cutting-ideas-for-long-hair
Styling kose | Trendovi frizura za žene

5 novih frizura za dugu kosu

Dosadila vam je vaša duga kosa? Pogledajte ove nove uzbudljive frizure za dugu kosu – s nedavnih modnih revija! Katkad je mala promjena sve što trebate za malo raznolikosti ili možda želite drastičniju promjenu. S ovim ćete frizurama za dugu kosu sigurno biti trendi bez obzira koju odabrali    

Predstojeće ljeto bit će sjajno! Tako se čini kad pogledate frizure iz Pariza i Tokija. Ne samo da su dizajneri izazvali uzbuđenje svojim novim kolekcijama, nego i frizurama na njihovim modelima. Ravna se kosa nosi zaglađena, a prirodne nijanse boja koriste se kao svjetliji pramenovi. Osim toga: ako vam je dosadila duga kosa, dodajte malo ekstravagancije u svoju frizuru!

Svoju dugu kosu možete dotjerati postepenim šišanjem. No većina ljudi ne zna: naglašeno postepeno ošišana kosa pristaje samo gustoj kosi. Time se ona stanjuje da izgleda lakše i dobiva lepršavost. Tanka kosa, s druge strane, vizualno gubi volumen. Kad su vrhovi kose jedne dužine, također štite jedan drugoga od vanjskih utjecaja. To znači da je postepeno ošišana kosa sklonija pucanju vrhova i stoga traži intenzivniju njegu. No postoji mnogo drugih mogućnosti za malo raznolikosti. Donosimo vam najbolje ideje s međunarodnih modnih pista:

Ravne šiške

Ravne šiške
© Getty Images

Što kažete na šiške od jedne do druge strane? Osnovna dužina kose se ne mijenja. Samo su se šiške skratile, od jednog uha do drugoga (viđeno na reviji SayMyName). Prednost: za oblikovanje je potrebno malo vremena i vaša je frizura uvijek uzbudljiva, bilo da je kosa raspuštena ili u repu ili uvijena u punđu.

Kosa do ključnih kostiju

Kosa do ključnih kostiju
© Getty Images

S dugom varijantom clavi frizure (viđeno na reviji Agnes B), imate mogućnost da je skupite u rep ili punđu. Trenutačno ništa nije popularnije od nove varijante raspuštenog dugog boba. Izgledat ćete kao Francuskinja s ležernim šiškama!

Dijagonalne šiške

Dijagonalne šiške
© Getty Images

Za one koji više vole ići manjim koracima, preporučujemo duge, dijagonalne šiške viđene na blogerici Doini Ciobanu. Šiške nježno prelaze u izraženo postepeno ošišanu kosu sa strane. Ekstra duga kosa izgleda posebno lijepo kad je donja trećina oblikovana uređajem za kovrčanje kose. Ne zaboravite nanijeti zaštitu od topline!

Valovi iz 80-ih

Valovi iz 80-ih
© Getty Images

Karl Lagerfeld unio je osjećaj osamdesetih na reviji Chanela. Naravno, to uključuje i frizure iz 80-ih. Vrlo zabavno za smione duše! Prirodne kovrče sjajno pristaju uz ovaj trend. Postepeno ošišana kosa stvara kompaktnu frizuru, dok ruž na usnama i naušnice unose osjećaj flashdancea.

Kratko sprijeda, dugo straga

Kratko sprijeda, dugo straga
© Getty Images

Louis Vuitton privukla je pozornost nadahnuta 80-ima. S ovom varijantom kratko sprijeda – dugo straga, kosa na pozadini doseže do lopatica, a šiške prelaze preko obrva. Ako naglašena postepenost čini da vaša kosa izgleda tanje, to je sasvim u redu kod ove frizure. Ipak je to frizura ekstremne razlike u dužini.