Muškarac kratke kose u kariranoj košulji
Styling kose | Trendovi frizura za muškarce

Muški trendovi frizura 2017.

Dani kad su svi muškarci imali kratku kosu davno su iza nas: gospodari kreacija preokrenuli su svijet frizura naopako i eksperimentiraju s novim načinima šišanja i frizurama. Mnogo je razloga da muškarci proslave Novu godinu s trendovima koji će biti česti u 2017.


Na međunarodnim modnim revijama za mušku odjeću za proljeće/ljeto 2017. novi trendovi frizura prikazani su na pistama uz modne kolekcije. Koja je najbolja frizura i koji su najvažniji trendovi? Od lonac frizure do kokotice i muške punđe – posjetili smo revije i odabrali pet najboljih frizura za 2017. Evo ih!

Lonac frizura

…je zapravo frizura iz 60-ih koje se mnogi sjećaju. Dizajneri iz Balmaina, Canalija i Hermèsa poslali su svoje modele na piste s tom retro frizurom, stvarajući kultni status za pomodnjake i trendsetere u 2017. U ekstremnijoj varijanti te frizure, kosa je ošišana na istu dužinu i zatim posve obrijana oko 1-2 cm iznad uha, ravno oko glave. Previše smiono? Zatražite svog frizera da vam kosu kod vrata i sa strane ošiša na srednju dužinu i zatim lagano postepeno vrh kose i šiške. Pristaje li svakome lonac frizura? Da, osim muškarcima s okruglim licima.

Pompadur

Pažnja, ljubitelji rockabillyja: vratio se pompadur ili kokotica iz 50-ih! Naziv dolazi od kurtizane Luja XV., madame de Pompadour, koja je prva nosila ovu elegantnu frizuru. Stoljećima poslije, preuzeli su je muškarci, a najpoznatiji od njih je Elvis Presley. Pompadur je snažan muški trend i ove godine, kraseći piste na revijama kuća Dolce & Gabbana, Suitsupply i Giorgio Armani. Što je posebno u toj frizuri? Kosa sa strane je ošišana kraće, dok je kosa na vrhu duža. Rezultat? Ekstravagantna, eksperimentalna, trendi i savršena za sve modno osviještene muškarce. Savjet: pompadur sjajno izgleda uz kratku bradu. Isprobajte je…

Kratka razbarušena frizura

Stiže nam kratka postepena frizura. Kosa ošišana trendi razbarušenim stilom, ova postepena frizura isticala se na međunarodnim modnim revijama: od kuće Lanvin do Gucci – bila je šlag na torti kod svih marki. Što čini ovu trendi frizuru tako privlačnom? Ona je smiona, divlja i seksi – idealna za tanku kosu. Oprez: izbjegavajte previše različitih boja ili pramenova, frizura će izgledati zasićeno.

Zaglađena frizura

Velike se mogućnosti otvaraju za ovaj trendi zaglađen izgled, kao što smo vidjeli na modnoj reviji kuće Richmond. Kosa je zaglađena bez razdjeljka. Upotrijebite puno gela, no pazite da kosa ne izgleda ljepljivo. Kome ova frizura najbolje pristaje? Bilo kome s ravnom kosom i snažnim licem koje zaslužuje da bude istaknuto. Također pristaje muškarcima s valovitom kosom – oni samo trebaju malo više vremena za pripremu: prije oblikovanja frizure, uređajem izravnajte kosu, no prije toga je poprskajte zaštitom od topline.

Muška punđa

Konačno je službeno: dizajneri i modeli s pista prisvojili su si omiljenu žensku frizuru – nose punđe. No razlog je dobar: nijedna druga frizura ne može zakamuflirati dan loše frizure tako šarmantno kao punđa na vrhu glave. Ako želite elegantan izgled, začešljajte čvrsto kosu i zatim je skupite, dodajte malo gela za vrhunsku zaglađenost. Za mekši izgled, nemojte češljati kosu (no neka bude svježe oprana) i labavije pričvrstite punđu.