Djevojka češlja svoju dugu tamnu kosu te je okrenuta s leđa
Styling kose | Trendovi frizura za žene

Danas kratka, sutra duga – Ekstenzije za kosu

Pomoću ekstenzija za kosu kao da nekom čarolijom stvorimo dugu kosu. Zvijezde i slavne ličnosti izgledaju odvažno s pixie-frizurom, no već za nekoliko sati imaju prekrasnu dugu kosu. Donosimo vam informacije o načinima kako se ekstenzije umeću i njeguju. One također mogu postati dio vašeg styling arsenala.

 

Mnoge žene sanjaju o gustoj dugoj kosi. Ekstenzije za kosu mogu ostvariti taj san u samo nekoliko sati.

Sve o ekstenzijama za kosu

Ekstenzije mogu biti izrađene od prave ili umjetne kose. Pramen po pramen umeće se među vlasi vaše kose. One daju dužinu i gustoću kosi.

Postoji nekoliko postupaka umetanja ekstenzija u prirodnu kosu. Većina tih metoda uključuje uporabu topline kako bi se prirodna kosa povezala s ekstenzijom. Ljepilo koje se topi na toplini spaja ekstenziju s kosom.

Postupak s ultrazvukom popularna je alternativa ljepilu. U tom postupku vrlo tanki pramenovi kose pričvršćuju se keratinskim pločicama. Te pločice postavljaju se uz prirodnu kosu i spajaju ultrazvučnim tretmanom. Ultrazvučni valovi mijenjaju strukturu keratina tako da se povezuje s prirodnom kosom.

Najjednostavniji i najbrži postupak jest ekstenzija na kopču koja se pričvršćuje za prirodnu kosu.

Zvijezde s ekstenzijama u kosi

Duga, gusta kosa smatra se najljepšim ukrasom na ženi. Gusta kosa često se povezuje sa zdravom, raskošnom i ženstvenom ljepotom. Vole je i žene i muškarci. Stoga nije čudo što svi žele imati raskošnu „grivu“ na glavi. Ekstenzije za kosu mogu vam to pružiti. Iako možda imate crveni tepih kod kuće, hodanje po njemu sigurno nije razlog zašto biste željeli imati prekrasnu dugu kosu. Međutim, većina nas osjeća tek dio pritiska koji imaju zvijezde jer zarađuju predstavljanjem slike o zdravlju, ljepoti i stilu. Televizijski gala-događaji, nova uloga u filmu ili promotivna turneja razlozi su zašto zvijezde i slavne osobe mijenjaju svoj izgled i frizuru. Poznate zvijezde poput Britney Spears i Vanesse Hudgens koriste ekstenzije i tretmane za učvršćivanje koji im pomažu u oblikovanju razigranih promjena stila.

Ekstenzije traže posebnu njegu i traju tek neko vrijeme. Kako kosa raste, mjesto na kojem su pričvršćene uz kosu postaje primjetnije. Tada se moraju umetnuti nove ekstenzije u kosu. Ekstenzije uglavnom traju oko šest do osam mjeseci. No tog problema nema ako se odlučite za ekstenzije na kopču.

Kako njegovati ekstenzije

Ne perite kosu, ne nanosite proizvode za njegu i styling kose 24 sata nakon što ste umetnuli ekstenzije.

Ne potežite spojeve prirodne kose i ekstenzija tijekom pranja kose u položaju sagnute glave.

Četkajte kosu dva do tri puta dnevno od korijena do vrhova. Obavezno koristite posebnu četku za kosu s ekstenzijama. Te četke imaju vlakna različitih dužina.

Ne idite spavati s vlažnom ili mokrom kosom. Time kosa može izgubiti sjaj. Pletenje kose prije spavanja dobro je rješenje.