Žena kojoj crveni ručnik prekriva ramena boji svoju kosu
Boja kose | Obojite svoju kosu

Učinite to sami: Najbolji savjeti za bojenje kose kod kuće

Više volite bojiti svoju kosu kod kuće? Ili ste početnik koji se želi okušati u tome samostalno? Pokazat ćemo vam kako uz savjete što učiniti za ravnomjeran rezultat bojenja.

 

Ombré i balayage ili druga boja za kosu: mnogo je mogućnosti na koje se kosa može obojiti kod kuće, a to nikad prije nije bilo tako jednostavno. S preljevima i bojama za kosu koji su posebno razvijeni za bojenje kod kuće, bojenje kose vrlo je lako. Dajemo vam upute kako možete sami obojiti svoju kosu i dobiti ravnomjeran rezultat bojenja.

Bojenje kose: Ovako pripremate kosu za bojenje

Važno je nekoliko dana prije bojenja kose nanositi što manje proizvoda za oblikovanje frizure. Ostaci proizvoda mogu utjecati na rezultat bojenja. Nakon toga dolazi dan kad postajete stručnjak - kolorist. Boju za kosu obavezno nanesite na suhu i neopranu kosu. Njena prirodna masnoća štiti vaše vlasište. Ako imate poludugu ili dugu kosu, preporučujemo da upotrijebite dva pakiranja proizvoda. Tako ćete imati lijep i ravnomjeran rezultat bojenja.

 

Tajni savjet: za zaštitu od mrlja, kremom za lice namažite područje ruba kose i ručnikom prekrijte ramena. Odjenuti staru majicu koju možete zamrljati bojom.  

Bojenje kod kuće: Koja je boja za kosu najbolja za mene?

Preporučujemo da uvijek odaberete boju koja je dvije nijanse svjetlija ili tamnija od vaše boje kose. Potpunu promjenu boje – od crne u plavu ili obrnuto – ipak prepustite stručnjaku. Na pakiranju ćete pronaći preporuke, kojoj boji kose taj proizvod odgovara. Koristite to kao vodič u odabiru nijanse. A da bi rezultat bio ravnomjeran i na pozadini vaše glave, zamolite nekoga od ukućana za pomoć. Oni tome i služe, zar ne?

one dam image
Svoju kosu možete lako obojiti u dvije nijanse svjetliju ili tamniju boju

Tehnike ombré i balayage kod kuće: Evo kako se to radi

Žena s velikom naušnicom i ombré kosom

Lako je obojiti kosu tehnikom ombré

Trenutačni trendovi bojenja kose ombré i balayage daju prirodan izgled kose kao okupane suncem. Kad sami bojite svoju kosu, preporučujemo da odaberete nijansu koja je samo malo svjetlija od vaše prirodne boje kose. Zatim nježno kistom namažite boju na vrhove kose. Za prirodan izgled, izbjegavajte oštre prijelaze.

 

Međutim, trenutačni balayage trend sa spojem plavih i smeđih pramenova bolje je ostaviti stručnjaku koji će napraviti da kosa izgleda uravnoteženo.

Kako koristiti Palette Deluxe

one dam image
Obojite kosu kod kuće prateći ove jednostavne korake