Posvijetlite svoju kosu za ljeto

Žena dotiče rukom svoju dugu plavu kosu

Sanjate li o svijetloj, blistavoj kosi? Unesite čarobne odsjaje sunca u svoju kosu i ovoga ljeta budite plavojka! Mnogo je načina da posvijetlite boju svoje kose. Podijelit ćemo s vama najnježnije postupke i najbolji način njege kose nakon posvjetljivanja.

Žena češlja dugu plavu kosu
Schwarzkopf
Osunčana plava bez UV zraka.

Svjetliji pramenovi unose sjaj u vašu kosu

Kao čarolijom, pramenovi unose dubinu i sjaj u vašu kosu te joj daju vrlo prirodan ljetni izgled. Pramenove možete nanositi kapom za pramenove, a možete se i odlučiti obojiti pramenove tankim kistom ili prikladnom bočicom za nanošenje. Stručni frizeri boje kosu na tradicionalan način, folijom ili češljem za pramenove, ili koriste kistove i aplikatore za slobodnije i umjetničke frizure. Svjetlije nijanse pramenova sjajno izgledaju u gotovo svakoj postojećoj boji kose.

Možda već imate plavu ili svijetlu kosu i samo želite napraviti postepenu, nježnu promjenu. Najjednostavniji način da to postignete jest sprej za posvjetljivanje. Samo poprskajte posvjetljivač po suhoj ili vlažnoj kosi. Svako prskanje posvijetlit će vašu kosu za četvrtinu nijanse. Tako možete posvijetliti kosu za jednu ili dvije nijanse. Sunce i toplina sušila pojačavaju efekt posvjetljivanja, ali i oštećenja na kosi, tako da je obavezno dobro njegujte! Sprejem možete poprskati svu kosu ili samo određene pramenove. 

Vaša omiljena nijansa plave: obojite kosu kod kuće!

Boje za kosu za kućnu uporabu omogućavaju vam bojenje u prirodnu plavu ako vaša kosa nije pretamna. Takve boje za kosu na relativno nježan način uklanjaju prirodni pigment iz kose i zamjenjuju ga novim pigmentima plave boje. Važno je ostaviti smjesu boje na kosi da djeluje koliko je vremenski preporučeno na pakiranju. Linija Palette Naturals Go Blonde! također dolazi u obliku posvjetljivača. Posvjetljujuće boje posvjetljuju za dvije do četiri razine i istodobno njeguju vašu kosu. Odaberite jednu od blistavih nijansi poput Super Pepeljasto Plave ili Ledene Plave – boje nikad nisu izgledale prirodnije.

Do kraja: Izbjeljivanje kose

Trebat ćete intenzivan tretman za izbjeljivanje ako želite tamniju boju kose obojiti u svijetloplavu. Preporučujemo da to ipak prepustite stručnjaku. Ti intenzivni tretmani boja koje koriste frizerski saloni puno jače posvjetljuju prirodno tamne pigmente. Što znači da mogu prilično drastično promijeniti boju kose. Tako da svoju lješnjak smeđu boju kose možete lako pretvoriti u blistavu svijetloplavu. No ne zaboravite – kosa treba posebnu njegu nakon bojenja, pogotovo nakon intenzivnog izbjeljivanja!

3 kutije Palette Naturals boje za kosu ispod palminog lista
Schwarzkopf
Najteži dio je odabir u koju plavu boju obojiti kosu.

Izbijeljena kosa treba posebnu njegu

Nakon posvjetljivanja svojoj kosi trebate dati posebnu intenzivnu njegu. To je jedini način da je održite zdravom, sjajnom i lepršavom te da izbjegnete pucanje vrhova i lomljenje vlasi. Posebna njega za obojenu kosu ono je što trebate nakon posvjetljivanja ili izbjeljivanja. Obavezno nakon svakog pranja kose šamponom koristite regenerator. Osvježite svoju kosu jednom tjedno nanošenjem intenzivnog tretmana ili maske. UV zaštita također je vrlo važna za sprječavanje blijeđenja boje i isušivanja vrhova.

Povezani članci
 • Tri nove smeđe nijanse – i kako obojiti kosu u te boje

  Smeđa kosa

  Tri nove smeđe nijanse – i kako obojiti kosu u te boje
  ...

  Kesten, karamela i lješnjak: to su najnovije prekrasne smeđe nijanse, a najbolje izgledaju obojane višedimenzionalno. Sve ćemo objasniti, uključujući kome pristaju i kako obojiti kosu

  ...
 • Brisanje mrlja od boje za kosu: Savjeti i trikovi za lakše uklanjanje boje za kosu s kože

  Bojenje

  Brisanje mrlja od boje za kosu: Savjeti i trikovi za lakše uklanjanje boje za kosu s kože
  ...

  Otkrivamo najbolja kućanske potrepštine za uklanjanje boje za kosu s kože. Mrlje oko ruba kose, na ušima…

  ...
 • Sve o bojenju kose kod kuće

  Bojenje

  Sve o bojenju kose kod kuće
  ...

  Donosimo sve što trebate znati za očaravajući rezultat bojenja i kad je vrijeme da se posavjetujete sa stručnjakom.

  ...
 • Mogu li staviti preljev na svoju izbijeljenu kosu?

  Bojenje

  Mogu li staviti preljev na svoju izbijeljenu kosu?
  ...

  Možete li staviti preljev na izbijeljenu kosu? Svi znamo nekoga tko je imao katastrofalno iskustvo promjene boje kose. Otkrivamo mogućnosti za promjenu boje u izbijeljenoj kosi: koje vam nijanse pristaju i kako ih nanijeti da biste dobili rezultat koji želite

  ...
 • Lako je napraviti pramenove kod kuće: evo kako!

  Pramenovi

  Lako je napraviti pramenove kod kuće: evo kako!
  ...

  Pramenovima unesite prirodno svjetlu u svoju kosu. U samo nekoliko jednostavnih koraka možete kod kuće napraviti pramenove od kojih će vaša kosa zablistati.

  ...
 • Što je balayage?

  Frizura i trendovi boje kose

  Što je balayage?
  ...

  Balayage je trend kose par excellence i može se koristiti na bilo kojem tipu kose. U Schwarzkopfu možete naučiti sve o balayage tehnici.

  ...
 • Narančasta kosa: Najčešća pogreška kod bojenja

  Savjetovanje o boji

  Narančasta kosa: Najčešća pogreška kod bojenja
  ...

  Bojanje ili revitalizacija boje: najbolji savjeti da ništa ne pođe po zlu kada bojate kosu kod kuće

  ...
 • Prirodno posvjetljivanje boje kose

  Posvjetljivanje

  Prirodno posvjetljivanje boje kose
  ...

  Unesite sunce u svoju kosu: Posvjetljujemo prirodnim metodama koje unose blistav sjaj u vašu kosu

  ...
 • Osnove bojenja kose

  Bojenje

  Osnove bojenja kose
  ...

  Bojenje kose uvijek je uzbudljivo, ali i stresno! Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da otprve uspješno obojite svoju kosu. Naveli smo naše najdraže ideje.

  ...
 • Boja za kosu u pjeni

  Bojenje

  Boja za kosu u pjeni
  ...

  Koja sjajna ideja, trajna boja za kosu u pjeni! Nanošenje je jednostavno, rezultat prekrasan, a uz pomoć nekoliko savjeta vi i vaša nova boja kose izgledat ćete blistavo i savršeno

  ...
 • Ledeni vrhovi: Vratili su se plavi pramenovi za muškarce!

  Bojenje

  Ledeni vrhovi: Vratili su se plavi pramenovi za muškarce!
  ...

  90-e su se i službeno vratile: otkrivamo kako posvijetljeni vrhovi i pramenovi mogu izgledati moderno te kako kod kuće možete obojiti ledene vrhove…

  ...
 • Stapanje boje: Tehnika još prirodnija od balayagea

  Bojenje

  Stapanje boje: Tehnika još prirodnija od balayagea
  ...

  U stapanju boje, kosa se boji u nekoliko nijansa. Rezultat? Nježna, blistava boja. Otkrivamo tu boju i po čemu se tehnika stapanja boje razlikuje od balayagea…

  ...