Žena s minivalom
Styling kose | Trajne kovrče

Što ste oduvijek htjeli znati o minivalu

U redovitim intervalima, najmodernije frizure iz 80-ih danas uživaju svoj povratak. To je dovoljan razlog da pobliže pogledamo fenomen trajne ondulacije i odgovorimo na vruća pitanja o minivalu.

Nijedan drugi trend nema tako oprečna mišljenja kao trajna ondulacija ili minival. Neki kad čuju za trajnu ondulaciju pomisle na zastrašujuću metlu od kose, a drugima je ona prilika da dođu do čudotvornog volumena u kosi. Jedno je sigurno: žene poput Sare Jessice Parker iz „Seks i grada“, Madonna ili Kylie Minoque dokazale su kako elegantne žene mogu iskoristiti svoje kovrče. Pomišljate na trajnu ondulaciju? Tada pročitajte najvažnije savjete i trikove za uspješan rezultat.

Tko može nositi minival?

Općenito je minival trend koji mogu iskušati žene s dugom kosom (nešto dužom od ramena). Vrlo duga kosa (više od 30 cm) i gusta kosa manje su prikladne za trajnu ondulaciju jer tako duga kosa od težine rastegne kovrče koje zatim izgledaju obješeno i beživotno.

Šteti li trajna ondulacija kosi?

Iskreno: trajna ondulacija – baš kao bojenje i izbjeljivanje – nije njegujući tretman za kosu. Da bi se struktura kose mogla izmijeniti, ona se kemijskim sastojcima otvara, zbog čega izgleda beživotno i suho. Međutim, frizerski proizvodi stalno se razvijaju i više nisu tako štetni za kosu kao prije.

Kakvu njegu treba kosa s minivalom?

Naravno, kosa s minivalom treba ciljanu njegu. Trebali biste koristiti šampone, regeneratore i maske razvijene za oštećenu kosu, jer će vam oni pomoći da sačuvate kovrče, dobijete važne hranjive tvari i potaknete zdrav sjaj kose. Savjet: kosu s trajnom ondulacijom perite svaka tri-četiri dana i koristite suhi šampon. Time ćete spriječiti da kosa ne postane krhka i ne izgubi brzo živost kovrča.

Koliko traje trajna ondulacija?

Nakon otprilike dva tjedna, trajne će se kovrče opustiti, i izgubit će oko 20 posto svoje živosti. Općenito, može se reći da dobro ondulirana kosa može držati kovrče od dva do tri mjeseca.

Kako oblikovati kosu s minivalom i izrastom?

Ravan korijen i kuštravi, krhki vrhovi: minival s izrastom ne izgleda baš prekrasno. Dobar način prikrivanja razlike između ravnog izrasta i vrlo kovrčave kose jest da uvijete kosu na uvijače i pustite da se osuši.

Otkrijte: Trajne kovrče