Skip to Content

Schwarzkopf – ispred svog vremena

Osnivač Schwarzkopfa, Hans Schwarzkopf, bio je pravi pionir. Izumio je prvi šampon u prahu prije 120 godina u Berlinu. Nezadovoljan samo jednim izumom, Hans je 1927. izumio tekuću verziju tog šampona – prvi takve vrste, a šest godina poslije uslijedio je prvi nelužnati šampon poznat kao Onakali. A da nije bilo koncepta Poly Color – prvog proizvoda za bojenje kose kod kuće – ne bismo imali danas tu slobodu bojenja kose u udobnosti svog doma. Taj proizvod za bojenje kose nagrađen je zlatnom medaljom za najbolji izum u svojoj kategoriji. A zahvaljujući laku za kosu Taft, prvom ikad laku za kosu, možemo se cijeli dan veseliti našoj savršeno postojanoj frizuri. Kako bismo proslavili inovativan duh i stručnost Hansa Schwarzkopfa, ponovno uvodimo njegov šampon u prahu Shampoon 1898.

Schwarzkopfov stilist za kosu, Armin Morbach, ovo je rekao za ponovno predstavljanje šampona u prahu:

„Stručnost je oduvijek bila i dalje jest srž Schwarzkopfa, a upravo je to svrha razvijanja proizvoda – da ga se koristi! I stručnjaci i svi kod kuće.“

Bezvremene frizure
© Schwarzkopf
Bezvremene frizure.

Berlin, 1898. i sada

A kad smo kod stručnosti i inovaciji, Hans Schwarzkopf donio je mudru odluku odabravši Berlin kao lokaciju za otvaranje svoje trgovine. Njemački glavni grad vrvi kreativnim umovima i neograničenim modnim mogućnostima. Njegovi stanovnici poznati su po svojoj kreativnosti i individualnosti – možete biti što želite biti. Hipsteri, hipiji, rokeri, punkeri… Raznolikost je golema. Uklopit ćete se svojim isticanjem.

Berlin i Schwarzkopf uvijek izvlače najbolje iz inovacije i stručnosti. Kako bi pokazao kreativnost brenda, Armin Morbach osmislio je nekoliko modernih frizura nadahnutih Berlinom koje je lako oblikovati.

You need to accept cookies to play this video

„Uzeli smo klasične oblike i izmijenili samo male detalje poput teksture i unijeli moderne elemente – nismo posve promijenili frizuru, nego smo napravili remiks.

Moderni modeli također naglašavaju tu viziju i pokazuju nosivost tih frizura.

Nostalgija je veliki trend – kad vidimo nešto što nam je poznato iz prošlih desetljeća, daje nam topao osjećaj i podsjeća nas na naše nasljedstvo, našu obitelj i naše korijene. A to se odražava u ljepoti pa stoga i u trendovima za kosu. Riječ je o iskazivanju poštovanja prema prošlosti, ali i prenošenje nje u sadašnjost i budućnost – uzimanje i prisvajanje privlačnih elemenata, čineći ih svojima. To je vrlo autentičan i iskren prikaz, ali i lijep temelj za izradu svog stila. To je kao da naslijedite staru haljinu od bake i zatim je prekrojite prema svom obliku tijela i svojoj estetici. Tkanina je i dalje od vaše bake, ali vi ste je učinili svojom – isto se može reći i za frizure! Schwarzkopf ima takvu povijest i taj mu „trend“ dolazi prirodno te se nadahnjuje svojim arhivom i dugom tradicijom oblikovanja frizura.“ – Armin Morbach

Pogledajmo frizure koje je Armin kreirao kako bi proslavio stoljetni uspjeh Schwarzkopfa

Začešljano i zaglađeno
© Schwarzkopf
Začešljano i zaglađeno.
Retro sa zvrkom sa strane
© Schwarzkopf
Retro sa zvrkom sa strane.

Ova zaglađena frizura podsjeća na mnoge vintage frizure, no Armin joj je dodao modernu notu. Ova mokra frizura ne bi izgledala neobično na ulicama njemačkoga glavnoga grada.

Definirajte svoje kovrče
© Schwarzkopf
Definirajte svoje kovrče.
Prihvatite svoj afro
© Schwarzkopf
Prihvatite svoj afro.

Prihvatite svoje prirodne kovrče! A ove frizure čine upravo to. Počešljani afro i definirane kovrče savršeno pristaju uz berlinsku estetiku.

Zavolite valove
© Schwarzkopf
Zavolite valove.
Začinite ravnu kosu
© Schwarzkopf
Začinite ravnu kosu.

Tko bi rekao da valovi mogu biti zaglađeni? Armin je to postigao ovim neobičnim oblikovanjem koje daje posebnost inače posve ravnoj kosi.

Ove su frizure neobične, bezvremene i stručno oblikovane. Ravno šišanje, prirodne kovrče i romantični valovi naglašavaju pravu ljepotu i savršen su hommage kreativnim ljudima Berlina, mjestu rođenja Schwarzkopfa.

Povezani članci
 • Frizure kroz desetljeća – 1960.

  Izdvojeno

  Frizure kroz desetljeća – 1960.
  ...

  Schwarzkopf slavi 120 godina stručnosti u njezi kose i odlučili smo se prisjetiti najpopularnijih frizura 60-ih u našoj seriji Frizure kroz desetljeća.

  ...
 • Novi izgled Taft gelova za još snažnije frizure

  Izdvojeno

  Novi izgled Taft gelova za još snažnije frizure
  ...

  Donosimo vam pregled Taft proizvoda za oblikovanje kose za muškarce, uz poboljšanu formulu i novi izgled.

  ...
 • Kosa kroz destljeća

  Izdvojeno

  Kosa kroz destljeća
  ...

  Frizure se uvijek razvijaju i mijenjaju, katkad čak toliko brzo da „trepneš i nje više nema“. Popularne frizure dolaze i odlaze tijekom godina i neke su čak imale tu sreću da su se zadržale desetljećima.

  ...
 • Frizure kroz desetljeća – 1990.

  Izdvojeno

  Frizure kroz desetljeća – 1990.
  ...

  Schwarzkopf je stručan u njezi kose već stotinu godina. U našoj seriji članaka Frizure kroz desetljeća, prisjetili smo se najboljih frizura iz 1990-ih.

  ...
 • Kako koristiti styling proizvode za muškarce

  Izdvojeno

  Kako koristiti styling proizvode za muškarce
  ...

  Uz toliko mnogo različitih proizvoda za muškarce na tržištu, oprošteno vam je ako ne znate čemu služi styling puder ili kako se ispravno nanosi vosak za kosu.

  ...
 • Mercedes-Benz Fashion Week: Što očekivati ove godine

  Izdvojeno

  Mercedes-Benz Fashion Week: Što očekivati ove godine
  ...

  Schwarzkopf is the official sponsor of Fashion Week 2020. We take a look behind the scenes.

  ...
 • Stručnjak za obnovu kose u novom ruhu!

  Izdvojeno

  Stručnjak za obnovu kose u novom ruhu!
  ...

  Stručnjak za obnovu kosu Gliss pruža učinkovite i inovativne proizvode koji su razvijeni za zahtjevne potrebe kose.

  ...
 • Schwarzkopf boje za kosu za još ljepši, održivi svijet

  Izdvojeno

  Schwarzkopf boje za kosu za još ljepši, održivi svijet
  ...

  Sve više ljudi odabire održivi razvoj kao način života i svjesni su da njihova djela utječu na okoliš.

  ...
 • Schwarzkopf: 120 godina inovacija

  120. godišnjica Schwarzkopfa

  Schwarzkopf: 120 godina inovacija
  ...

  Prvi šampon, prvi lak za kosu, globalno poznate boje za kosu i nova definicija ljepote: priča o Schwarzkopfu oblikovana je inovacijom.

  ...
 • Frizure kroz desetljeća – 1980.

  Izdvojeno

  Frizure kroz desetljeća – 1980.
  ...

  Schwarzkopf postoji od 1898. i vidio je mnoge frizure. Kako bi pokazao svoju stručnost, vratit ćemo se u prošlost i pogledati najpopularnije frizure iz različitih desetljeća.

  ...
 • Blistava kosa i čista savjest uz Brillance

  Izdvojeno

  Blistava kosa i čista savjest uz Brillance
  ...

  Kao snažna žena već zračite samopouzdanjem, ali boje za kosu Brillance mogu još više pojačati taj osjećaj osnaženosti svojim blistavim i raskošnim bojama.

  ...
 • Frizure kroz desetljeća – 1940.

  Izdvojeno

  Frizure kroz desetljeća – 1940.
  ...

  Schwarzkopf, stručnjak za njegu kose već 120 godina, objavljuje seriju članaka "Frizure kroz desetljeća" o popularnim frizurama u različitim razdobljima.

  ...