Žena natapirane kose u šarenoj košulji
Styling kose | Trendovi frizura za žene

Natapirana kosa u stilu 60-ih ponovno je u modi

Natapirana kosa ponovno je hit! Punđe u stilu šezdesetih nalaze se u vrhu najpopularnijih frizura 2013. Srećom, danas za te natapirane punđe ne trebate dizajnerski plan ni građevinske vještine. Pratite naše upute i oblikovat ćete punđu iz šezdesetih bez čarobnih moći.

 

Frizure iz šezdesetih s velikim volumenom i zanimljivim detaljima nisu neprimjetne ni majušne. Upravo suprotno, slavne ikone stila poput Brigit Bardot nepobitno su dokazale ženstvenu privlačnost natapirane kose. Alfred Hitchcock odabrao je Tippi Hedren za svoju plavu ljepoticu koja je nosila elegantno natapirane punđe.

Frizure iz revolucionarnih šezdesetih ponovno su u modi. Elegancija klasične punđe iz šezdesetih privlači poglede, a usto je siguran i privlačan odabir frizure za neki svečani događaj. Ne možete pogriješiti s elegantnom punđom za posebne prilike, a ako se volite igrati, na izbor imate mnoštvo varijanti punđa.

Pribor za oblikovanje punđa u stilu 60-ih

Tapiranje kose je potrebna vještina za oblikovanje punđa iz šezdesetih. Trebate češalj za tapiranje, lak za kosu i nekoliko ukosnica ili kopča.

Kako oblikovati punđe iz 60-ih

  1. Prvo podijelite kosu na tri dijela i privremeno pričvrstite kosu na vrhu i kosu iznad čela na vrhu glave. Počnite oblikovati punđu iz 60-ih na pozadini glave.
  2.  Uvijte kosu na pozadini u banana-punđu i pričvrstite je ukosnicama.
  3. Tapirajte gornji sloj kose češljem za tapiranje dok ne dobijete željeni volumen. Tapiranje kose učinkovitije je ako svaki natapirani pramen poprskate lakom za kosu. Pažljivo namjestite natapiranu kosu oko banana-punđe i pričvrstite vrhove ukosnicama.
  4. Na kraju natapirajte kosu iznad čela i nježno je začešljajte preko punđe. Pričvrstite pramenove ukosnicama. Prskajte lakom za kosu koliko je potrebno da punđa bude postojana.

 

Punđa u stilu šezdesetih učinit će vas zvijezdom večeri. Tko bi mogao svrnuti pogled s te jednostavne, a tako elegantne punđe iz šezdesetih?