Žena s punđom ukrašenom kopčama.
Styling kose | Podignute frizure

Trikovi za kosu: Ukrašavanje punđe

Bez obzira na dužinu ili tip kose, moderna punđa uvijek će vam dati šik i zaglađen izgled. A kako je ljeto, punđa je sjajna frizura za držanje kose dalje od lica i vrata da vam je manje vruće. Međutim, ako svaki dan samo uvijete kosu u punđu, to vam može dosaditi. No što ako vam kažemo da možete skupiti kosu u punđu, ali frizura ne mora izgledati tako monotono?

 

Trik je u tome da ukrasite svoju punđu tako da izgleda kao da svaki dan imati drukčiju frizuru, a zapravo nije tako. Pročitajte naše trikove za dotjerivanje jednostavne niske punđe.

Žena s jednostavnom punđom
© Getty Images / JGI/Jamie Grill

Ništa ne fali jednostavnoj punđi, no katkad mala promjena dobro dođe.

Oblikovanje niske punđe

Ako je vaša kosa prirodno ravna ili samo malo valovita, možete je ostaviti takvu kakva jest. Ako nije, posušite je i izravnajte kako biste prvo imali posve ravnu kosu.

 

Korak 1: poprskajte

Koristan savjet: poprskajte četku lakom za kosu prije nego što počešljajte kosu. Time ćete joj dati sjaj i zagladiti vlasi koje strše.

 

Korak 2: začešljajte

Začešljajte kosu u niski rep kod potiljka. Pazite da skupite i sve vlasi sa strane glave.

 

Korak 3: uvijte

Uvijte rep oko gumice i učvrstite ga tako da uvučete vrh repa ispod gumice.

 

Korak 4:

Lakom za kosu sve učvrstite. Preporučujemo Taft 7 Day lak za kosu s tehnologijom protiv kuštranja kako bi kosa imala zaglađenu teksturu.

5 načina na koje možete ukrasiti svoju punđu

Kad ste odradili sve prethodne korake, možete odabrati izgled svoje punđe i dodatke za nju:

Platnena gumica

 

Zakoračite u prošlost s ovom frizurom iz 90-ih. Jednostavno navucite platnenu gumicu oko svoje punđe i eto ga – uokvirili ste svoje remek-djelo! Možete odabrati boju koja je slična vašoj boji kose (poput našeg modela) za profinjenu promjenu, ili možete posve prihvatiti taj retro izgled i dotjerati punđu bojom poput zelene, ružičaste ili žute kako biste se istaknuli.

Tamnokosa žena s platnenom gumicom oko punđe.
© Schwarzkopf

Platnene gumice ponovno su u modi! Ukrasite svoju punđu tim retro dodatkom.

Marama

 

Još jedan privlačan izgled koji se super lako može oblikovati. Uzmite maramu i jednostavno je omotajte oko punđe. Svežite je na dnu i pustite da vrhovi marame vise. Ako su vrhovi predugi za vaš ukus, omotajte maramu još jednom oko punđe ili gurnite vrhove ispod marame.

Tamnokosa žena s vrpcom oko punđe.
© Schwarzkopf

Vrpce unose posebnu eleganciju u vašu punđu, a ima ih u mnogim bojama i s gomilom uzoraka.

Vrpca

 

Možda imate viška vrpca od rođendana? Zašto ne biste jednu reciklirali i iskoristili za ovu frizuru? Odredite gdje je sredina vrpce, postavite je ispred glave i spojite krajeve oko glave. Svežite krajeve u mašnu ispod punđe i pustite da vrhovi vise.

Tamnokosa žena s vrpcom oko punđe.
© Schwarzkopf

Vrpce unose posebnu eleganciju u vašu punđu, a ima ih u mnogim bojama i s gomilom uzoraka.

Kopče

 

Tanke, debele, duge, kratke kopče – izbor je golem kad govorimo o kopčama za kosu. No vi odabirete gdje ih želite umetnuti u kosu. Možda jednu sa svake strane ili dvije s jedne strane iza uha, kao kod našeg modela? Ako imate nekoliko kopča, možete ih uskladiti sa svojom odjećom prema boji ili staviti metalnu, zlatnu ili srebrnu za elegantne prigode te plastične za ležerne. Mogućnosti je beskraj.

Tamnokosa žena s kopčom u punđi.
© Schwarzkopf

Kopče. Izbor je golem i one savršeno naglašavaju svaku frizuru.

Obruč za kosu

 

Obruči za kosu nisu samo za djecu! Oni su sjajan način da držite kosu dalje od lica i istodobno izgledate sjajno. Obruč, pogotovo relativno debeo poput ovog što nosi naš model, može promijeniti cijeli vaš izgled i učiniti ga puno profinjenijim. Neki su čak ukrašeni dijamantima i dragim kamenjem, dodajući sjaj i blistavost vašoj punđi.

Tamnokosa žena s obručem u frizuri s punđom.
© Schwarzkopf

Sjajan način da držite kosu dalje od lica – obruč je pravi ukras.

Videoupute: Ukrašavanje punđe

Otkrijte: