Žena sa smeđom bojom kose
Boja kose | Smeđa kosa

Tri nove smeđe nijanse – i kako obojiti kosu u te boje


Kesten, karamela i lješnjak: to su najnovije prekrasne smeđe nijanse, a najbolje izgledaju obojane višedimenzionalno. Sve ćemo objasniti, uključujući kome pristaju i kako obojiti kosu 

 

Najnovije trendi nijanse smeđe zvuče kao da čitate popis najomiljenijih grickalica: kesten, karamela i lješnjak. Mnoge žene žude za sjajnom smeđom kosom. S pravom! Smeđe nijanse ove su zime opet visoko na popisu trendi boja za kosu. I žene s prirodnom smeđom kosom mogu oplemeniti svoju boju i dati joj snažniju nijansu i sjaj.

Trendi boja: Kesten smeđa

Žena s kesten smeđom kosom
© Getty Images

Trendi nijansa kesten savršeno pristaje svijetloj puti i pjegicama

Svijetla koža, sitne pjegice i duga, gusta kosa. Zvuči kao vaš izgled? Tada je kesten vaša nijansa. Za razliku od obične smeđe, kesten ima lagani crvenkasti sjaj. Ova je nijansa vrlo delikatna i može ju se prepoznati samo na određenom svjetlu. Za bogatiju kesten smeđu, najbolje je da se obratite stručnjaku: frizer može odabrati odgovarajući temeljni ton za stvaranje višedimenzionalnog izgleda. Uz smeđu nijansu, možete ubaciti i crvene pigmente te pigmente za sjaj. Vaša će kosa blistati! Savjet: naglasite oči svjetlucavim nijansama smeđe, bež ili narančaste.

Trendi boja: Karamela

Žena s dugom smeđom kosom
© Shutterstock

Spojite smeđu kosu s toplim zlatnim tonovima i dobit ćete trendi boju karamele – njam!

Za razliku od kestena, slasna trendi boja karamele nema crvenu primjesu, nego topao zlatni ton, baš kao naša omiljena karamela. Ova smeđa nijansa je svijetla, gotovo kao nakon ljetnog odmora, kad su i koža i kosa okupane sunčevim sjajem.

 

Frizer će vam prvo posvijetliti kosu (ovisno o vašoj prirodnoj nijansi), a zatim je obojati u ovu nježnu smeđu nijansu. Za savršeni izgled, u boju će ubaciti zlatne pigmente. Tako će nijansa imati sjaj i višestruke odsjaje, ovisno o svjetlu. Naravno, vaša koža lica također mora sjati, baš kao i vaša suncem okupana kosa. Žene koje imaju malo tamniji ten, obožavat će ovu karamel smeđu nijansu. Savjet: sve što trebate jest bronzer i rumenilo: izgled „bez šminke“ savršeno upotpunjuje ovaj trend.

Trendi boja: Lješnjak

Žena s dugom smeđom kosom i kapom
© Shutterstock

Nježna, sa zlatnim i plavim primjesama: Lješnjak, trendi boja kose

Katkad se čini da smeđih nijansa ima koliko i zvijezda na nebu! Lješnjak smeđa nije samo klasik, nego je i posve moderna. Vrlo je popularna kod frizera jer pristaje gotovo svakoj ženi. Bilo da imate svijetlu ili tamnu put, ova nježna smeđa boja ističe ljepotu svakog lica. Lješnjak boja sadrži zlatnu i plavu primjesu. Ako odaberete ovu boju, odlučite se za višedimenzionalnu verziju – inače bi boja mogla izgledati jednolično i dosadno. Stručnjak za boje točno zna kako savršeno uskladiti nijansu prema vašem tonu vaše kože. Prvo će obojiti kosu u temeljnu boju, a zatim – ovisno o vašem tonu kože i boji očiju – napraviti pramenove u zlatnim ili čak crvenkasto-plavim tonovima. Lješnjak smeđa idealna je za plavooke žene jer daje savršen kontrast hladnom, mističnom tonu očiju. Savjet za šminku: usne bi trebale biti neutralne – isprobajte sjajilo koje pristaje uz vaš ten.

Otkrijte: