Žena plave kose s crvenim ručnikom preko ramena boji kosu s četkicom za bojenje
Boja kose | Bojenje

Obrada izrasta – Kako obojiti izrast kod kuće

Bilo da imate crvenu, crnu, platinastu, pepeljasto-smeđu, zlatno-plavu ili kosu boje karamela – bojite li je redovito? Tada vjerojatno znate kako je naporno kad se pojavi izrast. Srećom, taj izrast možete obojiti i kod kuće. Skupili smo savjete kako obojiti izrast kod kuće.

 

Bilo da se vaša prirodna boja kose ili dosadne sijede vlasi nadziru ispod obojene kose, možete se riješiti tog izrasta kod kuće. Ako se odlučite za preljev, on će se s vremenom isprati i trajat će oko šest do osam tjedana. Tijekom tog vremena morat ćete ponovno i češće bojiti svoj izrast. Stoga je boja za kosu možda najbolja ideja budući da puno duže traje. Ako niste dovoljno hrabri da sami obojite izrast, postoje i druge mogućnosti poput pudera za kosu ili posebnim frizura koje vam pomažu da prikrijete svoj izrast, barem na neko vrijeme.

Primjer kako se boji korijen
© © Shutterstock / Alex Oakenman

Pratite ove korake za bojenje izrasta kod kuće.

Bojenje izrasta – kako to učiniti!

Za bojenje izrasta trebat ćete češalj za tapiranje i odgovarajuću boju za kosu. Pripazite da je ta nova boja slična nijansi vaše kose, tako da dobijete ujednačenu boju. Skinite nakit, odjenite staru majicu i ogrnite se tamnim ručnikom kako biste se zaštitili od mrlja boje. Također ćete trebati ukosnice ili kopče za pridržavanje pramenova kose. Drugi pribor poput jednokratnih rukavica možete naći u kutiji s bojom. Sad ćemo detaljno objasniti kako možete sami obojiti izrast kod kuće:

 

 

  1. Podijelite kosu na četiri dijela. To možete lako učiniti češljem za tapiranje. Napravite njime ravnu crtu preko pozadine glave od jednog uha do drugoga. Podijelite taj donji dio na dva jednaka dijela s razdjeljkom po sredini. Kosa na vrhu glave trebala bi također biti podijeljena na dva jednaka dijela s razdjeljkom po sredini.
  2. Sad je vrijeme za bojenje. Počnite od pozadine glave, budući da kosi ondje treba duže da upije boju nego kosi na vrhu glave. Za to, uzmite lijevi donji dio kose i počnite nanositi boju na izrast. Pazite da je korijen posve prekriven bojom, ali i da ne obojite previše preko već obojene kose. Tako ćete dobiti ujednačenu boju.
  3. Sad kad ste obojili kosu ispod, vrijeme je da krenete na idući dio. Češljem za tapiranje odredite koliko je jedan centimetar od korijena i nanesite boju. Ponovite taj postupak pramen po pramen sve dok ne obojite prvi dio kose.
  4. Idući korak je bojenje drugog dijela kose te nastavite bojiti na isti način kao i prvi dio, bojeći izrast od korijena do jednog centimetra dužine.
  5. Sad je vrijeme da obojite dva gornja dijela kose – ponovite iste korake kao i prije te bojite prema čelu.
  6. Pustite da boja radi svoju čaroliju. Točna količina vremena djelovanja boje na kosi bit će napisana na kutiji. Postavite alarm ili štopericu na svom pametnom telefonu tako da ne izgubite pojam o vremenu.
  7. Kad se alarm oglasi, vrijeme je da isperete boju. Kad voda bude posve čista, to znači da ste dobro isprali kosu. Nanesite regenerator koji će vašoj svježe obojenoj kosi dati divan sjaj.