Samouvjerena žena, moderno obučena sjedi u privatnom avionu i kovrča pramen kose prstima
Izdvojeno |

Stvaranje modernijeg Tafta

Sad kad Taft ima novi izgled te poboljšanu formulu i pakiranje, odlučili smo preoblikovati sve povezano s Taftom. To uključuje znamenite reklame koje smo svako desetljeće snimili. One prikazuju neovisne, glamurozne poslovne žene s bujnim kosama – i time pokazuju sposobnost laka za kosu Taft da može pružiti super snažno učvršćivanje. Svrha te poznate kampanje bila je dokazati da Taft simbolizira osnaživanje žene, a tako je i danas.

Novo izdanje Taft laka za kosu u prvom planu. U pozadini se nalazi privatni avion
© Schwarzkopf

Letite bez letećih vlasi zahvaljujući laku za kosu Taft

Osnaživanje žena tada i sada

Taft simbolizira – i uvijek je simbolizirao – osnaživanje žena. Prošlih desetljeća, Taft je to dokazao svojim reklamama koje prikazuju snažnu poslovnu ženu koja zbog svog posla leti svijetom. Poruka tih oglasa bila je pokazati kako i žene mogu biti što žele i činiti što god žele, što je posebno odzvanjalo u 80-ima kad se od žena često očekivalo da ostanu kod kuće i pauziraju svoje karijere ili je jednostavno ni nemaju.

Povijest promjena


U tim reklamama koje se protežu kroz nekoliko desetljeća, protagonistice su bile snažne i utjecajne zvijezde, netko u koga bi se žene mogle ugledati. Među njima bile su njemačke poslovne žene (u reklamama iz 80-ih) te Heidi Klum i Toni Garrn.

 

Tada je bujna kosa bila pojam koji je pristajao tim ambicioznim osobnostima. Kako bi bujna frizura bila na mjestu, bilo je potrebno puno proizvoda pa su žene prskale kosu lakovima i stvarale „betonske kacige“ u kojima se nijedna vlas nije mogla pomaknuti.

Taft danas

Žena savršeno stilizirane frizure ulazi u avion
© Schwarzkopf

Osnaživanje žena upravo je ono što Taft simbolizira.

Oblikovanje kose u novoj reklami za Taft miljama je daleko od savršeno oblikovane kose od prije nekoliko desetljeća. Poruka o osnaživanju žena i dalje je ista te prati tradiciju uspješnih žena koje rade, lete privatnim zrakoplovima na idući poslovni sastanak, ali ovaj put sadrže dozu humora. Dama je odlučila urediti se do savršenstva, međutim kosa joj uopće nije oblikovana – velika pogreška. Kiša joj smoči kosu, vjetar je razmrsi da izgleda kao vlasulja za Noć vještica, i povrh svega, od topline njezina mokra kosa postane kuštrava – a njoj ide para iz uši. Kakav dan loše frizure! Da je barem oblikovala kosu Taftom, ovo se ne bi dogodilo! Poruka ovdje jest da je neoblikovanje kose također jedna od mogućnosti. Lakovi za kosu Taft sadrže „svevremensku zaštitu“ kako bi vaša frizura izgledala upravo onako kako ste željeli do tri dana, bez obzira na vremenske uvjete. Formula se bori protiv vlage u zraku, stršećih vlasi i onečišćenja. Kad vam je kosa savršeno oblikovana Taftom, imate jednu stvar manje oko koje se morate brinuti i možete biti spremni za što god vas čeka tijekom dana.

Otkrijte: Hairspray