Žene s prirodnom bojom kose
Boja kose | Prirodna boja kose

Kako unijeti sjaj u prirodnu boju kose

 

 

Izvucite najbolje iz svoje prirodne boje kose. Možete je uljepšati – bez bojenja u drugu boju! Otkrivamo kako je lako povratiti svoju prirodnu boju kose – i dati joj sjaj! 

 

Koja boja kose najljepše pristaje uz vaše lice? Odgovor je lak: vaša prirodna boja. Ona je savršeno usklađena s vašim tenom i bojom očiju. Ipak, to je ono što nam je Majka Priroda podarila! Možete joj pomoći istaknuti njezine značajke – jer samo zdrava, njegovana kosa daje veličanstven sjaj. Otkrivamo kako možete biti prirodni – i kako prijeći iz obojene kose u svoju prirodnu boju.

Vratite svoju prirodnu boju kose – lako je

Počnimo s dobrom vijesti: nikad nije bilo tako lako pustiti da obojena kosa izraste. Zašto? Zato što se izrast više ne smatra značajkom lijenosti i lošeg ukusa. Upravo suprotno: taman izrast koji vodi do svijetlih vrhova vrlo je popularan izgled. Usto je ležeran i moderan.

Preskočite korake

U nekom trenutku doći ćete do trenutka kad vam je kosa jako izrasla. To će se dogoditi kad vam kosa bude napola prirodna i napola obojena – prirodna će kosa dosezati do sredine dužine kose. Prijelaz između te dvije boje bit će vrlo jasan. Najlakši i najelegantniji način da to skrijete jesu pramenovi.

Vaš vam frizer može nanijeti svijetlije i tamnije pramenove istih nijansa kao što su vaša prirodna boja kose i obojena boja kose. Time ćete imati super nježan prijelaz. Nakon nekog vremena korištenja te tehnike, prirodno ćete postići trendi ombre izgled ili dvobojan izgled. Taj trend ima svijetlije vrhove i tamniju kosu od korijena.

Odgovarajuća frizura za vašu prirodnu boju kose

Najbolji način da se riješite posljednjih tragova obojene kose? Škare! Ošišajte se kako biste završili svoj prijelaz iz obojene u prirodnu boju kose. Jedna pozitivna posljedica: šišanjem vrhova obnovit ćete zdravlje svoje kose tako što će ostati samo prirodna, neobojena kosa.
I prirodnoj kosi koristi redovito šišanje. To je zato što čak i uz najbolju njegu, vrhovi se mogu stanjiti zbog sunca i oblikovanja – ili jednostavno postati suhi i pucati od trenja po ramenima.

 

Savjet: preljevom možete pomoći vašoj prirodnoj boji kose da zasja. Odaberite preljev koji je vrlo sličan vašoj boji kose. To je bezbrižan način da osvježite svoju boju kose jer se on postupno ispire.

Zdrava kosa je lijepa kosa

Koliko će vaša prirodna kosa biti lijepa ovisi ne samo o pigmentima boje u kosi, nego i o stanju kose. Ako je vanjski sloj kutikula zatvoren i zaglađen, kosa će bolje odbijati svjetlo – prirodna boja imat će intenzivan sjaj i izgled će prekrasno. Vi sami možete na to utjecati – uz odgovarajuću njegu.

 

Savjet: uvijek birajte šampon prema potrebama svog vlasišta i tipa kose. Ako je vaše vlasište zdravo, i korijen će biti zdrav, pa će vaša prirodna kosa izrasti duža i biti snažnija. Obavezno njegujte malo sušu dužinu kose i vrhove njegujućim regeneratorom i povremeno maskom za kosu. Tako će sva kosa biti podatna, a boja dugotrajna i prekrasna. Za dodatnu njegu na vrhove nanesite ulje za kosu ili posebnu tekućinu za njegu.

Savjet u slučaju hitnosti kad nikako ne možete oblikovati frizuru: čak i uz najbolju njegu, katkad se dan loše frizure ne može izbjeći. Što može pomoći? Odgovarajući trik: pokušajte s vrpcom za kosu ili skupite svu kosu u rep.