1500x564_GettyImages-488239484_tweed_hair_FR
Boja kose | Bojenje u plavo

Novi pramenovi: Plavi pramenovi

 

 

Ponovno je višebojnost trend u kosi: pramenovi! Ti profinjeni kontrasti boja toliko su popularni jer nisu samo privlačni, nego i pametni: svjetliji pramenovi ističu lice. Doznajte kako plavi pramenovi najbolje pristaju vašoj kosi i koje su tehnike u trendu. 

 

Kosa kao okupana suncem – ali zimi. Plavi pramenovi to omogućavaju i postaju novi modni dodatak. Diskretno (ali učinkovito) bojenje unosi osvježenje u glavnu sezonu snažnih tehnika dip-dye i ombré. Slavimo povratak delikatnog bojenja koje pruža kosi sjaj s blistavošću. Osjećaj ljeta tijekom cijele godine! Najbolje od svega: s namjernim stvaranjem pramenova, vaše lice može izgledati ljepše, mršavije i privlačnije. Otkrivamo taj trik. No prvo, trendovi i tehnike:

Plavi pramenovi: Stvaranje pramenova

 

Od nula do plave – potpuna promjena boje nije za vas? Ako je tako, dodajte nekoliko pramenova. Svjetliji pramenovi u tamnoj kosi stvaraju lijep, prirodan efekt. Kosa djeluje punije, sjajnije i zdravije. Možete varirati u broju pramenova. Biste li više voljeli svjetliji izgled? Tada dodajte još pramenova. Izbjegavajte bojenje širokih i debljih pramenova koji uključuju samo površinsku kosu. Obojte tanke, delikatne pramenove. Time će frizura izgledati prirodnije.

 

Tamniji pramenovi su suprotnost. Ovdje su tamniji pramenovi obojeni u svjetlijoj kosi. Efekt je isti.

Plavi pramenovi: Splashlights

Splashlights su ponešto ekstremnija varijanta diskretnih svjetlijih pramenova. Ovdje se „mrlje boje“ dodaju za jače odsjaje u kosi – gotovo kao da ste htjeli stvoriti zraku sunca.

 

Značajka ovog efektivnog trenda bojenja: pramen je obojen vodoravno po kosi. Širina kontrasta boje može varirati – od debele do tanke crte – dajući vam slobodu da se kreativno izrazite.

 

Ova tehnika bojenja stvara se slično kao ombré. Jedina je razlika: umjesto dvije boje, pramen izgleda trobojno i treba imati vidljiv postupni prijelaz odozgo i odozdo.

Plavi pramenovi: Konturiranje kose (Balayage)

„Konturiranje“ je najnoviji trend u bojenju pramenova. Ono što već znamo kod šminkanja – naglašavanje kontura lica tamnim i svjetlijim bojama – sada se primjenjuje u bojenju kose. Kako se rade: pramenovi na raznim mjestima u kosi, ponajviše uz čelo, obraze i u razini brade, ističu ljepotu lica. Photoshop? Nema šanse.

 

To se postiže metodom bojenja balayage. Umjesto poznate tehnike bojenja pramenova ili folije, individualni se pramenovi različite debljine i razmaka boje slobodno s različitim (plavim) nijansama – ali samo ondje gdje se bojom želi naglasiti neka značajka.

 

Savjet: kao i kod šminkanja, područja koja se žele naglasiti (poput jagodica na obrazima) naglašavaju se svijetlom bojom. Uglavnom vrhovi kose i kosa kod lica mogu istaknuti crte lica. Frizura također pojačava taj efekt.