Mlada žena plave kose u narančastoj haljini naslonjena je jednom rukom na zid
Styling kose | Ljeto

Kako oblikovati savršene morske kovrče

Sanjate o ljetu, suncu i opuštenoj morskoj atmosferi? Taj se san može ostvariti… na vašoj glavi! Morske kovrče trendi su frizura – u svakoj sezoni. No kako možete imati te najtraženije kovrče na svojoj kosi? Lako, uz naše detaljne upute. Pa, krenimo!

Upute: korak po korak do savršenih morskih kovrča

1. korak: Prvo oblikujte razdjeljak po sredini glave u svježe opranoj, ručnikom prosušenoj kosi i nanesite malo pjene za učvršćivanje.

 

2. korak: Počnite sušiti kosu s jedne strane, od pozadine prema naprijed, sušeći kosu na okruglu četku.

 

3. korak: Nanesite zaštitu od topline uređaja na kosu i pustite da se posušit dok se uređaj za kovrčanje kose zagrijava. Zatim odvojite širok pramen kose, postavite nastavak uređaja deset centimetara od korijena kose i omotajte pramen oko nastavka. Istim postupkom nakovrčajte ostalu kosu i pustite da se dobro ohladil.

 

4. korak: Sad je vrijeme da oblikujete svoje valovite pramenove. Uvijte pojedine pramenove i omotajte ih opet oko nastavka uređaja, ovaj put bliže korijenu kose.

 

5. korak: Nježno prođite prstima kroz te uvijene kovrče da ih opustite.

 

6. korak: Poprskajte posebno razvijen sprej za definiciju kovrča na svoje ležerne kovrče i nježno ih „gnječite“. Završite frizuru laganim sprejem za učvršćivanje – i vaše savršene morske kovrče su gotove!

 

Savjet: Morske kovrče smiju izgledati malo manje savršeno – baš kao da ste kosu posušili na morskom vjetru. Za više volumena, na kovrče nanesite puder za volumen.

940x730_EyeEm_132034923_Martina_Grill
Nježan prijelaz od tamnog korijena do svjetlijih vrhova savršeno pristaje uz ovu morsku frizuru