1
Boja kose | Smeđa kosa

Najprivlačnije frizure za smeđu kosu


Smeđa kosa ima mnogo nijansi i tonova, od svijetlosmeđe do tamne espresso smeđe. Smeđa kosa uglavnom je snažnija i deblja od plave kose. Naravno, to bi trebalo igrati važnu ulogu u vašem odabiru frizure. U našoj galeriji frizura možete naći najljepše frizure za svoju smeđu kosu


Smeđa kosa puno je snažnija od plave kose. S time na umu, spremni ste odabrati prikladnu frizuru i pretvoriti svoju smeđu kosu u pravu ljepoticu. Čaroban recept za oblikovanje smeđe boje jest manje volumena i više strukture. Taj recept nikad ne iznevjeri!


Najvažnije, obavezno pazite vam da frizura ne zatvori lice. Bude li smeđa kosa dominirala vašim izgledom, vaše crte lica i izrazi neće se moći prirodno istaknuti.


Profinjene frizure skladno poboljšavaju vaš izgled dok naglašavaju vaše najbolje značajke i temperament.


Skupili smo deset važnih strategija za oblikovanje smeđe kose:
 

 

 

Važni savjeti za oblikovanje smeđe kose

  1. Ako nosite šiške trebate ih oblikovati na stranu tako da ne prekrivaju previše lica.
  2. Brinetama najbolje stoji duga kovrčava kosa počešljana s razdjeljkom na stranu. Jednostavno svoju dugu smeđu kosu prebacite preko jednog ramena (pogledajte frizuru Mirande Kerr).
  3. Zaglađena frizura ublažava težinu tamne kose i izgleda jako elegantno.
  4. Postepene frizure idealne su za brinete. Te frizure unose stil u vašu kosu, smanjujući volumen i težinu tamne kose.
  5. Smeđa kosa posebno privlačno izgleda začešljana prema potiljku i skupljena u rep ili punđu. Kosa se može skupiti labavo (pogledajte frizuru Kate Beckinsale) ili elegantno s gelom kao kod Meghan Markle.
  6. Polupunđe također su prikladne za smeđu kosu. Njima se samo dio smeđe kose skuplja na pozadini glave. To je još jedan način da previše tamne kose ne prekriva lice.
  7. Valovi i postepene frizure omekšavaju strogost koja se inače povezuje sa smeđom kosom. Tanki pramenovi u svijetlosmeđim nijansama imaju isti efekt.
  8. Brinete izgledaju posebno moderno s bobom. Čak i kad je bob prilično voluminozan, frizura neće izgledati previše tamno ili teško. Kosa čak može padati na lice, a da ga ne zaguši. To se posebno odnosi na bob frizure bez šišaka (pogledajte bob Emily Blunt).
  9. Oblikujte nježne valove u svojoj smeđoj kosi te je skupite u ležernu punđu, a nekoliko pramenova neka pada na vaše lice kako biste sve očarali svojim senzualnim sjajem.

Frizure za smeđu kosu: Volumen

Možete iskoristiti volumen u svojoj kosi tako da svi elementi frizure budu u ravnoteži i izbjegnete „puf“ frizure. Ako više volite dugu, raspuštenu kosu, razmislite o polupunđi ili kosi počešljanoj na jednu stranu. Frizure s velikim volumenom mogu biti očaravajuće, posebno ako je boja vaše kose tamnija nijansa smeđe.

Frizure za smeđu kosu: Sjaj

Ako imate tamnosmeđu kosu, lako je moguće da će se profinjena ljepota pletenica i uvojaka u njoj uočiti tek na drugi pogled. A opet, tko bi nakon jednog pogleda prestao gledati tu igru odsjaja u prekrasnoj smeđoj kosi? Profinjene punđe i pletene frizure izgledaju posebno elegantno u gustoj smeđoj kosi.


Ljepota smeđe kose dodatno se naglašava očaravajućim odsjajima. Kao i uvijek, odrazi svjetla vidljiviji su kad je kosa ravna, a ne valovita. Neka vaša kosa sjaji!

 

U svojim videouputama Armin Morbach pokazuje kako oblikovati dugu smeđu kosu u modernu rockabilly frizuru s mnogo volumena.


Naša galerija pokazuje smeđokose zvijezde s vrlo lijepim frizurama.
 

 

Video: Kako oblikovati rockabilly frizuru