1500x564_shutterstock_14101585_fausse_frange
Boja kose | Savjetovanje o boji

Narančasta kosa: Najčešća pogreška kod bojenja

Bojenje vaše kose kod kuće zaista je prilično jednostavno. Danas čak s ovim „uradi sam“ metodama možete u svojoj kupaonici oblikovati i prekrasne pramenove. No dogodi se mala nezgoda pri bojenju i vaša je kosa odjednom narančasta. Otkrivamo na što trebate paziti kod bojenja kako biste se poštedjeli te sudbine


Čekajte malo, nisam to htjela: kad vam je kosa kričave narančaste boje nakon bojenja, umjesto baršunaste med plave, nešto je pošlo po zlu. Ali što? I kako se to može izbjeći? Objašnjavamo i otkrivamo sve trikove kako biste imali savršen rezultat bojenja:
 Bitna je odgovarajuća nijansa

Je li moja kosa tamnoplava ili više svijetlosmeđa? Mnoge žene teško procijene svoju temeljnu boju kose. No to je prvi važan korak na putu do boje iz vaših snova. Ako je kosa, primjerice, previše tamna za neki proizvod za izbjeljivanje, rezultat posvjetljivanja neće biti zadovoljavajući. Kosa bi mogla izgledati tamnije od željene i, u najgorem slučaju, čak narančasto.

 

Uzmite si vremena

Obavezno pratite određeno vrijeme djelovanja tijekom bojenja – posebno ako posvjetljujete kosu. Za razliku od bojenja kose, izbjeljivanje doslovno uklanja prirodne pigmente iz vlasi. Prvo one tamnije, a zatim crvenkaste. Vaša kosa to i pokazuje: primjerice, boja kose se tijekom posvjetljivanja mijenja od smeđe, preko crvene, narančaste i žute, a tek na kraju postane svijetloplava. Kako biste bili sigurni, obavezno redovite provjeravajte napredak izbjeljivanja. Je li vam kosa još crvena, narančasta ili žuta? Nema potrebe za panikom. Samo čekajte malo duže dok ne dođete do željene nijanse.

Opasnosti od prirodnih preparata

Ako ste bojili kosu biljnim proizvodima poput kane, tada se ne preporučuje nanošenje kemijske boje. Prirodne boje za kosu mogu sadržavati metalne soli koje pojačavaju rezultat bojenja. U spoju s konvencionalnim proizvodima za bojenje kose, to može dovesti do neprivlačne diskoloracije.

Što možete učiniti

Srebrni šampon najbolji je i najnježniji lijek za dobivenu narančastu ili žućkastu boju. Taj proizvod sadrži modre/ljubičaste pigmente koji vizualno kompenziraju neželjenu diskoloraciju. Ako je narančasta boja uzrokovana izbjeljivanjem, također možete ponoviti postupak bojenja – no znajte da je to dodatni stres za vašu kosu. Ako niste sigurni, obratite se pouzdanom frizeru (Tražite dobrog frizera? Otiđite na Schwarzkopf Professional Salon Finder). Umjesto saniranja štete, frizer vam može pomoći da bez komplikacija dobijete boju koju želite!

Dodatna njega za kosu

Ispravna njega ključna je kako bi nova boja kose duže ostala blistavom. Najbolje su posebne linije za njegu obojene kose. One pomažu u održavanju zdrave strukture kose i prekrasan sjaj boje.