Styling kose | Trendovi frizura za žene

Kopče: Romantične frizure za Valentinovo

Ljubav je u zraku! Dan ljubavi sve je bliže, a to znači ubrzano kucanje srca, romantični spojevi i žmarci u trbuhu. Bilo da provodite Valentinovo sa svojim dragim ili dragom, najboljom prijateljicom ili prijateljem, imamo savršenu frizuru za vas. Ovogodišnje tajno oružje su kopče: u trenu možete imati očaravajuću frizuru.

 

Kopče i ukosnice naši su tajni svakodnevni junaci jer nam pružaju postojanost složenih frizura i obuzdavaju dosadne pramenove koji nam smetaju. Većinu vremena kopče i ukosnice skrivene su ispod kose, no za ovo Valentinovo stavljamo ih na kosu i dajemo im pozornost koju zaslužuju. Nema više skrivanja: umjesto odabira ukosnice iste boje kao kosa, odaberite lijepe kopče koje će učiniti vašu frizuru još privlačnijom. Pitate se koju frizuru napraviti za spoj? Donosimo vam kako u kratko vrijeme oblikovati romantične frizure, a prikladne su za dugu i kratku kosu.

 

Frizure za dugu kosu za Valentinovo

Dark-haired woman with a romantic hairstyle and a
© Schwarzkopf

Kopče mogu podići i najjednostavnije frizure.

Bilo da imate raspuštenu kosu ili podignutu u punđu: ukosnice daju vašoj romantičnoj frizuri za Valentinovo ono nešto posebno. Ako želite imati raspuštenu kosu, puno toga možete s njom učiniti. Na primjer, staviti dvije ukosnice ukrašene dijamantima ili biserima u kosu u razini sljepoočnice i poprskati sprejem za sjaj kako bi frizura izgledala glamurozno. Također možete pričvrstiti ukosnice na pozadini glave. Za to, uzmite pramen kose s prednje lijeve i desne strane te ih zasebno uvijte i zatim ih zajedno omotajte oko pozadine glave. Ukosnicama pričvrstite te pramenove, učvrstite ih sprejem i frizura je gotova!

 

Ideja za privlačnu frizuru za spoj je punđa ukrašena ukosnicama.

Evo kako se oblikuje:

Dark-haired woman with a bun hairstyle and red shirt.
© Schwarzkopf

Ukosnice – istaknite se riječima u svojoj kosi.

 1. Dobro počešljajte kosu i svežite je u visoki rep.
 2. Omotajte rep oko gumice i napravite punđu – za više volumena upotrijebite spužvicu za punđe.
 3. Prvo, uzmite klasične ukosnice i njima učvrstite punđu i sve pramenove koji strše. Te ukosnice ne bi trebale biti vidljive.
 4. Sad poprskajte frizuru lakom za kosu.
 5. Uzmite ukosnice kojima želite „začiniti“ svoju frizuru za Valentinovo. To mogu biti obične, sjajne zlatne ili srebrne ili ružičasto-zlatne ukosnice ili možete odabrati one s nekim većim ukrasom na njima.
 6. Poprskajte ukosnice s malo suhog šampona ili laka kako ne bi klizile niz kosu.
 7. Ukosnice mogu stvoriti pravo malo remek-djelo. Primjerice, možete napraviti mali križ od svjetlucavih ukosnica i zatim staviti još jednu s temom Valentinova, tipa „Love“.
 8. Učvrstite sve lakom za kosu kako bi frizura bez problema izdržala cijeli spoj.

Frizura za Valentinovo za kraću kosu

Kod frizura s ukosnicama je sjajno što se mogu oblikovati u svakom tipu kose i svakoj dužini. Samo odaberite ukosnice koje odgovaraju vašem stilu i pričvrstite ih u razini sljepoočice. Za moderniji izgled trebat ćete četiri ukosnice – ta frizura jednako dobro izgleda u kratkoj kosi kao i u bob frizuri.

 

Kako se oblikuje:

Side profile of a red-haired woman in a red blazer, showing off a fancy hairpin hairstyle.
© Schwarzkopf

S ukosnicama možete lako unijeti dinamiku u kratku kosu i bob frizure.

 1. Napravite razdjeljak na lijevoj strani kose i temeljito počešljajte kosu.
 2. Počešljajte kosu s lijeve strane razdjeljka tako da je ravna. Ako imate prirodno kovrčavu kosu, nanesite gel da je zagladite.
 3. Poprskajte malo laka za kosu na ukosnice i pričvrstite ih u kosi. Izgledaju posebno moderno složene u polukrug oko uha.
 4. Kosa s desne strane razdjeljka treba imati više volumena. Za to posipajte po kosi malo pudera za volumen.
 5. Ako želite, možete upotrijebiti uređaj za kovrčanje kako biste malo nakovrčali kosu tako da prirodno pada na lice. Ne zaboravite poprskati kosu zaštitom od topline uređaja prije kovrčanja kose.
 6. Na kraju, učvrstite frizuru lakom za kosu.