1500x564_GettyImages-700712237_soins_naturels_cheveux_FR
Boja kose | Bojenje

Stapanje boje: Tehnika još prirodnija od balayagea

 

 

Može li koja tehnika bojenja izgledati prirodnije od balayagea? Može! Upoznajte se s tehnikom stapanja boje: kosa se boji u nekoliko nijansa. Rezultat? Nježna, blistava boja. Otkrivamo tu boju i po čemu se tehnika stapanja boje razlikuje od balayagea.

 

Nema sumnje: kad je u pitanju bojenje, balayage je jedna od najboljih stvari koje su se dogodile našoj kosi proteklih godina. Prošlost su dani pramenova koji se boje na foliji! A razlog je prirodan izgled: tehnika balayage nanosi boju četkicom ili kistom na kosu, stvarajući vrlo prirodan rezultat. No sada imamo novu trendi tehniku bojenja: stapanje boje. Ta je tehnika stvorena za one koji žele izgled svježe, prirodne boje kose. Sve otkrivamo.

Stapanje boje i balayage

Za razliku od tehnika balayage i ombré, stapanje boje sastoji se od bojenja kose u tri ili četiri boje. Ta tehnika također sjajno izgleda s vašom prirodnom bojom kose te se boje stapaju i stvara jarki i sjajan, no istodobno vrlo prirodan izgled. Druga korist tom dodatnom obliku balayagea: izrast nije osobito vidljiv zbog mnogih svjetlijih i tamnijih pramenova u toj tehnici bojenja. S tehnikom stapanja boje zaboravite na česti odlazak frizeru na obradu izrasta.

Hoće li vam tehnika stapanja boje pristajati?

Sjajna vijest: stapanje boje pristaje uz sve prirodne boje. Nijanse koje se boje na kosu odabiru se tako da savršeno pristaju uz vašu prirodnu boju kose. Savjet: odabrane boje ne bi smjele biti drastično različite od vaše prirodne boje i trebaju biti usklađene jedna s drugom. Najbolje je da sve nijanse budu iz palete jedne boje – primjerice, spoj različitih plavih tonova. Time ćete dobiti najuravnoteženiji i najprirodniji rezultat.

Kao i kod svih bojenja kose: nakon stapanja boje, obavezno njegujte kosu posebnim šamponom i regeneratorom za obojenu kosu. Time ćete duže održati boju na kosi.

Kako biste isprobali tehniku stapanja boje, preporučujemo da potražite stručnjaka koji će vam pomoći da postignete prirodan rezultata s različitim nijansama. Pronađite Schwarzkopf Professional frizera blizu vas na našoj aplikaciji Nađi frizera.