Bojenje kose kod kuće
Boja kose | Bojenje

Lakše nego ikad: bojenje kose kod kuće

Uz pravilnu pripremu i nekoliko savjeta, bojenje kose kod kuće ne može biti lakše. Bilo da to planirate učiniti sami ili zamoliti nekoga da vam pomogne, doznajte sve što trebate da biste dobili fantastične rezultate – te kad je vrijeme da se posavjetujete sa stručnjakom.

 

Bojenje kose kod kuće nikad nije bilo lakše. Kao i boja za kosu, moderna pakiranja boje za kosu uključuju gotovo sve što trebate za bojenje. No to vas ne čini stručnjakom! Čitajte dalje i doznajte sve što trebate znati kako biste dobili savršene rezultate, svaki put. Spremni? Uzmite svoju boju i krenimo!

Priprema za bojenje kose

 

Kao prvo, vrlo je važno odrediti koja je vaša prirodna boja kose, inače bi vaš projekt bojenja kose kod kuće mogao završiti razočaranjem. Na pakiranju proizvoda vidjet ćete slike pramenova kose – neka vam oni budu vodič. Ako vaša prirodna boja kose ne odgovara nijednoj navedenoj boji, tada biste trebali odabrati drugu nijansu boje za kosu. 

 

Općenito – i osobito ako prvi put bojite kosu – nemojte odabrati boju koja je više od dvije nijanse svjetlija ili tamnija od vaše prirodne boje kose. Za potpunu promjenu – primjerice od tamnosmeđe do plave – najbolje je da se posavjetujete sa stručnjakom. On će analizirati vašu strukturu kose i savjetovati vas o tome kako najbolje i najučinkovitije promijeniti boju.

 

Savjet kad kupujete proizvode za bojenje kose: za kratku je kosu jedno pakiranje dovoljno; za kosu do ramena i dužu, trebat ćete dva pakiranja kako biste imali lijep, ravnomjeran rezultat.

Vrhovi su najstariji dio kose i najoštećeniji. Za ravnomjeran rezultat, ošišajte vrhove prije nanošenja boje na kosu, inače ćete na njima imati drukčiju nijansu od ostatka kose.

 

Bojenje kose – detaljni vodič

  1. Važno je pročitati upute prije nego što počnete bojiti svoju kosu. Precizno pratite korake i obavezno provedite test na alergije 48 sati prije uporabe proizvoda.

  2. Pripremite potreban pribor. Većina pakiranja sadrži bočicu s aplikatorom. Za neke ćete trebati posudu i kist. Rukavice su uvijek priložene u pakiranju. Kako biste zaštitili svoju odjeću, prekrijte ramena starim ručnikom. Savjet: s češljem za tapiranje lakše ćete odvajati pramenove kose za bojenje.

  3. Prije miješanja boje, nanesite masnu kremu (poput vazelina) na uši i uz rub kose kako koža ne bi upila boju, osobito ako prvi put bojite kosu.

  4. Sad počinje zabava! Pomiješajte boju za kosu prateći upute i odmah je počnite nanositi na kosu. U uputama će pisati treba li boju nanijeti na mokru ili suhu kosu. Općenito se primjenjuje sljedeće: nanošenje boje na neopranu kosu nježnije je prema vlasištu jer je zaštićeno slojem loja.

  5. Za ravnomjeran rezultat, nanosite boju pramen po pramen. Češalj za tapiranje pomoći će vam da razdvajate pramenove. Boju je najlakše nanositi kistom, ali je također lako koristiti bočicu s aplikatorom koji je uključen u većini pakiranja boje za kosu. Nanosite pramen po pramen, počevši od ruba kose i nanosite boju duž kose sve do vrhova. Ako vam je ostalo boje, možete je umasirati u kosu, kao da je perete. Pazite da ste svu kosu ravnomjerno prekrili bojom.

    Ako bojite samo izrast, nanesite boju prvo na izrast, a zatim na ostatak kose nakon isteka preporučenog vremena djelovanja boje na kosi.

  6. Sad pustite da boja čini svoj posao! Postavite odbrojavanje vremena tako da boja djeluje na kosi točno navedeno vrijeme, počnite mjeriti vrijeme kad završite s nanošenjem boje.

  7. Uz malo tople vode, napravite sapunicu u kosi i zatim ispirite kosu pod tekućom vodom sve dok voda ne bude posve čista. Ispirite mlakom vodom, a ne toplom – nježnija je prema kosi. Bojenje otvara sloj kutikula vlasi (tako se upijaju pigmenti boje u vlas), važno je da nakon ispiranja kose upotrijebite posebne regeneratore i tretmane koji su priloženi u pakiranju. Oni će zatvoriti sloj kutikula i učiniti vašu svježe obojenu kosu sjajnom i glatkom.

Zapamtite: obojena kosa treba program dodatne njege, pa upotrijebite proizvode za posebnu zaštitu i njegu te redovito nanosite intenzivnu masku. Time će vaša obojena kosa duže biti lijepa.

Otkrijte: