Skip to Content

Sve o frizurama

Moda se stalno mijenja, ali nekoliko trendova za kosu odupire se vremenu. Neke frizure nikad nisu posve nestale iz mode. U različitim varijantama, one su stoljećima s nama. Trendovi za kosu uanimljiva su tema. Pogledajte naš kratki sažetak različitih trendova.

Kratka ili duga kosa

Model kratke kose
© Stocksy

Bilo da imate dugu ili kratku, ravnu ili kovrčavu kosu, to doista nije bitno ako frizura pristaje uz vaš izgled i osobnost. Katkad je potrebna hrabrost i samouvjerenost kako biste slijedili svoj ukus, no izražavanje individualnosti danas je hvalevrijedan pothvat.

Kratka kosa: kratke frizure dolaze u mnogim varijantama, od dječačke frizure do pixieja i boba. Možda ćete morati isprobati nekoliko frizura dok ne nađete kratku frizuru koja vam savršeno pristaje.

Duga kosa: postoji mnoštvo varijanti oblikovanja kose. Duga kosa može biti ošišana ravno ili postepeno.

Kovrčava ili ravna kosa

Djevojka ravne smeđe kose
© Stocksy

Nevjerojatno je lako promijeniti izgled kose. Uz malo truda, kosa može od ravne postati kovrčava i obrbuto. Iako se popularnost razbarušene ili elegantne, kovrčave ili ravne frizure mijenja i odražava duh vremena, nijedna varijanta zapravo ne nestaje iz svijeta frizura.

Klasična postepeno ošišana kosa

Postepeno ošišana kosa može oblikovati lijepu frizuru ili joj dati živost. Često izgleda ležerno te unosi nonšalantnost u izgled. Lako ju je posušiti i to u čitavu lepezu različitih modernih frizura.

Lijevo: zbog pramenova u postepeno ošišanoj kosi pjevačice Ashlee Simpson, njezina frizura izgleda još privlačnije. Kratka postepena frizura Michelle Williams očarava svojim živahnim elementima.

Šiške ili razdjeljak

Model zalizanog repa s razdjeljkom po sredini
© Stocksy

Šiške pristaju mnogim ženama. One su čest element frizura. S druge strane pak imamo razdjeljke svih vrsta koji su jednako raznolik element. Šiške i razdjeljci dodaci su frizura koji se moraju prilagoditi crtama lica.

Lijevo: očaravajuće šiške postale su dio stila Rooney Mare. Emilia Clake više voli ravnu kosu s razdjeljkom po sredini.

Klasične frizure

Frizura s pletenicom
© Getty Images
Rep, šinjon i pletenica smatraju se klasičnim frizurama.

Te ti popularne frizure jednako su prikladne za gala-večere kao i za opuštanje kod kuće.

Rep: mnoge varijante repa bezvremene su i omiljene frizure. Nijedna druga frizura nije tako prilagodljiva, lijepa i prikladna za sve prilike. Popularni elementi poput pletenica i uvijanja mogu se lako dodati repu.

Šinjon: rep je samo jedan jednostavna korak do elegantnog ili ležernog šinjona koji je lijep i ujedno se lako oblikuje.

Pletenice: raznolikost je uobičajena karakteristika klasičnih frizura. Pletenice dolaze u bezbroj varijanti. One mogu biti jednostavne, francuska pletenica, riblja kost; mogu se oblikovati kao kruna na glavi, visjeti kao rep ili biti ispletene uz glavu. Možete oblikovati jednu deblju pletenicu ili mnogo tanjih pletenica, mogu izgledati ležerno ili vrlo uredno. Nema granica vašoj kreativnosti.

Ukrasi, šeširi, rupci i vrpce

Nakit za kosu i modni ukrasi poput rubaca za kosu, vrpca za kosu i šešira jednostavni su načini da uljepšate svoj stil i frizuru. Naravno, njih uvijek ima napretek, a i uvijek su popularni. Šeširi, obruči i ukrasi svih vrsta privlače pozornost kao divan izraz kreativnosti. A usto pružaju mogućnost da se ispod rupca ili šešira skrije ne baš tako savršena frizura. Postoje mnogi načini kako vrpcama i lijepim kopčama ukrotiti kosu.

Frizure za svaku priliku

Djevojka s niskom raspuštenom punđom
© Stocksy
Zaglađena, poslovna ili opuštena – postoji odgovarajuća frizura za svaku situaciju.

Ljudi imaju više različitih uloga u svom životu. Postoje prikladne frizure za svaku priliku, bilo da ste kod kuće, na poslu, na zabavi, na nekoj proslavi ili na svom vjenčanju. To je također i prilika da prihvatite inspiracije koje vas okružuju i date slobodu svojoj kreativnosti. Zašto ne biste isprobali neku frizuru koja odgovara vašem raspoloženju? Možete osmisliti zanimljiv spoj starih i novih elemenata frizure.

Povezani članci
 • Što ste oduvijek htjeli znati o minivalu

  Trajne kovrče

  Što ste oduvijek htjeli znati o minivalu
  ...

  U redovitim intervalima, najmodernije frizure iz 80-ih danas uživaju svoj povratak.

  ...
 • Frizure za zaliske: Najbolji savjeti i trikovi

  Muškarci

  Frizure za zaliske: Najbolji savjeti i trikovi
  ...

  Želite prikriti svoje zaliske? Postoje savršene frizure za odvlačenje pozornosti od tih ćelavih područja na glavi.

  ...
 • Najbolja odjeća i frizure iz 70-ih

  Frizure 70-ih

  Najbolja odjeća i frizure iz 70-ih
  ...

  Sedamdesete se pamte po disko glazbi, hipicima i glam-rocku! Originalno, šareno i uvijek malo pretjerano – to je definiralo stil sedamdesetih.

  ...
 • Frizure iz 80-ih: Fudbalerka, trajna ili cik-cak uzorak?

  Frizure 80-ih

  Frizure iz 80-ih: Fudbalerka, trajna ili cik-cak uzorak?
  ...

  Volite šaren, napadan stil? Tada su frizure iz osamdesetih savršene za vas! Imajte već danas cik-cak kosu, kovrče i baršunaste gumice u kosi!

  ...
 • Volimo kovrčavo: Povratak minivala

  Trajne kovrče

  Volimo kovrčavo: Povratak minivala
  ...

  Minival trenutačno slavi svoj veliki povratak. Ostanite s nama. Želimo vam reći važne i zanimljive činjenice o tim privlačnim trajnim kovrčama.

  ...
 • Ovo su trendovi brada za 2019.

  Brada

  Ovo su trendovi brada za 2019.
  ...

  Brade su u modi i u 2019. Ovdje doznajte što je ove godine popularno, koja vam brada pristaje i kako je njegovati.

  ...
 • Kako održavati i oblikovati svoju bradu

  Brada

  Kako održavati i oblikovati svoju bradu
  ...

  Ovdje otkrije sve što trebate znati o trenutačnim trendovima brade i ispravnoj njezi. Brada daje licu karakter, privlačna je i suštinski muževna.

  ...
 • Frizure za tanku kosu: Savjeti za snagu i volumen

  Rijetka kosa

  Frizure za tanku kosu: Savjeti za snagu i volumen
  ...

  Želite više volumena u svojoj kosi? To je lako: uz odgovarajuću frizuru i oblikovanje, svoju tanku kosu možete pretvoriti u bujnu grivu.

  ...
 • Cvijeće u vašoj kosi: Cvjetni dodaci za posebne prilike ili svaki dan

  Ljeto

  Cvijeće u vašoj kosi: Cvjetni dodaci za posebne prilike ili svaki dan
  ...

  Cvijeće u kosi istaknuti je element frizure. Nije samo sjajan detalj za frizure mladenki, nego i za moderne frizure na glazbenim festivalima i ljetnim zabavama svih vrsta.

  ...
 • Detaljne upute za morske kovrče: Oblikujte ih brzo i lako

  Ljeto

  Detaljne upute za morske kovrče: Oblikujte ih brzo i lako
  ...

  Oblikovane suncem i morem: morske kovrče očaravaju svojim ležernim izgledom. Uz naše upute, ta vam je frizura zajamčena!

  ...
 • Kako oblikovati kovrče bez uređaja

  Kovrče

  Kako oblikovati kovrče bez uređaja
  ...

  Želite kovrčavu kosu? Uređaji mogu oštetiti vašu kosu pa zašto ne biste isprobali alternativu i oblikovali kovrče bez uređaja? Donosimo vam tri različita načina!

  ...
 • Oblikovanje prekrasnih kovrča štapom za uvijanje kose

  Kovrče

  Oblikovanje prekrasnih kovrča štapom za uvijanje kose
  ...

  Za besprijekorne kovrče i valove ima smisla uložiti u štap za uvijanje kose. Dajemo savjete kako koristiti taj uređaj i koje sve kovrče možete oblikovati.

  ...