Žena s balayage ili ombré kosom
Boja kose | Bojenje

Koja je razlika između tehnika balayage i ombré?

 

 

Među brojnim trendi tehnikama bojenja kose, trenutačno postoje dva favorita: balayage i ombré. No koja je razlika između te dvije tehnike bojenja kose? Koji rezultat postižu? Objašnjavamo.

 

Kao da svaki mjesec isprobavamo novu tehniku bojenja! To nam se jako sviđa! Još nije postojalo doba kad smo imali veću raznolikost izbora kod bojenja kose. Ono što ujedinjuje mnoge trenutačne trendove bojenja jest vrlo prirodna boja. Veliki, kontrastni pramenovi, vidljivi prijelazi i očiti izrast, prošlost su. Danas najpopularnije tehnike bojenja uključuju balayage i ombré. Vjerojatno ste već čuli za te tehnike bojenja. No koja je razlika? Razjasnit ćemo vam to, tako da možete pripremljeni otići u posjet frizeru.

Ovo je balayage

Naziv ove tehnike dolazi od francuske riječi „balayer“, što znači „mesti“. Figurativno, možete reći da se boja nanosi na kosu pokretima kao da metete. No zapravo se boja nanosi četkom i slobodnim pokretima ruke. Frizer će na temelju vaše kose odlučiti koje pramenove obojiti, a koje neće dirati. Tako rezultat bojenja postaje jedinstven i vrlo prirodan. Intenzitet boje svakog pramena bit će drukčiji. Balayage je prikladan za plavuše, crvenokose i brinete. Štoviše, boja se ne nanosi na korijen – tako da nećete morati često ići na obradu izrasta. To je idealno za žene koje vole prirodan, jednostavan i moderan izgled.

Ovo je ombré

Za razliku od balayage, tehnika ombré se ne radi na pramenovima. Kosa se dijeli na dva vodoravna dijela prije bojenja. Postupnost promjene boje iz tamnije u svjetliju počinje od korijena i ide sve do vrhova. Željeni rezultat je ravnomjeran, nježan prijelaz između tamnije i svjetlije kose – kao da je kosa okupana suncem. Uspješan ombré mora savršeno pristajati uz vašu temeljnu boju kose – najbolje je da ovu tehniku prepustite stručnjaku.

Odgovarajuća njega za kosu obojanu tehnikama ombré i balayage

Kao i kod drugih tehnika bojenja, kosa koja je obojena tehnikom balayage ili ombré treba posebnu njegu. Najbolje je koristiti šampon i regenerator iz iste linije, tako da njegujući sastojci djeluju kako je i namijenjeno. Proizvodi za obojenu kosu njeguju kosu i osiguravaju da boja što duže ostane jarka i blistava. Savjet: uvijek nanesite zaštitu od topline prije sušenja kose i oblikovanja uređajima. Ako su vam vrhovi suhi nakon bojenja, nanesite posebnu tekućinu za njegu vrhova na vrhove i srednji dio kose kako bi bili podatni i zaglađeni. Možete i među dlanovima protrljati nekoliko kapi ulja za kosu i zagladiti rukama srednji dio kose i vrhove. Jednom ili dvaput tjedno nanesite na kosu masku za dodatnu njegu.