Ćena plave kratke kose s pastelnim pramenovima
Boja kose | Frizura i trendovi boje kose

Kreativni trend boja za kosu: Kosa boje sirene

 

Volite višebojnu kosu? Tada je kosa boje sirene za vas. To su svjetlucave, pastelne nijanse koje podsjećaju na čarobne sirene iz dubina tirkiznog mora. Evo na što trebate paziti kod bojenja te kako njegovati i oblikovati ovaj trend.

 

„Kad odrastem želim biti sirena!“ Sad možete ispuniti svoj djevojački san tim novim trendom boje za kosu: kosa boje sirene. Ova će se boja svidjeti čak i obožavateljima duginih boja u kosi.

 

 

Boje sirenine kose

 

Ovaj trend spaja plavu boju mora, s drugim nijansama. Za skladan rezultat, spojite svoju modru bazu s drugim nijansama plavih tonova. Isprobajte zelenu i ljubičastu za savršen izgled sirene.

Što sireninu kosu čini posebnom?

 

Tehnika bojenja! Različite boje – od plave preko zelene do ljubičaste – nanose se tehnikom „fluidnog bojenja kose“. Tom se tehnikom postižu meki, prirodni prijelazi nijansa – bez ružnih linija ili grubih prijelaza. Čak i kad je kosa suha, prijelaz među nijansama je fluidan.

 

Kako do efekta sirenine kose?

Mlada djevoka s pletenicom s blue pramenovima

Prekrasne boje sirene posebno zanimljivo izgledaju u spoju s plavom.

 

Tko god sanja o kosi boje sirene treba imati dvije ključne stvari: hrabrost i strpljenje. Potrebno je puno truda kako bi se postigao taj lijepi izgled! Savjet: budući da je ta tehnika bojenja složeni postupak, za savršen rezultat otiđite frizeru.

 

  1. Početna boja za kosu sirene jest plava. Tamnu kosu treba izblijediti kako bi mogla primiti boje sirene.
  2. Izbijeljena kosa češlja se ravno i pramen po pramen postavlja se na ravnu površinu.
  3. Vaše odabrane boje sirene zatim se nanose na točno određene pramenove. Na područja koja trebaju biti jarkija nanosi se više boje, a na druga manje.
  4. Kosa se omata u foliju tako da se obojeni pramenovi ne dodiruju tijekom razvijanja boje.
  5. Kad istekne vrijeme djelovanja boje na kosi, boja se ispire s kose i njeguje proizvodom za zaštitu boje kako bi se učvrstio njezin sjaj.

Njega vaše kose boje sirene

 

Obojena kosa treba intenzivnu njegu budući da postupak bojenja stvara stres na strukturi kose. Kako biste održali svoje nijanse što duže intenzivnima, obavezno koristite šampon i regenerator razvijene baš za obojenu kosu. Oni učvršćuju boju i štite vaše boje sirene od blijeđenja. Važno: perite kosu šamponom samo u mlakoj vodi i pustite kosu da se odmori od sušenja sušilom te oblikovanja uređajima za ravnanje i kovrčanje kose!

 

Uz regenerator, svoju kosu boje sirene trebali biste jednom tjedno njegovati maskom za kosu.

 

Najljepše ideje oblikovanja kose boje sirene

Mlada žena okrenuta s profila ima plavu kraću kosu s rozim pramenovima
© Shutterstock

Romantična, pletena frizura savršeno izgleda u kosi boje sirene.

Zbog posebnog efekta boja, vaša kosa boje sirene privlačit će poglede i kad je nosite raspuštenu, bez ikakvog posebnog oblikovanja. No ako želite glamurozan izgled sirene, isprobajte romantično oblikovanje. Pletenice, poput „sirenine pletenice“ ili "vodopad pletenice" savršene su i pojačavaju privlačnost tog trendi izgleda.

 

Otkrijte: