1500x564_Schwarzkopf_hair_through_the_decades_90s
Boja kose | Njega obojene kose

Njega smeđe kose – Profinjena umjetnost elegancije

Plava i crvena kosa privlače pozornost na prvi pogled – na trenutak. Drugi se pogled zadrži. Pozornost traje dulje. To je dobar razlog da predstavimo smeđu kosu kao najsjajniju.


Smeđa kosa otkriva svoju posebnost na drugi pogled, baš kao nama dragi crni kašmirski šal, naše savršene sportske jakne ili najdraže traperice. Cijenimo ih više, što ih dulje gledamo. Od svih boja kose, smeđe nijanse najbogatije su pigmentom. Njegovana smeđa kosa, možda obojena, prava je poslastica za oči, kao što je večera od pet jela poslastica za naša osjetila. Nijedno se ne može ostvariti bez truda, predanosti i pravih sastojaka.

Njega smeđe kose – Kako krasnu smeđu kosu održati prekrasnom

  • UV-zaštita bitna je za brinete, gotovo koliko i za plavuše. Iako prirodno smeđi pigmenti doista mogu pretvoriti UV-zrake u toplinu, dulje izlaganje sunce svejedno će izblijedjeti smeđu boju. Smeđa kosa mora se zaštititi od sunčevih zraka, osobito ako je kosa obojena. UV-zrake izbjeljuju umjetne pigmente brže nego prirodne. Dugotrajnije izlaganje UV-zrakama oslabljuje i destabilizira kosu.

 

  • Nakon promijene boje kose u smeđu, trebali biste koristiti proizvode za njegu smeđe obojene kose. Ti proizvode čuvaju boju i pružaju kosi sjaj. Osim posebnih šampona i regeneratora koji smeđoj kosi daju bogati sjaj, možete upotrijebiti tretmane za kosu koji se poprskaju po vlažnoj, ručnikom osušenoj kosi i ne ispiru se. Ti tretmani produbljuju smeđu boju koja dobiva tople odsjaje.

 

  • Klorirana voda ili voda koja sadrži bakar može uzrokovati vidljivo zelenu primjesu kod svijetlosmeđe obojene kose. Većina plavuša zna za kućni lijek protiv tog učinka. Sastoji se od kiselkaste tekućine za ispiranje, bilo s razrijeđenim sokom od limuna ili vodom u kojoj su otopljene tablete aspirina.

 

  • Smeđa kosa može izgubiti sjaj između dva bojenja. Ako je to slučaj, možete obojiti pramenove kose bojom u kremi bez amonijaka. Boja u kremi dodat će dubinski efekt boje s toplim odsjajima kose.

 

  • Prirodna ulja, poput maslinova, arganova i breskvinova njeguju i pomažu obnoviti svaku vlas. Uporaba tih ulja idealna je za obnavljanje kose brineta, dajući joj dugotrajan, prirodan sjaj. Najbolje rezultate vidjet ćete ako redovito nanosite tretman za obnovu kose s uljima koji potiču prirodan sjaj.
Otkrijte: Njega obojene kose