Muškarac s modernom frizurom i naočalama za vid
Styling kose | Trendovi frizura za muškarce

Muškarci s kokoticama

Punoća i mnogo volumena = pozornost – ta formula najbolje označava frizure s mnogo volumena, osobito kokotice. Donosimo različite frizure muških zvijezda poput Brune Marsa i dajemo nekoliko styling savjeta.

 

Čudno je što se kokotica tako rijetko viđa na muškim glavama: ta se frizura ističe, privlači poglede i povisuje visinu osobe za nekoliko centimetara. Razlog rijetkoj pojavi ove frizure možda se skriva u određenoj dužini kose koja je potrebna za nju, a i u određenoj dozi hrabrosti.

Muškarci s kokoticama: Tko nudi više?

Najpoznatija osoba i omiljena ikona stila koja je nosila ovu frizuru jest Elvis. Trenutačne muške slavne osobe također vole kokoticu, što potkrepljuje velika raznolikost varijanti i stilova: američki pjevač Bruno Mars, austrijski roker Andreas Gabalier, njemački glazbenik Goetz Alsmann, mladi američki glumac Chris Colfer („Glee“) i kanadski glumac Nolan Gerard Funk („X-Men 2“, „Glee“).

Oblikovanje varijanti muških kokotica

Kokotice mogu biti različitih oblika, ovisno o dužini kose i načinu na koji je kosa ošišana. Pet stvari treba znati o kokoticama:

  1. Ako je kosa sa strane glave jako kratka, kokotica će dominirati izgledom (kao kod Goetza Alsmanna).
  2. Prijelaz na ostalu kosu može biti mekan (kao kod Brune Marsa).
  3. Kokotica može biti precizno oblikovana ili ležerno rukama.
  4. Za ovu se frizuru sijede vlasi ne moraju prekrivati – zapravo, one čine tu frizuru još zanimljivijom zbog svijetlih pramenova.
  5. Kokotica ima očaravajući vizualni efekt kad je kosa jako sjajna.

 

Toliko o teoriji. Kako se oblikuje kokotica?

Što morate imati za oblikovanje kokotice?

Pjenu za volumen, sušilo, češalj za tapiranje, gel ili vosak za kosu, sprej za kosu

Styling savjeti za kokoticu

  1. Kad operete kosu, poprskajte duži dio kose sprejem za volumen i posušite je preko okrugle četke, od korijena do vrhova dok se ne bude sjajila.
  2. Natapirajte i podignite pramen po pramen kose te svaki natapirajte. Oblikujte natapiranu kosu i nježno je zagladite.
  3. Među dlanovima protrljajte malo gela za kosu (za mokri izgled) ili voska (za fleksibilnu, sjajnu frizuru) i oblikujte kokoticu. Počešljajte ostalu kosu.
  4. Poprskajte frizuru lakom za kosu za bolju postojanost.