1500x564_Stocksy_3220166_Andrei_Aleshyn_carre_destructure_FR
Boja kose | Njega obojene kose

Prikrivanje izrasta za besprijekorno lijepu kosu

 

Što je veća razlika između obojene i prirodne boje kose, to je vidljiviji svjetliji ili tamniji izrast. Nema razloga da skrivate kosu kad se pojavi izrast. Podijelit ćemo s vama kako možete prikriti taj izrast do idućeg bojenja kose.

 

Obično volimo vidjeti da nam kosa raste – osim ako nije obojena. Svaki dio kose koji izraste pokazuje razliku između nove kose i obojene kose.

Kosa raste prosječno jedan centimetar mjesečno. Znači, razlika u boji počinje se vidjeti već jedan mjesec nakon bojenja. Stoga je redovito bojenje obavezno ako želite da vaša kosa izgleda održavano. Stručnjaci imaju neke trikove u rukavu koji će vam pomoći da povežete razdoblje do idućeg bojenja kose.

Instant pomoć: Prikrivanje izrasta

Ne očajavate ako vaša kosa treba obradu izrasta, a nijedno od „uobičajenih“ pomagala nije pri ruci. Većina žena naći će bar jedan od navedenog pribora kod kuće:

Za tamniji izrast u plavoj kosi: sjenila za oči u boji mesa mogu pomoći u izjednačivanju razlika u boji.

Za svjetliji izrast u tamnoj kosi: novu svjetliju kosu možete lako prikriti smeđom ili crnom maskarom. Obrada će trajati sve do idućeg pranja kose. Maskaru nanesite na kosu tek nakon što ste oprezno uklonili višak boje na četkici maskare.

Instant pomoć: Olovka za obradu izrasta

Uporaba olovke za obradu izrasta posve je jednostavna. Olovke izgledaju poput markera. Zahvaljujući vrhu u obliku četkice, boja ne kapa i može se lako nanijeti na izrast suhe kose bez imalo žurbe. Boja olovke traje do tri pranja i možete je primijeniti koliko god puta želite. Samo jedna primjena pouzdano će prekriti boju nove kose. Većina olovki za obradu izrasta može se ponovno upotrijebiti i traje do 10 primjena.

Savjet: Prije nego što trajno obojite kosu, provjerite postoji li odgovarajuća olovka za obradu izrasta u vašoj boji. Olovke su dostupne u mnogim bojama, od srednje do tamnoplave, od crvenkasto-smeđe, srednje do tamnosmeđe i crne, uključujući boje poput jarkih i tamnijih nijansi crvene. Zasad ne postoji olovka za obradu izrasta za plavu kosu.

Dugotrajna obrada izrasta: Sustav usklađivanja boja

Sustav usklađivanja boja omogućava vam da spojite prirodnu boju nove kose s bojom obojene kose bez primjetnih prijelaza. Taj učinak traje prilično dugo. Sustav usklađivanja boja osmišljen je za bojenje izrasta u nekoliko usklađenih nijansi kako bi prijelaz bio neprimjetan. Svaki set sadrži spektar boja koje se skladno stapaju s temeljnom bojom. Na pakovanju je prikazana paleta boje tako da možete pronaći set koji će napraviti najbolji prijelaz između boje vaše prirodne kose i obojene kose.

Iako ta boja traje jednako dugo kao i trajna boja (do šest tjedana), vrijeme djelovanja na kosi je samo 10 minuta. Zahvaljujući njegujućim uljima, primjena je osobito nježna za kosu.

Savjet: Sustav usklađivanja boja osobito je prikladan za obradu izrasta svijetle i sijede kose.

Dodaci skrivaju razliku u boji kose

Dizajnerska rješenja: obruč za kosu skriva prijelaz između prirodne i obojene kose. Lijevo: Cotton On; desno: Oscar De La Renta.

Izrast različite boje prigodno se može skriti ispod obruča za kosu i marama. Trebali biste oblikovati frizuru koja će prikriti vidljiv izrast dodatkom za kosu prema vašem izboru. Frizure pedesetih i šezdesetih mogu vas nadahnuti da oblikujete vlastitu „tajnu“ frizuru.

Otkrijte: Njega obojene kose