Skip to Content

Izbjeljivanje prirodno sijede kose

Sijeda kosa može se obojiti u mnoge nijanse poput platinasto-plave, srednje smeđe, jesenske boje ili koju drugu boju koja vam se sviđa. Međutim, kako se vratiti na svoju izvornu sivu ili bijelu boju kose? Što imate bolji plan za to, lakše ćete vratiti svoju boju.

Većina žena ne poludi kad ugleda svoje prve sijede vlasi. Promijeni boju kose u željenu boju, pretvori srednje smeđu s nekoliko bijelih vlasi u blistavu svijetlosmeđu i zadovoljna je stanjem stvari. Međutim, dođe trenutak kad taj postupak više ne djeluje jer je bijeli izrast previše vidljiv. Kosa se sve više bijeli, srednje smeđa nijansa postaje uspomena, a sijeda kosa realnost.

Bijeli izrast ispod svijetlosmeđe kose prilično je primjetan i ne izgleda privlačno. Vaša boja kose sada treba redovito bojenje. Boja za kosu nije jedini znak prolaznosti vremena, ten i zubi također se mijenjaju. Čini se da svijetlosmeđa odjednom više nije odgovarajuća boja za vas. Ako vam je ovo poznato, tada ćete skladije izgledati s dobrom frizurom i svjetlucavom sijedom kosom, a možda i mlađe nego s obojenom kosom. To je dobar razlog da prigrlite stvarnost sijede ili čak bijele kose. U tom obratu oblik vaše frizure i prethodni postupak bojenja određuje kako možete najbolje prijeći na sijedu ili bijelu kosu.

Šest koraka za izbjeljivanje sijede kose na ispravan način:

 1. Ako je velika razlika između vaše prirodne boje kose i boje u koju ste je bojili, prvo dobro razmislite o strategiji prijelaza i vraćanja natrag na svoju prirodnu boju. Svijetloplavi pramenovi mogu izrasti. S druge strane, ako ste kosu bojili u tamniju boju, vi ili vaš frizer u međuvremenu trebate naći drugo rješenje. Rješenje može biti bojenje kose u prijelazne nijanse, pramenovi ili nova kraća frizura.
 2. Što je vaša kosa duža, to plan prijelaza u sijedu li bijelu kosu treba pažljivije isplanirati. Ovisno o dužini vaše kose, prijelazna rješenja mogu trajati godinama. Primjenom postepeno svjetlijih boja kose tijekom vremena jedna je od strategija za blaži prijelaz iz tamnije u sijedu ili bijelu kosu. U tom slučaju posljednji prijelaz je od svijetloplave do bijele kose.
 3. Što ste manje umjetnih crvenih pigmenata nanosili na kosu prije prijelaza u sijedu kosu, to ćete lakše izblijedjeti kosu. Prijelaz od svijetloplave do sijede ili bijele kose najmanje je primjetan, osobito ako stavite nekoliko svijetlih pramenova tijekom prijelaznog razdoblja.
 4. Intenzivni preljevi također mogu olakšati prijelaz na sijedu kosu. Preljevi prekrivaju sijede vlasi i stoga pomažu skriti tamnije izraste. S vremenom će pigmentacija nakon bojenja izblijedjeti.
 5. Ako ste spremni na radikalnu promjenu na sijedu ili bijelu kosu, pixie-frizura vaš je najbolji izbor. Trebali biste se suzdržati koliko možete od bojenja kose, a zatim primjenama intenzivnih preljeva olakšati prijelaz. Ako vaša kosa raste 1-1,5 centimetar mjesečno, tada će biti lišena umjetnih boja i nakon tri će mjeseca biti spremna za vaš novi izgled.
 6. Moderna frizura i izražajna šminka olakšat će prijelaz na bijelu kosu. Crvene usne, jasno definirane obrve te svježa frizura prirodnoga izgleda stvarat će privlačan i energičan dojam.
Povezani članci
 • Tri nove smeđe nijanse – i kako obojiti kosu u te boje

  Smeđa kosa

  Tri nove smeđe nijanse – i kako obojiti kosu u te boje
  ...

  Kesten, karamela i lješnjak: to su najnovije prekrasne smeđe nijanse, a najbolje izgledaju obojane višedimenzionalno.

  ...
 • Brisanje mrlja od boje za kosu: Savjeti i trikovi za lakše uklanjanje boje za kosu s kože

  Bojenje

  Brisanje mrlja od boje za kosu: Savjeti i trikovi za lakše uklanjanje boje za kosu s kože
  ...

  Otkrivamo najbolja kućanske potrepštine za uklanjanje boje za kosu s kože.

  ...
 • Sve o bojenju kose kod kuće

  Bojenje

  Sve o bojenju kose kod kuće
  ...

  Donosimo sve što trebate znati za očaravajući rezultat bojenja i kad je vrijeme da se posavjetujete sa stručnjakom.

  ...
 • Mogu li staviti preljev na svoju izbijeljenu kosu?

  Bojenje

  Mogu li staviti preljev na svoju izbijeljenu kosu?
  ...

  Možete li staviti preljev na izbijeljenu kosu? Svi znamo nekoga tko je imao katastrofalno iskustvo promjene boje kose.

  ...
 • Lako je napraviti pramenove kod kuće: evo kako!

  Pramenovi

  Lako je napraviti pramenove kod kuće: evo kako!
  ...

  Pramenovima unesite prirodno svjetlu u svoju kosu. U samo nekoliko jednostavnih koraka možete kod kuće napraviti pramenove od kojih će vaša kosa zablistati.

  ...
 • Što je balayage?

  Frizura i trendovi boje kose

  Što je balayage?
  ...

  Balayage je trend kose par excellence i može se koristiti na bilo kojem tipu kose. U Schwarzkopfu možete naučiti sve o balayage tehnici.

  ...
 • Narančasta kosa: Najčešća pogreška kod bojenja

  Savjetovanje o boji

  Narančasta kosa: Najčešća pogreška kod bojenja
  ...

  Bojanje ili revitalizacija boje: najbolji savjeti da ništa ne pođe po zlu kada bojate kosu kod kuće.

  ...
 • Njega smeđe kose

  Njega obojene kose

  Njega smeđe kose
  ...

  Bilo da je smeđa boja vaše kose prirodna ili umjetna, posebna njega čini smeđu kosu još ljepšom i pruža joj zapanjujući sjaj.

  ...
 • Prikrivanje izrasta

  Njega obojene kose

  Prikrivanje izrasta
  ...

  Želimo vam odati nekoliko trikova kojima ćete stati na kraju svjetlijem ili tamnijem izrastu do idućeg bojenja kose.

  ...
 • Ispravna njega plave kose

  Njega obojene kose

  Ispravna njega plave kose
  ...

  Prirodno plava kosa mnogo je tanja od kose s tamnijim pigmentom i treba posebnu njegu. To se odnosi i na izbijeljenu plavu kosu.

  ...
 • Žuta primjesa u plavoj kosi

  Njega obojene kose

  Žuta primjesa u plavoj kosi
  ...

  Kako se žuta primjesa pojavi u plavoj kosi i kako se uklanja? Donosimo vam odgovore na ta pitanja.

  ...
 • Žuti tonovi u plavoj kosi

  Njega obojene kose

  Žuti tonovi u plavoj kosi
  ...

  Spas za plavuše: ove metode pomoći će vam da se riješite neželjenih žutih tonova u svojoj kosi!

  ...