Gospođa kratke kose s naočalama
Styling kose | Trendovi frizura za žene

Frizura za svaku dob

Duga kosa u 50-ima? Jako kratka kosa u 20-ima? Lepeza frizura je golema, ali koja najbolje pristaje kojim godinama – a da je usto i moderna? Otkrivamo najljepše frizure.

 

Ovako: svaka bi žena trebala imati frizuru s kojom se osjeća najugodnije. Međutim, postoje frizure koje izgledaju bolje, ili gore, ovisno o dobu osobe koja je nosi. Ono što izgleda fora u ranim dvadesetima, može izgledati pretjerano u šezdesetima. Otkrivamo koja će vas frizura učiniti zgodnom i modernom u svako doba.

Dvadesete: kratka kosa

Sjećate se legendarnog videospota Sinead O'Connor „Nothing Compares 2 U“? Njezina je tadašnja frizura nadahnula mnoge. Sada je ta super kratka frizura opet u modi. Naše mišljenje: kad biste još trebali nositi tu frizuru, osim u dvadesetima? Kratka frizura je smiona: kosa skoro obrijana, ošišana na nekoliko milimetara. Rezultat je impresivan te izgleda vrlo seksi i moderno. Prije nego što se odlučite za tu frizuru, pitajte stručnjaka za savjet. Dobar frizer može brzo procijeniti hoće li vam ta frizura pristajati. Pravilo procjene: što su vaše crte lica nježnije, to će kratka kose bolje pristajati.

Tridesete: francuska frizura

Živjela Francuska! Toliko je sjajnih stvari došlo iz Francuske: vino, kroasani, sir, francuz – i francuska frizura. Kosa više nije jako duga, što znači da nema djevojački izgled. Osobito dobro izgleda s razdjeljkom po sredini glave u nježno valovitoj kosi i s kratkim šiškama u stilu Brigitte Bardot. Time dobiva elegantan i nonšalantan izgled. Savjet: nemate prirodno kovrčavu kosu? Oblikujte kovrče uvijačima ili uređajem za kovrčanje/ravnanje kose. Sprej za teksturu također može unijeti dimenziju u kosu.

Četrdesete: super duga kosa

Ako Heidi Klum to može… Čak i s četrdeset godina možete nositi dugu kosu. Duga kosa zrači mladošću i svježinom – ali, opet, ovisi o frizuri. Nije dovoljno samo pustiti kosu. Ako imate gustu kosu, savršeno će joj pristajati postepena frizura. Ako želite naglasiti svoje crte lica, dodajte šiške. A kako bi duga kosa privlačila poglede, ona treba biti sjajna, zdrava i lijepa. Savjet: redovito stavljajte maske za kosu, a na vrhove nanosite nekoliko kapi ulja za kosu.

Pedesete: dugi bob

S pedeset godina trebali biste se oprostiti od jako duge kose. Dugi bob savršeno je privremeno rješenje u ovo doba. Vrhovi kose dosežu ramena, dok duge šiške mogu naglašavati crte lica. Savjet: posušite kosu na okruglu četku kako bi dobila živahnost i moderan izgled. Za postojanost, učvrstite frizuru lakom za kosu.

Šezdesete: bob

Sijedi bob izgleda samopouzdano i moderno. Taj moderan izgled savršeno pristaje ženama u šezdesetima. Za veću raznolikost, izravnajte ga uređajem za ravnanje kose kako bi bio elegantan i zaglađen, ili oblikujte ležerne kovrče uređajem za kovrčanje kose. Ova frizura također dobro izgleda s ravnim šiškama ili šiškama na stranu. Borice će se odmah zaboraviti ;-).