Djevojka tamne sjajne kose sjedi na stepenicama
Styling kose | Trendovi frizura za žene

Što je strobing?

Nakon konturiranja, drugi trend šminkanja sad se prenosi na našu kosu: strobing. Efekti sjaja koji su se prije nanosili samo na lice, sad svjetlucaju u pramenovima kose. Rezultat: boja za kosu skrojena samo za vas uz koju izgledate svježe i mlađe! 

 

Stručnjaci za boje za kosu znaju gdje danas trebaju potražiti nove trendove. U kozmetičkoj industriji! Od tehnike konturiranja (vizualnog modeliranja značajki lica uz pomoć šminke), koja se nanosi na kosu bojom, jasno je da trikovi ljepote nisu samo za kožu. Isto se odnosi na trenutačno popularnu tehniku šminkanja „strobing“. Ta tehnika naglašavanja koja stvara konture na licu također se razvila u popularnu metodu bojenja kose. No krenimo otpočetka:

Strobing: novi trik za ten

Trenutačni trend šminke ističe obraze, bradu ili čelo posebno posvijetljenim dijelovima lica. To je zato što svjetliji dijelovi privlače oko dok tamnija područja padaju u pozadinu. Kako bi se savršeno „obasjala“ koža lica, posebni proizvodi (tekućine, kreme i puderi) nanose se na mjesta na koja prvo pada svijetlo – primjerice na obraze, most nosa, bradu i oko očiju. Time ta područja dobivaju prirodan sjaj koji ih učinkovito naglašava. Konture su naglašene, smanjene ili posvijetljene, a lice izgleda svježije i mlađe.

Strobing kose: sjaj za kožu i kosu

Sad se ta tehnika strobing primjenjuje i na kosu. Opet, cilj je naglasiti najbolje crte lica i prikriti nedostatke. Potrebni posvijetljeni dijelovi kose su pramenovi. Da se istaknu obrazi i oči, pramenovi u blizini se posvjetljuju na razne jačine nijanse. Frizer spaja dvije svijetlije i dvije tamnije nijanse kako bi odgovarale prirodnoj boji kose da izgleda prirodno, ali uzimajući u obzir i ton kože lica.

Za bojanje pramenova što preciznije moguće, strobing spaja tehniku balayage s aluminijskim sitnim pramenovima. Time se stvara prirodan i jedinstven izgled koji privlači pozornost točno tamo gdje ga želite!