1500x564_shutterstock_1390825814_Look_Studio_masque_detox_cheveux_FR
Boja kose | Njega obojene kose

Dosadna žuta primjesa u plavoj kosi

 

Žene žele prirodnu boju kose s mnogo sjaja. Međutim, prvi pokušaji posvjetljivanja kose mogu završiti razočaranjem. Često se pojavljuje žuta primjesa u plavoj kosi koju nitko ne želi. Doznajte zašto se pojavljuje žuta primjesa i kako je se možete riješiti.

Izbjeljivanje kose u plavu boju često zahtijeva drastičnu promjenu boje. Za izbjeljivanje je potrebna velika upornost i njega. U slučaju da nešto pođe po zlu, evo savjeta koji će pomoći:

Korisna informacija o izbjeljivanju kose

Možda ste čuli od nekoga: „Bojim svoju kosu u plavo.“ Iako svi znamo što to znači, riječ „bojim“ zapravo ne odgovara činjenicama. Za promjenu boje kose iz tamne u plavu ne rabi se boja, nego agens za uklanjanje pigmenata boje iz kose, a to je vodikov peroksid.

Da biste dobili željenu plavu boju kose, morate ukloniti prirodne pigmente boje iz kose, bilo da to činite u frizerskom salonu ili kod kuće. Tijekom tog postupka, prirodna boja kose mijenja se u crvenu, zatim žutu, a tek na kraju postaje bezbojna. Posljednja boja prije bezbojne jest žuta.

Što uzrokuje žutu primjesu u plavoj kosi?

Žuta primjesa u izbijeljenoj plavoj kosi može se pojaviti zbog pogreške u primjeni izbjeljivača ili neprikladnog odabira proizvoda.

Žuta primjesa u plavoj kosi zbog pogreške u nanošenju

Žuta se primjesa često pojavljuje kad se izbjeljivač prerano ispere. Mnoge žene promatrat će promjenu boje dok izbjeljivač djeluje na kosi. Kad vide promjenu iz crvene u narančastu, uspaniče se i brzo isperu izbjeljivač. Međutim, nema razloga za paniku. Narančasta je samo jedna od prijelaznih boja tijekom postupka promijene boje kose iz tamne u bezbojnu. Budite smireni i ostavite izbjeljivač u svojoj kosi. U samo nekoliko minuta vaša će kosa iz, prvo narančaste, a zatim žute postati bezbojna.

 

Kako spriječiti pojavu žute primjese u plavoj kosi

Strogo se držite uputa za uporabu i nemojte mijenjati vrijeme djelovanja izbjeljivača na kosi. Ostavite ga u kosi koliko je potrebno, no ne duže ili kraće nego što je potrebno ili preporučeno u uputama.

 

Kako ukloniti žutu primjesu

Ponovite postupak izbjeljivanja istim proizvodom kako biste dovršili vrijeme djelovanja. Ako ste isprali izbjeljivač 10 minuta prerano, nanesite ga ponovno i ostavite još 10 minuta u kosi.

Žuta primjesa u plavoj kosi zbog neprikladnog odabira proizvoda

Ako vidite žutu primjesu iako ste se držali preporučenog vremena djelovanja, onda je izbjeljivač bio preblag za vašu početnu boju kose.

 

Kako spriječiti žutu primjesu u plavoj kosi

Nađite svoju početnu boju kose na pakovanju proizvoda. Usporedite je sa svojom prirodnom bojom kose. Ako niste sigurni u odabir, uvijek možete upitati prijateljicu za drugo mišljenje.

 

Kako ukloniti žutu primjesu

Kako biste imali prekrasnu plavu boju kose koju ste željeli, ponovite postupak izbjeljivanja. Upotrijebite još slabiji izbjeljivač nego prije jer je većina pigmenata već uklonjena iz kose.

Opažate laganu žutu primjesu u kosi?

U tom slučaju kozmetički proizvod poput srebrnog šampona može biti odgovarajuća pomoć. Srebrni šampon sadrži modro-ljubičaste pigmente koji neutraliziraju žutu primjesu. (Modro-ljubičasta boja komplementarna je žutoj boji.) Učinak srebrnog šampona kratkotrajan je jer se modro-ljubičasti pigmenti samo omotaju oko vlasi, ne prodiru u nju.

Rezultat pranja kose srebrnim šamponom može varirati. Možda ćete morati više puta oprati kosu srebrnim šamponom. Preporučujemo uporabu srebrnog šampona kod svakog drugog pranja.

Optimalna njega kose nakon uklanjanja žute primjese

Kad uklonite žutu primjesu iz kose, dodatno njegujte kosu kako bi dobila sjaj i zdrav izgled. U svojim videouputama Armin Morbach, Schwarzkopfov stručnjak za kosu, pokazuje kako vaša plava kosa može zablistati.

Otkrijte: Njega obojene kose