1500x654_Stocksy_1583242_Andrei_Aleshyn_chignon_banane_FR
Boja kose | Bojenje

Brisanje mrlja od boje za kosu: Savjeti i trikovi za lakše uklanjanje boje za kosu s kože

 

Uz odgovarajuće savjete, bojenje kose kod kuće je lako. Nažalost, uvijek će biti slučajnih mrlja. Kako skinuti te mrlje od boje s kože? Otkrivamo najbolje trikove.

Za mnoge žene, bojenje kose kod kuće može biti vrijeme za opuštanje koje će posvetiti sebi – baš kao što muškarci uživaju u uređivanju svog vozila ili sastavljanju namještaja. Malo je nas koje nikad nismo pokušale obojiti svoju kosu kod kuće – a uz odgovarajuće proizvode, „uradi sam“ bojenje je vrlo jednostavno. Nažalost, uvijek će biti slučajnih mrlja: boja za kosu zamrlja nam kožu, bez obzira koliko mi pazili. Mrlje oko ruba kose, na ušima, vratu i rukama moraju se ukloniti što nježnije. Otkrivamo najbolja kućna sredstva za uklanjanje boje za kosu s kože.

Uklanjanje boje za kosu s lica

 

Vazelinom:

Koža na licu je osjetljiva, nemojte je ribati ili strugati, samo ćete je nadražiti i bit će crvena. Bolje spriječiti nego liječiti, pa kako biste spriječili mrlje tijekom bojenja, nanesite tanki zaštitni sloj vazelina uz rub kose prije početka bojenja. Vazelin nije samo zaštita: ta mast na bazi ulja također je dobra za uklanjanje mrlja od boje za kosu. Evo kako: nanesite malu količinu vazelina na blazinicu i nježno protrljajte mrlju. Čim mast postane tamna, uklonite je s kože vlažnom tkaninom. Kako biste zaštitili ruke tijekom bojenja, uvijek nosite priložene rukavice. Ako ipak dođe do mrlja na rukama, ostavite vazelin preko noći da se upija u kožu. Savjet: kako bi posteljina ostala čista, navucite na ruke pamučne rukavice.

Uljem za bebe

Još jedna korisna stvar u kući jest ulje za bebe. To čudesno ulje ne samo da uklanja šminku bez imalo truda, nego i mrlje od boje za kosu. Dobra strana: budući da je vrlo nježno, ulje za bebe može se nanijeti posvuda. Prstima nanesite ulje za bebe na mrlju i, ako je potrebno, ostavite da djeluje preko noći. Uklonite maramicom. Nemate ulje za bebe? Isprobajte s maramicama za čišćenje lica na bazi ulja ili maramice za uklanjanje šminke.

Pastom za zube


Pasta za zube također je prikladna za uklanjanje boje za kosu, ponaša se kao sredstvo za čišćenje i možete trljanjem maknuti mrlju. Prstima ili s malo vate, nanesite tanki sloj paste za zube na mrlju. Masirajte od 30 do 60 sekunda, zatim isperite mlakom vodom i frotir-ručnikom.

Uklanjanje boje za kosu s ruku

 

Sodom bikarbonom

Gotovo siguran recept za uklanjanje boje za kosu s ruku uključuje smjesu sode bikarbone, blagog sredstva za pranje suđa i nekoliko kapi soka od limuna. Pomiješajte čajnu žličicu sode bikarbone i čajnu žličicu tekućine za pranje suđa s malo soka od limuna. Navlažite tkaninu vodom i neka se natopi u smjesi. Kružnim pokretima utrljavajte smjesu na kožu i polako uklanjajte mrlju. Isperite mlakom vodom. Savjet: kad se mrlja skine, nanesite na ruke hidratantnu kremu jer ova metoda može isušiti kožu.

Tekućinom za pranje suđa 


Tekućina za pranje suđa također je opcija za skidanje mrlja. Kako biste izbjegli nadraživanje kože, koristite deterdžente bez umjetnih boja i parfema. Kako očistiti: nanesite proizvod izravno na zamrljanu kožu i nježno trljajte. Zatim isperite mlakom vodom. Ponovite ako je potrebno dok mrlja posve ne nestane.

Tekućinom za uklanjanje laka za nokte


Tekućina za uklanjanje laka za nokte također sjajno uklanja mrlje od boje za kosu. Međutim, ta se metoda treba koristiti samo na tvrdokornim mrljama – i samo na rukama, gdje je koža manje osjetljiva. Natopite blazinicu tekućinom na bazi acetona i prođite preko mrlje. Kad mrlja nestane, isperite područje hladnom vodom i nanesite hidratantnu kremu na ruke kako se koža ne bi isušila.

Najbolji savjet: uklonite mrlje od boje za kosu s kože što brže moguće jer što duže čekate, to će se teže ukloniti. Nakon što ste obojali svoju kosu, njegujte kožu: primjerice, nanesite blagi toner i blagu kremu koja umiruje kožu. Tako će i vaša koža i svježe obojena kosa biti sjajne, blistave i njegovane.

Otkrijte: