Žena s frizurom u stilu 60-ih
Izdvojeno

Frizure kroz desetljeća – 1960.

Schwarzkopf je stručnjak za njegu kose već 120 godina, pa kako bismo to proslavili, odlučili smo se vratiti u prošlost i prisjetiti se najpopularnijih frizura prošlih desetljeća našom serijom članaka Frizure kroz desetljeća. Sad je vrijeme za 1960.

 

Natapirana kosa, pompaduri i frizure pudla koje su krakteristične frizure iz 1940-ih i 1950-ih, postepeno su zamjenjivale naglašenije, smionije frizure. Kosa je počela predstavljati društvenu promjenu jer su žene počele naginjati kraćim frizurama, a muškarci puštati svoju kosu, nešto što dotad nije dolazilo u obzir.

Bliži pogled na ženu s frizurom u stilu 60-ih
© Schwarzkopf

Spoj izvijenog boba i hipi kose.

Frizure koje su vladale u 1960-ima uključivale su turban-frizuru, izvijeni bob à la Jackie Kennedy, hipi kosu i punđe s kratkim šiškama! U 1960-ima je sve popularnija bivala i afro-frizura. A nju su, među ostalima, nosili Jimi Hendrix i James Brown.

 

Mnoge filmske zvijezde utjecale su na frizure 1960-ih. Brigitte Bardot postala je međunarodna zvijezda, uz svoj zaštitni znak frizuru sa zastor šiškama te Jane Fonda i Raquel Welsh koje su popularizirale natapiranu kosu.

 

Nakon što su puf-frizure postale popularne, za njima su došle dramatično kratke frizure frizera Vidala Sassoona – vjerojatno najpoznatijeg stilista 60-ih. Sassoon je stvarao svježe, ikonske frizure i u kratku kosu unio geometrijske i asimetrične elemente, pravi preokret u ženskim frizurama.

 

Kad smo kod kratkih frizura, ne možemo zaboraviti model Twiggy, koja je kratku kosu učinila iznimno modernom. G. 1966., Twiggy je odlučila promijeniti svoju frizuru i ošišala je kosu na kratko s razdjeljkom na stranu i dugim šiškama, ta je frizura prozvana „Twiggy“ frizurom.

 

Dodaci za kosu također su bili popularni u ovom desetljeću. Mnogi su kupovali set za šivanje kako bi sami sašili svoje mašne, a šalovi su se nosili na moderniji način, katkad usklađeni s modernim sunčanim naočalama koje su dodatno ukrašavale frizuru.

Moderan obrat klasika iz 1960-ih

Želite li isprobati frizuru iz 1960-ih kojom bi se ponosila i sama Brigitte Bardot? Stilist slavnih Armin Morbach osmislio je frizuru nadahnutu šezdesetima koju možete ponosno nositi u 21. stoljeću. Pogledajte kako se oblikuje.

Kako oblikovati ovu frizuru iz 1960-ih

Ova frizura sa „zastor“ šiškama i natapiranim vrhom glave ima baš pravu količinu seksipila, ali savršeno pristaje uz druge moderne frizure.

Brineta s frizurom u stilu 60-ih gleda u kameru obučena u bijelu košulju
© Schwarzkopf

„Zastor“ šiške sprijeda i puno volumena straga – vrlo 60-e!

  • Korak 1: nanestite Taft Casual Chich sprej za oblikovanje u korijen i zatim spustite glavu da kosa visi i posušite je sušilom.
  • Korak 2: nanesite malo Taft volume pudera na vrh glave.
  • Korak 3: nježno natapirajte kosu na vrhu glave i zatim je prekrijte kosom sprijeda.
  • Korak 4: uvijte nekoliko pramenova kose na veliki nastavak uređaja za kovrčanje, zatim ih nježno počešljajte.

 

I evo je – razbarušena kosa iz 60-ih. Voluminozna kosa Brigitte Bardot bila je super trendi u 60-ima, ali tko kaže da tu frizuru, uz moderno oblikovanje, ne možete nositi u 21. stoljeću? Sjajna ležerna frizura za kupovinu, obavljanje raznih obaveza ili ručak s prijateljicama, a potrebno je samo nekoliko minuta da se oblikuje!

Otkrijte: