Smeđokosa žena s obrnutim bobom i žutom jaknom
Styling kose | Bob frizure

Nadogradnja boba: obrnuti bob

Baš kao i s odjećom, trendovi iz 2000-ih vraćaju se i na našu kosu. Jedna frizura koju obožavamo već drugi put: obrnuti bob. Otkrivamo kome pristaje i kako se oblikuje u 2019.

Bob nam je jedna od omiljenih frizura. Većina nas ga je u nekom trenu nosila. Sjajno u vezi s bobom: iako se smatra klasikom, on se stalno mijenja. Budući da se stalno pojavljuju nove varijante boba, on nam nikad ne može dosaditi!

 

Jedna od varijanti boba koju najviše volimo: obrnuti ili postepeni bob. On je šik, lako se oblikuje i sjajno izgleda i u ravnoj i u valovitoj kosi. Ako trebate više razloga zašto voljeti obrnuti bob – i kako ga oblikovati – čitajte dalje…

Ovo je obrnuti bob

Plavokosa žena s modernom bob frizurom, gleda preko ramena

Ovaj obrnuti bob je moderan i jednostavan.

Koja je glavna karakteristika obrnutog boba? On je kratak kod potiljka i dug kod lica. Što je veća razlika u dužini kose straga i sprijeda, to je bob naglašeniji. No kako bi obrnuti bob zadržao taj svoj oblik, treba ga redovito šišati. Usto, ključan je prijelaz kraće kose prema dužoj. Nekoliko slojeva mogu se napraviti na gornjem dijelu kose kako bi ljepše padala – to posebno lijepo izgleda u valovitoj kosi.

Obrnuti bob nije nikakva novina. On je bio u trendu sredinom 2000-ih – frizura koju je proslavila modna dizajnerica Victoria Beckham. Obrnuti bob tada: pun volumena na pozadini glave. Obrnuti bob sada: asimetrična frizura s malo manje volumena – ali s jednako mnogo stila.

Kako oblikovati obrnuti bob

Nakon šišanja kose u obrnuti bob, ta se frizura može oblikovati u nekoliko brzih koraka. Što je sjajno, jer nitko nema vremena za složene frizure. Evo uputa za oblikovanje frizure nakon što operete kosu:

Profil plavokose žene s kratkim, ležernim obrnutim bobom

Ovaj obrnuti bob je ležeran i svjež – savršen za ljeto.

  • Nakon pranja, na kosu nanesite nježan regenerator koji se ne ispire, usredotočite se posebno na vrhove.
     
  • Kosu je najbolje posušiti ravno na okruglu četku. Tako će kosa imati više volumena. Zatim uređajem za ravnanje kose izravnajte pojedine pramenove i nježno ih uvijte.
Mlada žena s nježnim valovima u obrnutom bobu

Nježni valovi daju obrnutom bobu elegantan izgled.

  • Ako imate valovitu kosu, nakon svoje rutine pranja, nanesite malo pjene za volumen na dužinu kose. Tako će kovrče i valovi bolje izgledati kad se osuše. Zatim možete ili posušiti kosu sušilom s difuzorom, ili je pustite da se osuši na zraku za prirodniji izgled.

  • Obrnuti, nezaglađeni bob: styling kremom prođite po suhoj kosi za teksturu. Ugnječite kremu u dužinu kose za ležernu, nesavršenu frizuru.

Obrnuti bob s elegantnom frizurom: voskom za kosu definirajte pramenove oko lica. Poprskajte frizuru lakom za kosu za postojanost. Za elegantnu frizuru: ukrasite je velikom kopčom (trenutačno su vrlo popularne!). Smjestite je ili odmah iznad uha ili zagladite dio sprijeda u razini sljepoočnice i pričvrstite. Predivno!

Kojim tipovima kose pristaje obrnuti bob?

Ovaj asimetrični bob pristaje ravnoj i valovitoj kosi. Samo bi žene s vrlo kovrčavom kosom trebale prvo razgovarati s frizerom o tome što očekuju od frizure. On bi vas mogao savjetovati o dužini obrnutog boba koji bi najbolje pristajao vama i vašoj kosi. Kako bi obrnuti bob dobro izgledao, trebali biste imati kosu dugu barem do brade.

Ljepota boba: čak i s malom razlikom u dužini kose između prednjeg i stražnjeg dijela glave, ova je frizura moderna i elegantna. Isprobajte je. Ako odlučite da nije za vas, možete je lako preobraziti u neki drugi bob!