Žena s frizurom iz 80ih
Izdvojeno

Frizure kroz desetljeća – 1980.

Schwarzkopf postoji od 1898. i vidio je mnoge frizure. Kako bi pokazao svoju stručnost, vratit ćemo se u prošlost i pogledati najpopularnije frizure iz različitih desetljeća. U ovom dijelu naše serije članaka Frizure kroz desetljeća, usredotočit ćemo se na neobične osamdesete.

Ženske frizure u 1980-ima bile su razuzdane kao i samo desetljeće. Nova generacija mladih snažno je naglašavala individualnost, materijalizam i konzumerizam, i sve se to odražavalo u popularnoj modi i frizurama tog doba.

Bliži pogled u ženu kraće valovite smeđe kose
© Schwarzkopf

Ova nježna, ženstvena frizura bila je vrlo popularna u 1980-ima.

„Što veće, to bolje“ bio je moto 1980-ih. Ako ste mislili da su frizure iz 60-ih bile voluminozne, nisu bile ništa u usporedbi s ovima iz 80-ih! Kosa je bila jako natapirana i puna golemog volumena – samo pitajte Madonnu! Voluminozna kosa mogla se nositi ravna ili kovrčava, kao što je pokazivala Sarah Jessica Parker sa svojim kovrčama u filmu Footloose. Whitney Houston također je poznata po svojoj kovrčavoj kosi i šiškama koje su uokvirivale njezino lice. Može se reći da se za frizuru u 80-ima znao potrošiti cijeli spremnik.

 

Farrah Fawcett učinila je popularnim lepršavu ženstvenu frizuru u filmu Charliejevi anđeli, koja je vrlo brzo postala najpopularnija frizura tog desetljeća. Ta popularna frizura posebno je dobro izgledala u srednje dugoj i dugoj kosi. Kosa se češljala prema natrag i izvijala sa strane, stvarajući iluziju ptičjeg perja.

 

Šiške u obliku visokog vala, trajne ondulacije, razdjeljak na stranu – i tko može zaboraviti neslavnu „fudbalerku“? Tu frizuru „sprijeda strogo, iza razbarušeno“ nosili su svi – rokeri, punkeri, bajkeri, frajeri pa čak i Cher!

 

Osamdesete su definitivno bile desetljeće pretjerivanja. Moda se sastojala od velikih ramena, metalnih ukrasa, sjajila i šarenih hlača, nije ni čudo da je toliko mnogo ludih frizura iz 80-ih osmisljeno kako bi pristajale uz te otkačene modne trendove.

Moderan obrat klasika iz 1980-ih

Tužni ste što su osamdesete davno iza vas i niste imali priliku isprobati jednu od tih vrckavih frizura? Srećom, niste propustili ništa! Stilist slavnih Armin Morbach osmislio je modernu varijantu svih frizura 80-ih u jednoj.

Kako oblikovati tu frizuru iz 1980-ih

Ova valovita frizura ima primjesu glamura iz 80-ih uz postepene valove koji se kotrljaju od lica i stvaraju iluziju „zastor“ šiški, koje je popularizirala Farrah Fawcett.

Crno bijela fotografija žene s kovrčama nakovrčanima prema van
© Schwarzkopf

Ova nježna, valovita frizura savršena je za micanje kose s lica i naglašavanje crta lica.

  • Korak 1: oblikujte razdjeljak po sredini, zatim obložite kosu got2b Guardian Angel sprejem za zaštitu od topline.
  • Korak 2: razdvojite kosu u pramenove širine 4-5 cm i posušite na okruglu četku, ali pričekajte da se ohladi pa onda izvucite četku.
  • Korak 3: prednje pramenove od lica uvijte velikim nastavkom uređaja za kovrčanje kose.
  • Korak 4: učvrstite frizuru Taft Casual Chic laganim lakom za kosu.

 

Čak i da nemate postepeno ošišanu kosu, ova frizura iz 1980-ih dat će iluziju postepene frizure à la Farrah Fawcett. Nježna, ženstvena valovita kosa lako se oblikuje i prekrasno izgleda za ležerni trenutak u danu kao i za večer u gradu na plesu. Volumen je možda bio obavezan element u 1980-ima, ali mi smo ga malo smanjili za ovu prekrasnu modernu varijantu.

 

 

Otkrijte: