak za kosu, Armin Morbach, počinje s izlaganjem svojih odabranih djela.

Godina 2020. bit će jasnija nego ikad: svemir mode ne samo da uključuje odjeću, nego spaja dizajn, održivost i raznolikost. Tim temama Mercedes-Benz Fashion Week odražava duh vremena. Držeći se svoje krilatice „Kosa diljem svijeta“, stručnjak za kosu Armin Morbach već je impresivno predstavio svoju seriju frizura SCHWARZKOPF LOOKS 2020 i pokazao kako se slavi individualnost. Isto se odnosi i na tjedan mode: „Modeli su šareni i međunarodni. Vidimo švedske, izraelske, afričke i južnoafričke modele, a ne samo jedan određeni tip“, kaže Armin Morbach. „Prihvaćamo individualnost svakog modela“, objašnjava Schwarzkopfov stručnjak za kosu.

Uz 45 metara dugu modnu pistu, tu je i novodizajnirani STUDIO, prezentacijska platforma koja omogućava dizajnerima da pokažu svoje dizajne još individualnije i konceptualnije. Drugi uzbudljivi element je A/C POP UP GALLERY, galerija na kojoj su izložena razna umjetnička djela povezana s temom mode. 

„Uzbudljivo mi je što se sve može povezati“, kaže stručnjak u vezi sa spajanjem mode i umjetnosti. „Počeo sam ovdje u Berlinu kao frizer, a sad sam se vratio kao frizer, zbog čega sam ponosan. Napravio sam puni krug, no ovaj put nosim sa sobom svoju umjetnost.“

Frizure s MBFW-a: Prihvatite svoju prirodnu kosu

Nosiva moda i frizure koje je lako oblikovati kod kuće.
© Armin Morbach
Nosiva moda i frizure koje je lako oblikovati kod kuće.

A kakva bi to senzacionalna modna revija bila bez prikladne frizure? Ove je godine Schwarzkopf službeni sponzor Mercedes-Benz Fashion Weeka i stoga podržava svog stručnjaka za kosu, Armina Morbacha, u upotpunjavaju izgleda modela i kreacija posebno oblikovanim frizurama. Ove godine glavni adut je individualni pristup: „Mercedes-Benz Fashion Week kolekcije spremne su za nošenje. Moda je nosiva, zato i frizure nisu ekstremne, neko ih svatko može lako kopirati i oblikovati“, objašnjava Armin Morbach u intervjuu za Schwarzkopf. „Modeli imaju lagane valove, šinjone ili male repove. Poigrali smo se sa strukturom kose.“ No ključne frizure također uključuju moderne pletenice koje podsjećaju na afričke pletene frizure – poput tankih pletenica ispletenih s vrpcom.

Modne marke poput Nobi Talai, Odeeh, Danny Reinake i Riani doslovno su se prepustili Schwarzkopfu u ruke. Schwarzkopf ima godine iskustva u oblikovanju kose na modnim revijama. „Savršena frizura za reviju jest ona koja ističe kreaciju dizajnera, smiruje kosu i ne čini je središtem pozornosti. Predstavu prepuštamo dizajnerima – a prava frizura treba biti upravo takva“, kaže Armin Morbach. „Dizajneri nam vjeruju i prihvaćaju naše savjete.“

No koja je točno filozofija tih frizura? Arminu Morbachu je to jasno: „Više vam nitko ne određuje što morate nositi. Mnogi počinju prihvaćati svoju strukturu kose.“ Pa ako imate prirodne kovrče, ne biste trebali koristiti uređaj za ravnanje vlasi kako biste joj promijenili strukturu. Umjesto toga, stručnjak preporučuje uporabu proizvoda za definiranje strukture kose.

Spremna za nošenje, lako se oblikuje!

Armin Morbach daje nam svježe informacije iza kulisa i objašnjava kako nema vremena oblikovati ekstravagantne frizure na revijama odjeće spremne za nošenje. Kosa se mora oblikovati brzo i izgledati moderno. „Sjajno je što ih sve žene mogu kopirati“, objašnjava – i pod time misli na trenutačne frizure na modnim pistama. Naš savjet: prihvatite svoju frizuru i strukturu kose!

Frizure Armina Morbacha s Mercedes-Benz Fashion Weeka

Povezani članci
 • Schwarzkopf: 120 godina inovacija

  120. godišnjica Schwarzkopfa

  Schwarzkopf: 120 godina inovacija
  ...

  Prvi šampon, prvi lak za kosu, globalno poznate boje za kosu i nova definicija ljepote: priča o Schwarzkopfu oblikovana je inovacijom.

  ...
 • Frizure kroz desetljeća – 1960.

  Izdvojeno

  Frizure kroz desetljeća – 1960.
  ...

  Schwarzkopf slavi 120 godina stručnosti u njezi kose i odlučili smo se prisjetiti najpopularnijih frizura 60-ih u našoj seriji Frizure kroz desetljeća.

  ...
 • Novi izgled Taft gelova za još snažnije frizure

  Izdvojeno

  Novi izgled Taft gelova za još snažnije frizure
  ...

  Donosimo vam pregled Taft proizvoda za oblikovanje kose za muškarce, uz poboljšanu formulu i novi izgled.

  ...
 • Kosa kroz destljeća

  Izdvojeno

  Kosa kroz destljeća
  ...

  Frizure se uvijek razvijaju i mijenjaju, katkad čak toliko brzo da „trepneš i nje više nema“. Popularne frizure dolaze i odlaze tijekom godina i neke su čak imale tu sreću da su se zadržale desetljećima.

  ...
 • Schwarzkopf – ispred svog vremena

  Izdvojeno

  Schwarzkopf – ispred svog vremena
  ...

  Ravno šišanje, prirodne kovrče i romantični valovi naglašavaju pravu ljepotu i savršen su hommage kreativnim ljudima Berlina, mjestu rođenja Schwarzkopfa.

  ...
 • Frizure kroz desetljeća – 1990.

  Izdvojeno

  Frizure kroz desetljeća – 1990.
  ...

  Schwarzkopf je stručan u njezi kose već stotinu godina. U našoj seriji članaka Frizure kroz desetljeća, prisjetili smo se najboljih frizura iz 1990-ih.

  ...
 • Kako koristiti styling proizvode za muškarce

  Izdvojeno

  Kako koristiti styling proizvode za muškarce
  ...

  Uz toliko mnogo različitih proizvoda za muškarce na tržištu, oprošteno vam je ako ne znate čemu služi styling puder ili kako se ispravno nanosi vosak za kosu.

  ...
 • Stručnjak za obnovu kose u novom ruhu!

  Izdvojeno

  Stručnjak za obnovu kose u novom ruhu!
  ...

  Stručnjak za obnovu kosu Gliss pruža učinkovite i inovativne proizvode koji su razvijeni za zahtjevne potrebe kose.

  ...
 • Schwarzkopf boje za kosu za još ljepši, održivi svijet

  Izdvojeno

  Schwarzkopf boje za kosu za još ljepši, održivi svijet
  ...

  Sve više ljudi odabire održivi razvoj kao način života i svjesni su da njihova djela utječu na okoliš.

  ...
 • Frizure kroz desetljeća – 1980.

  Izdvojeno

  Frizure kroz desetljeća – 1980.
  ...

  Schwarzkopf postoji od 1898. i vidio je mnoge frizure. Kako bi pokazao svoju stručnost, vratit ćemo se u prošlost i pogledati najpopularnije frizure iz različitih desetljeća.

  ...
 • Blistava kosa i čista savjest uz Brillance

  Izdvojeno

  Blistava kosa i čista savjest uz Brillance
  ...

  Kao snažna žena već zračite samopouzdanjem, ali boje za kosu Brillance mogu još više pojačati taj osjećaj osnaženosti svojim blistavim i raskošnim bojama.

  ...
 • Frizure kroz desetljeća – 1940.

  Izdvojeno

  Frizure kroz desetljeća – 1940.
  ...

  Schwarzkopf, stručnjak za njegu kose već 120 godina, objavljuje seriju članaka "Frizure kroz desetljeća" o popularnim frizurama u različitim razdobljima.

  ...