Žena smeđe valovite kose ispred ružičaste pozadine
Izdvojeno

Schwarzkopf – ispred svog vremena

Osnivač Schwarzkopfa, Hans Schwarzkopf, bio je pravi pionir. Izumio je prvi šampon u prahu prije 120 godina u Berlinu. Nezadovoljan samo jednim izumom, Hans je 1927. izumio tekuću verziju tog šampona – prvi takve vrste, a šest godina poslije uslijedio je prvi nelužnati šampon poznat kao Onakali. A da nije bilo koncepta Poly Color – prvog proizvoda za bojenje kose kod kuće – ne bismo imali danas tu slobodu bojenja kose u udobnosti svog doma. Taj proizvod za bojenje kose nagrađen je zlatnom medaljom za najbolji izum u svojoj kategoriji. A zahvaljujući laku za kosu Taft, prvom ikad laku za kosu, možemo se cijeli dan veseliti našoj savršeno postojanoj frizuri. Kako bismo proslavili inovativan duh i stručnost Hansa Schwarzkopfa, ponovno uvodimo njegov šampon u prahu Shampoon 1898.

Schwarzkopfov stilist za kosu, Armin Morbach, ovo je rekao za ponovno predstavljanje šampona u prahu:

 

„Stručnost je oduvijek bila i dalje jest srž Schwarzkopfa, a upravo je to svrha razvijanja proizvoda – da ga se koristi! I stručnjaci i svi kod kuće.“

Muškarac i žena poziraju zajedno
© Schwarzkopf

Bezvremene frizure

Berlin, 1898. i sada

A kad smo kod stručnosti i inovaciji, Hans Schwarzkopf donio je mudru odluku odabravši Berlin kao lokaciju za otvaranje svoje trgovine. Njemački glavni grad vrvi kreativnim umovima i neograničenim modnim mogućnostima. Njegovi stanovnici poznati su po svojoj kreativnosti i individualnosti – možete biti što želite biti. Hipsteri, hipiji, rokeri, punkeri… Raznolikost je golema. Uklopit ćete se svojim isticanjem.

 

Berlin i Schwarzkopf uvijek izvlače najbolje iz inovacije i stručnosti. Kako bi pokazao kreativnost brenda, Armin Morbach osmislio je nekoliko modernih frizura nadahnutih Berlinom koje je lako oblikovati.

„Uzeli smo klasične oblike i izmijenili samo male detalje poput teksture i unijeli moderne elemente – nismo posve promijenili frizuru, nego smo napravili remiks.

 

Moderni modeli također naglašavaju tu viziju i pokazuju nosivost tih frizura.

 

Nostalgija je veliki trend – kad vidimo nešto što nam je poznato iz prošlih desetljeća, daje nam topao osjećaj i podsjeća nas na naše nasljedstvo, našu obitelj i naše korijene. A to se odražava u ljepoti pa stoga i u trendovima za kosu. Riječ je o iskazivanju poštovanja prema prošlosti, ali i prenošenje nje u sadašnjost i budućnost – uzimanje i prisvajanje privlačnih elemenata, čineći ih svojima. To je vrlo autentičan i iskren prikaz, ali i lijep temelj za izradu svog stila. To je kao da naslijedite staru haljinu od bake i zatim je prekrojite prema svom obliku tijela i svojoj estetici. Tkanina je i dalje od vaše bake, ali vi ste je učinili svojom – isto se može reći i za frizure! Schwarzkopf ima takvu povijest i taj mu „trend“ dolazi prirodno te se nadahnjuje svojim arhivom i dugom tradicijom oblikovanja frizura.“ – Armin Morbach

Pogledajmo frizure koje je Armin kreirao kako bi proslavio stoljetni uspjeh Schwarzkopfa

Crno-bijela fotografija muškarca zalizane kose
© Schwarzkopf

Začešljano i zaglađeno

Muškarac gelirane kose gleda ravno u kameru
© Schwarzkopf

Retro sa zvrkom sa strane

Ova zaglađena frizura podsjeća na mnoge vintage frizure, no Armin joj je dodao modernu notu. Ova mokra frizura ne bi izgledala neobično na ulicama njemačkoga glavnoga grada.

Žena afro frizure izracno gleda u kameru, iza nje je žuta pozadina
© Schwarzkopf

Definirajte svoje kovrče

Žena afro frizure oslanja glavu na dlan, pozadina je roze boje
© Schwarzkopf

Prihvatite svoj afro

Prihvatite svoje prirodne kovrče! A ove frizure čine upravo to. Počešljani afro i definirane kovrče savršeno pristaju uz berlinsku estetiku.

Žena valovite kose, ružičastom pozadinom
© Schwarzkopf

Zavolite valove

Žena valovite kose u sivkastoj košulji na rozoj pozadini
© Schwarzkopf

Začinite ravnu kosu

Tko bi rekao da valovi mogu biti zaglađeni? Armin je to postigao ovim neobičnim oblikovanjem koje daje posebnost inače posve ravnoj kosi.

 

Ove su frizure neobične, bezvremene i stručno oblikovane. Ravno šišanje, prirodne kovrče i romantični valovi naglašavaju pravu ljepotu i savršen su hommage kreativnim ljudima Berlina, mjestu rođenja Schwarzkopfa.

Otkrijte:

Preporučeni proizvodi