Žena s kosom u stilu 40-ih
Izdvojeno

Frizure kroz desetljeća – 1940.

Budući da je Schwarzkopf stručnjak za njegu kose već 120 godina, odlučili smo se vratiti u prošlost našom serijom članaka Frizure kroz desetljeća i prisjetiti se frizura koje su bile popularne u različitim razdobljima. Naše prvo desetljeće su 1940-e. Pogledajmo koje su frizure tada bile popularne.

 

Za razliku od prethodnih desetljeća i onih poslije četrdesetih, kosa je tijekom ovog razdoblja bila oblikovana tako da pristaje licu, prigodi i tipu kose te nije ovisila o trenutačnim trendovima. Žene koje su radile u vojsci ili sa strojevima, morale su nositi kratku kosu, ali frizure su bile ženstvene i meke i uvijek začešljane od lica.

Brineta s valovitom kosom
© Schwarzkopf

Frizure su postale glamuroznije u 1940-ima.

Filmske zvijezde poput Rite Hayworth, Veronice Lake i Ave Gardner uvijek su izgledale besprijekorno i iako si žene iz radničke klase tijekom ratnog razdoblja nisu mogle priuštiti frizera, davale su sve od sebe s onime što su imale i uvijek izgledale dotjerano.

 

Kovrče i valovi bili su popularni stilovi, ali isto se ne može reći za ravnu kosu tijekom 1940-ih. Žene s prirodno ravnom kosom bi trajno ondulirale svoju kosu, iglama oblikovale razne valove ili uvijale pramenove kose komadima tkanine.

 

Druge frizure popularne u ovom desetljeću uključuju paž-frizuru, rolice i pompadur. Žene sa šiškama uvijek bi se pobrinule da izgledaju besprijekorno oblikovane, obično u S obliku prema strani lica. Jedno je zanimljivo, a to da je tada bilo neobično nositi razdjeljak po sredini glave.

 

Frizure u 1940-ima imale su i podosta ukrasa. Od vrpci do marama za glavu do mrežica, žene su eksperimentirale sa svime što im se našlo pri ruci.

Moderan obrat klasika iz 1940-ih

Danas nema mnogo ljudi koji hodaju s rolicama i kovrčavim punđama, ali ako želite isprobati frizuru iz 40-ih, imamo pravo rješenje za vas. Stilist slavnih Armin Morbach osmislio je genijalan način oblikovanja klasične frizure iz 40-ih, ali ju je prilagodio za sadašnje doba.

Kako oblikovati tu frizuru iz 1940-ih

This slicked-back look works on any hair length and keeps strands out of your face at the same time – beautiful AND practical. Here’s how to style the sleek 1940s hairstyle:

Crno bijela fotografija žena zalizane kose s uvojcima prema van
© Schwarzkopf

Ovu varijantu frizure iz 1940-ih vrlo je lako oblikovati.

  • Korak 1: nanesite zaštitu od topline poput got2b Guardian Angel spreja zaštitu od topline na dužinu kose, zatim je posušite na okruglu četku i obavezno izvijte vrhove.
  • Korak 2: natapirajte kosu na vrhu glave češljem ili četkom, zatim je poprskajte Taft Volume puderom za dodatni volumen.
  • Korak 3: počešljajte kosu od čela prema natrag, preko natapiranog dijela i učvrstite Taft Shine lakom za kosu.
  • Korak 4: obložite vrhove kose Gliss Daily Oil eliksirom za završetak frizure.

 

I eto ga, zaglađena frizura iz 1940-ih s profinjenim, jednim valom na pozadini za dodatni karakter. Dodajte malo šika iz 40-ih u svoju kosu do ramena za dan u uredu ili navečer s djevojkama u koktel-baru – ova je frizura vrlo svestrana. Možete je čak ukrasiti vrpcom ili donji dio kose skupiti u mrežicu i jasno dati do znanja da je frizura iz neustrašivih četrdesetih.

Otkrijte: